Translate

joi, 18 februarie 2016

De la rusi vin jucariile

Nu, nu este o metafora, chiar despre jucarioare este vorba.
Cand vorbim despre plusuri, ne induiosam cu totii. Jucariile de acest tip sunt moi, catifelate, colorate, uneori exagerat de mari, pufoase, grasune, dragalase, zambitoare etc. Ca si puii de om sau de animale. Adica au trasaturi copilaresti care ne starnesc sentimente extrem de placute. Asadar, cine nu iubeste plusurile?!
Ca sa dau cu batul in balta, voi spune ca eu le-am strans frumusel in doi saci de plastic ca imi provocau crize de stranutat si stateam toata ziua sa le scutur de praf. Acum infunda debaraua. O parte au luat calea donatiilor, dar unele dintre ele sunt cadouri dragi sau mi-au placut prea mult cum arata, asa ca nu vor disparea prea curand din casa.


Trebuie sa recunoasteti ca exista jucarii de plus extrem de frumos lucrate si foarte reusite. Ei bine, Tatiana Barakova este din St.Petersburg si incepand cu 2006 creeaza animalute din lana impaslita. Nimic deosebit pana aici, dar ale ei sunt teribil de induiosatoare, aduc mult cu desenele animate.








In extrema cealalta, ca duritate a materialelor folosite, este rusul Igor Verniy care reutilizeaza bucati de masini, piese de ceasuri mecanice, electronice pentru a crea animalute in stilul steampunk, extrem de ingenioase, unele par chiar sa se miste, atat de sugestive sunt mecanismele de pe ele. Probabil ca baietii ar fi mai atrasi de acest gen de jucarioare, in realitate ele sunt adevarate opere de arta si imaginatie.


3 comentarii:

  1. Wow,ce vulpițe frumoase,vreau și eu una!
    Weekend plăcut îți doresc,draga mea!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Îmi place viespea aia! Sper că nu m-am înşelat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante toate,dar mie mi-au placut cele ale Tatianei,pinguinul in special;dar si caracatita lui Igor e draguta !
    Saptamana usoara !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.