Translate

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Ciudateniile modei

Am spus intotdeauna ca omenirea este fascinanta in toate sensurile posibile, te uimeste cu sentimente inaltatoare, gesturi nobile, porniri sublime, dar si cu instincte degradante sau gusturi ciudate. Si ce mod mai bun de a-ti exprima personalitatea decat modul cum arati sau hainele pe care le porti! Ca vrei sa declari ceva sau sa protestezi sau sa fii sarcastic fata de un curent anume inteleg, dar ca sa faci alegeri stupide, deplasate, numai pentru a fi in randul lumii, mi se pare o exagerare comportamentala ce nu face cinste speciei umane.

Nu stiu de ce, in ultimii ani, astfel de ciudatenii pot fi intalnite mai ales la popoarele asiatice, iar japonezii par sa se fi prostit din cauza civilizatiei si a democratiei. Noi suntem fascinati de cultura lor, iar ei au incercat sa adopte toate trasaturile modernismului de pe vechiul continent, dar unele caracteristici si apucaturi sunt intrinseci.
N-am sa inteleg niciodata ce satisfactie poti avea imbracandu-te intr-o punga de plastic mare, pozandu-te si postandu-ti fotografia pe retelele de socializare.

Si totusi este o moda in Taiwan sa vii de la shopping si sa tragi pe tine plasa, in loc sa o arunci. Ba chiar merg bine pe post de costume de baie, nebunia fiind si a baietilor, nu numai a sexului slab.
Cine ar fi crezut ca o punga de cumparaturi poate fi sexy? Plus ca este extrem de ieftina fata de un costum de baie clasic. Brandul 7-Eleven pare a fi cel mai popular in privinta provenientei pungilor.
Totusi, tinerii din Asia sunt mai scunzi, mai subtiri, au siluete mai delicate, asadar incap intr-o punga de cumparaturi. La noi, lucrurile stau altfel. Ca sa nu mai pomenesc de transparenta, pe dedesubt amatorii de plasticaraie nu poarta absolut nimic!

Urmatorul trend pe lista vine din Japonia si se numeste "Yaeba Teeth". Este vorba despre dinti, ati ghicit. Nebunia se refera la a-ti accentua caninii, ceva in genul infatisarii unui vampir, sa zicem. Numai ca, in acest caz, inspiratia au fost unele personaje din desenele animate, carora la cate un zambet le iese in evidenta un canin, asa ca yaeba nu cere simetrie, dintele "incoltat" poate fi unul singur. Culmea este ca pentru a obtine acest efect, considerat copilaresc si sexy, este necesara dublarea dintilor, astfel incat caninul si eventual dintii din fata sa iasa in afara, procedura care costa in jur de 400 de dolari, va dati seama.

Ascutirea urechilor este o moda intalnita si in Europa. Se urmareste reconstructia lobului si obtinerea unor urechi alungite, ca cele ale elfilor sau ca ale dr.Spock din Star Trek. Si mie imi plac elfii ca personaje de basm, dar pana la a-mi opera urechile e cale lunga...
E considerata o forma de body art. Se taie cartilajul urechii si se coase la loc, operatia costand cam 1200 de lire. Cam dupa 6 saptamani nici nu se mai cunoaste operatia, zici ca descinzi direct din neamul elfesc. Eu am ales o poza cu o ureche modificata frumos, dar unele operatii nu au rezultate asa estetice, cartilajul ramane gros si urat, parca ar fi urechi de porc. In orice caz am vazut ca unii isi si decupeaza inimioare in acest cartilaj, facand efectiv o gaura care se va vindeca astfel.


Ei bine, chinezii gusta si ei din binefacerile unui regim politic mai permisiv, asa ca pasesc pe urmele japonezilor. Ei au inventat cagulele care te apara de razele nocive ale soarelui sau te feresc de bronzatul tenului si degradarea acestuia la plaja. Mastile sunt la moda in provincia Shandong din China de Est.
Bineinteles, daca esti firoscos, poti sa-ti acoperi tot trupul cu un soi de costum pentru scufundari, dar nu prea inteleg de ce te mai duci la plaja. Ca sa nu mai zic ca arati ca intr-un film de groaza!
Masca se numeste face-kinis si s-a lansat in 2005, fabricandu-se acum pe scara larga. Cica e buna si pentru tantari si meduze.

Daca tot vrei sa fii naturala si sa nu-ti epilezi subratul, poti eventual sa vopsesti parul. De preferinta in culori cat mai tipatoare! In acest fel amuzant te poti asorta cu parul de pe cap sau cu rochita de vara cumparata la reduceri. Ideal ar fi sa poti merge cu bratele deasupra capului, fluturandu-ti suvitele multicolore. Cica in felul asta celebrezi o infatisare naturala. Sa fie la ei acolo!




 

7 comentarii:

  1. Am si eu un coleg cu urechile modificate! ......incerc sa nu ma zgaiesc prea tare, dar....woow! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urechile sunt tare chinuite, am vazut ca se adopta traditiile africane, acelea cu modificarea lobului prin introducerea de inele mari, este grotesc!

      Ștergere
    2. Din astia vedeam in Germania la tot pasul!
      Aici i.am vazut cu urechile de elfi :)

      Ștergere
  2. Imbracata in punga si cu par colorat la subrat, o adevarata fashionista!!!! :))) Si mai au si alte ciudatenii, am mai citi si altele, de m-am crucit! Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca stai sa te uiti la traditiile japonezilor de pilda, vei vedea ca pornirile extreme sunt adanc inradacinate la ei, asa ca nu ma mir de gusturile actuale. Vezi numai traditia cu legatul picioarelor la fete!

      Ștergere
  3. E pentru prima data cand vad astfel de ''practici'' !Mi se par contrare
    gradului de civilizatie,pe care-l afisam,sau il atribuim unor tari ca Japonia;am admirat intotdeauna creatiile artistice ale popoarelor asiatice si nu-mi pot imagina ca de acolo a pornit totul!?
    Sper in bunul simt al romanilor,sa nu le fie imitatori !
    Un weekend senin !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lista e mult mai lunga, cred ca oamenii se plictisesc teribil de le arde de asa prosteala!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.