Translate

sâmbătă, 20 februarie 2016

Idei de amenajare-arbori de interior!

Cica este cel mai nou trend in amenajarile interioare.
Arborii in ghivece par sa fi cucerit inimile designerilor, nu numai pentru impresia de "exterior" si natural pe care o aduc in casa, dar si pentru functionalitate: oxigenezi masiv atmosfera imbacsita a unei camere si poti separa spatiile cu functionalitati diferite.
Sa fim intelesi: vorbim despre plante lemnoase de mari dimensiuni, cu coroane mari si inaltimi pana in tavan. Adica...arbori. Vii, evident, nu de plastic!


Bun, chiar noua nu este ideea, am vazut in ultimii ani pomi plantati in cadrul unor spatii interioare generoase, dar la casa, viloi adica! De data aceasta, plantele sunt introduse in ghivece in spatii mai mici, cred ca si un apartament ar putea gazdui asa ceva.
Calitatea spatiului este imbunatatita, fara indoiala, chiar si estetic vorbind. Pe fundalul unor pereti albi, fara personalitate, sau prea mari, acolo unde un tablou sau un tapet nu au efect, textura frunzelor si liniile organice pot face minuni. Ce sa mai vorbim despre psihicul locatarilor! Din timpurile indepartate ale evolutiei noastre am invatat ca arborii inseamna adapost. In instinctele noastre ancestrale exista si acela de a ne lipi cu spatele de trunchiul unui copac pentru a ne simti protejati. Vederea permanenta a verdelui natural ridica moralul, inlatura stresul, calmeaza si relaxeaza. Sa vii acasa dupa o zi de munca infernala si sa dai cu ochii de o planta uriasa in sufragerie mi se pare extrem de atractiv.
Ramane problema luminii. Oricat ai fi de indragostit de arbori, nu poti chinui biata fiinta (pentru ca este o fiinta!) intr-un spatiu intunecos, impropriu dezvoltarii sale. O planta uscata si pipernicita poate genera chiar energie negativa, mai bine renunti.
Si iata cateva idei de amenajare/plasare a arborelui in ghiveci:
-langa o oglinda de dimensiuni mari- coroana se va reflecta partial, dand impresia de vegetatie mai bogata


-langa pereti albi, in spatii minimaliste- frunzele vor desena modele "vii" pe suprafetele prea simple, monocrome

- ghiveciul plasat pe o masa- va da impresia ca este un arbore mai inalt care domina centrul camerei si atrage atentia asupra tavanului

2 comentarii:

  1. Da,eu sunt de acord cu ideia :stau intr-un apartament,in care am patru "pomisori",doi ficusi pana in tavan,unul obisnuit si celalalt australian,o yuca
    foarte mare pe o masuta joasa si un soi de palmier,la fel,pe o masuta joasa.
    Sunt minunate,au cam 10-15 ani,asezate la lumina,si vorbesc cu ele,dar si cu celelalte flori,zilnic !Recomand aceste minuni in camere si mai putina mobila !!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.