Translate

duminică, 31 ianuarie 2016

First Dent 4Kids-clinica din Ploiesti

Daca vreti amanunte despre clinica First Dent in general, aveti la dispozitie site-ul lor, firstdent.ro.
Eu am ajuns la First Dent 4Kids cu pustiul acum vreo doi ani, moment in care am inceput sa-i tratez dantura care se dezvolta absolut anapoda. Dintii de lapte au fost mici, frumos aliniati, dar au cazut foarte greu, iar urmatorii au fost mari si nu au avut loc sa creasca, asa ca au spart gingia in spatele celor de lapte. Nu credeam ca o sa rezolv problema, atat de grava mi s-a parut mie situatia.
Eu am mai scris despre serviciile medicale private din Ploiesti, am laudat Spitalul Lotus, dar unii dintre comentatorii acelui articol n-au fost prea incantati de chestia asta. As vrea sa subliniez faptul ca astfel de articole reprezinta experienta mea personala, nu reclame. Fiecare poate avea experiente mai mult sau mai putin placute, eu doar povestesc ce mi s-a intamplat mie.

Asadar, pentru mine First Dent 4Kids a fost mana cereasca deoarece este greu sa gasesti un specialist in ortodontie care sa faca totul ca la carte. Ba, cineva ma sfatuise sa ma duc direct la Bucuresti, va imaginati ce efort ar fi fost sa bat drumul pana acolo. M-am ambitionat insa sa caut in Ploiesti, stiam ca aceasta clinica se deschisese de curand si mai stiam ca este destinata exclusiv copiilor. N-am regretat niciun moment alegerea.
Dragii mei, daca aveti un copilas cu dintii nu tocmai in regula, trebuie sa stiti ca nu exista anomalii care sa nu poata fi corectate. Asta mi-a explicat doctorita in prima sedinta, neparand deloc alarmata de ce vedea in gura lui fiu-meu. Dar cel mai bine este sa incepeti tratamentul din timp, cand copilul este inca mic. Problema la pustiul meu a fost maxilarul ingust, prea putin dezvoltat pentru cat de mari ieseau dintii definitivi. Asa ca in prima etapa, copilul a primit un aparat mobil, un dispozitiv care se pune pe cerul gurii, este ca o placuta care se poate mari, impingand in masele si obligand oasele sa se largeasca. A stat vreo opt luni cu acesta, iar acum are un aparat clasic, cu bracketi si sarma pe fata dintilor de sus.
Dar nu despre tratament doream sa va spun, ci despre modul cum am fost primiti la aceasta clinica. Am ajuns sa mergem la consultatii ca si cum ne-am duce in vizita la prieteni. Clinica este amenajata intr-o casa veche, pe str.Gh.Gr.Cantacuzino, chiar in spatele Galeriilor Comerciale. La parter sunt cabinetele, la etaj este radiologia. n-a fost nevoie sa iesim din cladire, toate serviciile sunt concentrate aici.
Amenajarea salii de asteptare este centrata pe nevoia de joaca a celor mici. Daca aveti copil care nu a mai frecventat dentistul sau a prins frica de acest personaj, First Dent este o alegere buna pentru a-i potoli temerile. Sala de asteptare este impartita in doua spatii, unul fiind amenajat ca loc de joaca cu covoras, masute, jucarii si un tv mare care ruleaza tot timpul pe desene animate. Celalalt spatiu, unde se afla scaunele si dispeceratul. are tv si o colivie mare cu doi papagali. De fapt, la prima vizita, asta ne-a atras atentia-animalutele. In locul de joaca exista un acvariu mare, dincoace sunt papagalii, iar pe biroul domnisoarei dispecer se afla un vas rotund cu un peste beta luptator. In cabinet am dat si peste un acvariu cu broscute testoase. De cate ori suntem programati si asteptam sa ne vina randul, ne distram cu perechea de papagali perusi care sunt tare "vorbareti". De fapt, nu s-a intamplat vreodata sa asteptam mai mult de zece minute.
Mobilierul vesel si colorat si tapetul cu personaje din desene animate intregesc atmosfera placuta, relaxanta. In cabinet, scaunul de stomatologie are deasupra alt tv mic care merge pe desene sau pe muzica pentru a distrage atentia pacientilor.
Atat doctorii, cat si asistentele sunt instruiti in lucrul cu copiii, sunt persoane tinere si calme care plac copiilor. In aproape doi ani de cand frecventam clinica, n-am auzit nici macar o data vreun copil plangand sau tipand si credeti-ma ca vin aici si din cei micuti. Zilele trecute cand am fost la intalnirea de rutina, doctorita a vrut sa-i scoata un molar pustiului deoarece se clatina. Bineinteles ca al meu a zis un "nu" categoric pentru ca nu este tocmai curajos. Doctorita n-a insistat, dar pana la sfarsitul verificarii, in timp ce se facea ca mai aranjeaza sarma, i-a tras dintele atat de repede ca pustiul n-a apucat sa cracneasca. Drept recompensa a primit un soi de pandantiv in forma de masea, cu capac, in care sa-si tina dintele scos ca pe o amuleta. Nici nu va imaginati cat de pretuite sunt fleacurile astea de catre cei mici.


Poate veti spune ca nu am vorbit de preturi. Preturile la operatiunile obisnuite sunt ca peste tot. Primul aparat a costat cu tot cu investigatiile initiale (radiografie si realizare mulaj) undeva la 1200 de lei, al doilea aparat a costat 1300 de lei, iar verificarile de rutina si repozitionarea sarmei costa 70 de lei, numai ca nu ne-au taxat chiar la fiecare vizita (vizitele se fac cam la 3-4 saptamani dupa instalarea aparatului). Preturile variaza in functie de ce mai trebuie facut pentru tratarea dintilor inainte de lipirea componentelor aparatelor. Dupa fixarea aparatelor, am primit truse de intretinere cu sticla, seringa cu silicon care se pune pe sarma daca jeneaza gingia, periute speciale de spalat pe dinti, ata dentara, clepsidra, oglinjoara, benzi de curatare interdentara. "Jucarioarele" astea au facut deliciul pustiului!
Pentru programari sunt sunata cu o saptamana inainte, iar cu o zi inainte de vizita mi se trimite un sms care imi reaminteste acest lucru.
In concluzie, mie mi se pare ca oamenii isi dau silinta si reusesc sa mentina o relatie excelenta cu toti pacientii.

3 comentarii:

  1. un loc chiar interesant, cred ca se obisnuiesc mai usor copilasii!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Puteti sa-mi spuneti numele medicului la care ati fost? Caut un doctor cu rabdare si tact. Am un copilas de aproape 5 ani destul de sensibil si sperios. Din pacate, au aparut probleme dentare si trebuie sa gasim o varianta sa le corectam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna doctor ortodont se numeste Dumitrescu Maria si vine din Bucuresti. Puteti sa va programati intai la un stomatolog la clinica si acesta va va spune daca e cazul sa va vada si ortodontul.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.