Translate

duminică, 14 februarie 2016

Guerlain-parfumul de 11000 de dolari

Pai eu ori va arat chestii ieftine, ori cad in cealalta extrema si va lovesc cu lucruri...intangibile.
Dar se poate! Mai deunazi, primesc un mail de la o don'soara, reprezentanta unui magazin de parfumuri care ma intreba daca nu doresc sa testez si sa scriu un articol despre un parfumel Guerlain nou lansat pe piata. Eu, ma stiti, nu rezist la asa ceva, mai ales cand sunt unele mirosuri celebre implicate si zic "da".
He, he, noroc ca m-am trezit din puiul de somn de dupa-amiaza. Nu de alta, dar incepusem sa amusinez cafeluta pe care o fierbea al meu in bucatarie, inchipuindu-mi ca este un Guerlain nepretuit.
Am zis "nepretuit" si nu intamplator. Doar nu va imaginati ca mi-ar oferi mie cineva spre testare un Guerlain. Dar v-a sarit inima din loc, ha?


In schimb am citit pe bune stirea (datatoare de vise marete) ca Guerlain i-a oferit artistului de strada (grafitti) american JonOne sticla The Bee Bottle de 1 litru pentru a o personaliza. Au rezultat trei feluri de sticle pentru trei parfumuri deosebite care costa, fiecare in parte, mai mult de 11000 de dolari. Da, am pus bine zerourile, nu mi-a scapat niciunul in plus.

Daca va uitati cu atentie, sticla are un brau de albinute deasupra etichetei ceea ce explica numele. Acest model apare si pentru alte parfumuri Guerlain mai ieftine, numai culorile propriu-zise sunt "opera" lui JonOne. Acuma, ce sa zic? Cantitatea este totusi de 1 litru, daca faceti impartirea, veti vedea ca 100 ml ar fi mai rezonabil la pret. Plus ca platiti si arta de pe ambalaj, nu numai continutul.
Cum spuneam, sunt trei parfumuri. JonOne a numit cele trei combinatii de culori ale sale Shalimar (tonuri albastre-pentru note citrice, pudrate, vanilie, iris), La Petite Robe Noir (tonuri roz-pentru note de ceai negru, patchouli, cirese negre) si Rose Barbare (tonuri portocalii-pentru note de trandafiri bulgaresti si turcesti, piersica, patchouli).
De fapt, Casa Guerlain se respecta, iar sticlele de parfum sunt realizate in colaborare cu artisti si maestrii ai sticlei, asadar sunt piese de colectie destul de valoroase. Cateva exemple mai jos...








3 comentarii:

  1. Atat de mult?wow,aproape cat o garsoniera

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-mi ramane decat sa visez ca intr-o zi o sa imi cumpar si eu o sticluta de Shalimar sau de La Petite Robe Noir.In orice caz mi se par f.scumpe,am alte prioritati...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.