Translate

joi, 11 februarie 2016

Suprahidratarea parului

Din cand in cand "aterizez" pe bloguri straine, unele sunt extrem de interesante cum este cel descoperit de mine recent, curlynikki.com. Ati ghicit, este vorba despre o bloggerita...creata (creatza la par adica), dar creata la superlativ deoarece este negresa. Mai atractiv este faptul ca blogul ei este dedicat problemelor ingrijirii parului cret. Mno, nu va luati dupa tema, tipa este licentiata in psihologie, dar chestia cu blogul o face la modul profesional.
Asta a fost asa, doar o scurta prezentare, de fapt, dintr-un articol de-al ei, informatiile fiind preluate de ea din alta sursa, am aflat ca exista o conditie a parului numita " hygral fatigue" care genereaza probleme la fel ca si uscarea excesiva. Am cautat prin toate dictionarele posibile, dar cuvantul "hygral" n-am putut sa-l traduc, e legat de apa totusi, o fi vreun termen de specialitate. Din prezentarea facuta de ea am inteles ca este vorba despre un fel de supra-hidratare a parului, adica opusul parului uscat si casant.


Cu totii stim ca podoaba capilara are nevoie de hidratare pentru a arata sanatoasa, luciosa si bogata. Dar nu realizam ca prea multa hidratare poate face rau cuticulei firului de par. Nikki Creata pomeneste de cele care cara tot timpul in poseta un spray din acela dedicat umezirii parului. Stiti, exista asemenea produse pentru a fi folosite pe plaja, de exemplu. Sunt facute pentru vara mai ales.
"Simptomele" unui par suferind de hidratare in exces ar fi ca se umfla cand e ud (de fapt cuticula firelor are aceasta tendinta) si se strange pe masura ce se usuca. Daca mai si folositi un produs special pentru hidratare peste noapte s-ar putea sa aveti surpriza de a constata ca, dimpotriva, parul isi pierde elasticitatea care reprezinta de fapt un echilibru intre hidratare si proteine. Sfatul este sa combateti supra-hidratarea utilizand uleiuri de cocos, de masline sau de avocado inainte de aplicarea samponului.
Dupa cum vedeti, mai bine o lasati mai moale cu produsele de ingrijire sau cu obsesiile fata de podoaba capilara. Aplicarea moderata este cheia echilibrului.

3 comentarii:

  1. Foarte interesant eu am parul gras, o sa intru si eu pe site, m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand folosesc uleiul de cocos simt ca mi-am salvat parul! Se vede de la prma utilizare! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ulei de argan folosesc de fiecare dată când îmi amintesc că... n-am mai pus o mască de o lună.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.