Translate

marți, 16 februarie 2016

Atentie la vrajitoare!

Sambata seara, pe nu stiu ce post, se difuza filmul The Blair Witch Project, tradus la noi  "Proiectul Vrajitoarea". Am prins ceva pe la mijloc, dar nu l-am dus pana la capat pentru ca era cam tarziu si apoi incepuse sa ma cam sperie...Ori eu si pustiul eram singuri in casa. Si-asa, tot am adormit tarziu si cam chinuit. Dar pelicula mi-a stat infipta in creier pentru simplul motiv ca este realizata dupa un caz real.
Faptele se prezinta cam asa: in anul 1994, trei studenti, doi baieti si o fata, pornesc sa filmeze un documentar despre o vrajitoare de legenda, un personaj care s-ar parea ca bantuie padurea Black Hills (de langa localitatea Burkittsville, statul Dakota de Sud, SUA).  Mai pe intelesul tuturor, este vorba despre o zona de langa Mount Rushmore, cu destul de grea istorie in spate, indieni chayenne, mineri, batalii...

Micul orasel american, cu numai vreo 150 de locuitori, si-a castigat renumele in anul 1999 cand a fost lansat filmul pomenit mai sus. Cum spuneam, cei trei tineri pleaca de izbeliste prin padure sa caute ceva care sa dovedeasca existenta vrajitoarei. Si dispar. Definitiv adica. Echipamentul lor si camera de filmat cu tot materialul sunt gasite dupa un an. Materialul filmat a fost recuperat, montat si ce a rezultat a ridicat parul pe ceafa tuturor. Pentru ca este clar ca cei trei s-au ratacit, dupa care au cazut victime unor imprejurari paranormale exceptionale si in mod sigur...diabolice.
Triburile indiene din zona credeau ca padurea este bantuita de o prezenta malefica. In 1886, cautarea unui tanar disparut s-a soldat cu gasirea acestuia dezbracat si acoperit cu simboluri oculte. Cei care l-au gasit au plecat dupa ajutoare, dar la intoarcere trupul tanarului disparuse. Locul unde a fost vazut se numeste Coffin Rock. Spre Coffin Rock, care se afla la numai 20 de minute de mers pe o carare de Burkittsville, au plecat si studentii din 1994.
Heather Donahue, Joshua Leonard si Michael Williams sunt cei care au avut nefericita inspiratie sa nesocoteasca primejdiile padurii Black Hills. Impresionant este faptul ca filmul prezentat in 1999 foloseste imaginile surprinse de acesti copii, asamblate intr-o pelicula cu atat mai horror. Filmul a costat doar 50000 de dolari, dar este considerat mai tare decat Exorcistul, cred si eu, doar este realitate pura!

SURSA
In aprilie 1994, Heather hotaraste sa faca un documentar care sa adune marturiile localnicilor, dar si imagini din padure. Ca urmare ii coopteaza pe Joshua si Michael si pornesc la drum, inarmati cu bagaje, o harta cam slaba, busola, cort, provizii pentru doua zile. Isi lasa masina undeva, langa padure. Dupa disparitia lor, la zece zile, masina a fost gasita in urma cautarilor intense derulate de autoritati, dar asta a fost tot. In octombrie 1995, oameni de la o Universitate din Maryland reusesc sa gaseasca filmul care era ingropat in sterilul aflat la fundatia unei case coloniale ruinate din padure.
In concluzie, cand vorbiti despre vrajitoare, cand cititi vreo carte cu asa ceva, aduceti-va aminte ca acesta nu este "entertainment", ci o realitate pe care unii au aflat-o pe pielea lor si au platit cu viata pentru asta.

5 comentarii:

  1. :) Nu cred până nu văd, aud, pipăi, etc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare...m-ai facut curioasa in privinta filmului..desi nu este genul meu de film :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Un subiect in care nu as vrea sa cred insa care imi face pielea gaina... refuz sa vad. Desene animate mai merge. Chiar, la Ce vraji a mai facut Samantha ma uitam, era amuzant. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau ca nu am vazut filmul;foarte interesanta dar cutremuratoare intamplarea !Eu mai urmaresc pe Discovery,documentare despre paranormal,undeva e un sambure de adevar !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.