Translate

sâmbătă, 25 iunie 2016

Cum ingrijesti tenul pe canicula

As vrea sa vorbesc despre chestii majore cum ar fi (viitoarea) iesire a Angliei din UE...Adevarul este ca sufar atat de tare de cald incat prea putin imi pasa, scuzati-mi superficialitatea, de toate chestiile majore. Dar am citit atatea poante despre asta pe net, incat mi se pare mai rezonabil sa rad decat sa ma ingrijorez de insularii care si-au descoperit alte interese. Daca nu v-ati prins deja ca lumea asta este un mare circ, v-o spun eu inca o data.
Singura chestiune serioasa in acest moment, pentru mine, este faptul ca organismul meu de-abia face fata temperaturilor extreme. Si cum am pielea tare nesuferita, asta imi ocupa tot timpul, vorba stiti voi cui.
Daca si voi va confruntati cu rebeliunea propriului corp chinuit, incerc sa va reamintesc cateva reguli de baza pentru a trece mai usor peste aceasta situatie.
Asa cum am mai scris, aveti grija pe unde va asezati mainile inainte de a le duce la fata. Telefoanele mobile colcaie de microorganisme mai ceva ca vasul de toaleta, barele din autobuz sunt un cosmar pe timp de canicula, telecomenzile de tot felul sunt idem si la fel cu telefoanele, fetele de perna transpirate trebuie schimbate mai des, pensulele de machiaj si bureteii nespalati sunt ring de dans pentru bacterii.
Incepeti sa folositi serumuri. Nu numai ca sunt mai concentrate decat o crema obisnuita, dar intra mai repede in piele si sunt mai placute pe caldura, cand si fata poate transpira.
Lasati-o mai moale cu lactatele. Treceti pe fructe, e sezonul lor si e pacat sa ratati cura de vitaminizare si hidratarea. Cica lactatele contin hormonii animalelor de la care provine laptele, iar acestia stimuleaza glandele sebacee.
Pentru toate persoanele este indicata folosirea retinolului. Exista studii care arata ca acesta stimuleaza formarea colagenului si mentine fermitatea si tineretea pielii.
Nu uitati de exfoliere! Porii arata mai mari cand sunt plini de grasime, praf sau resturi de machiaj. Puteti sa faceti o exfoliere zilnica cu produse dedicate sau la ce interval vreti voi, dar nu sariti aceasta etapa.
Trageti o dusca de Merlot. Puteti s-o dati pe gat, in stil clasic, dar ar fi mai bine sa gasiti cosmeticele cu resveratrol, un antioxidant puternic ce se gaseste in sucul de struguri rosii.
Atentie la gat si la piept! Sunt la fel de expuse la soare si necesita aceeasi ingrijire ca si fata. Pielea din aceste zone este mai fragila si mai putin vascularizata, se rideaza mai repede. Asa ca nu uitati de crema cu factor de protectie solara.
Stati departe de apa fierbinte. O fi bun un dusulet cu aburi, dar distruge uleiurile si da arsuri usoare. Vasele de sange se dilata, incercand sa racoreasca organismul, iar la 30 de ani sunt necesare 2 ore pentru ca totul sa revina la normal.
Mancati pepene! Licopenul din acest fruct ajuta la reducerea rosetei produse de arsurile solare. Valabil si pentru rosii, evident!
Alegeti-va cu grija ochelarii de soare. Sa fie cu lentila mare, astfel incat sa protejeze si zonele pleoapelor, nu numai ochiul.
Ori mancati cereale la micul dejun, ori luati suplimente cu zinc. Ambele furnizeaza zincul necesar vindecarii rapide a arsurilor, a ranilor, a urmelor de acnee. Mariti si doza de vitamina C sau mancati fructe pe masura. Este cea mai simpla cale de a obtine o bariera naturala impotriva poluarii, toxinelor, radiatiilor solare.
Iar daca este prea cald, stati la umbra, cu o masca racoritoare pe fata. Asta e buna! Stau la umbra, dar fac treaba, n-am timp de meditatii. Va urez sa traversati cu bine aceasta perioada. Daca nu va miscati prea mult, nici nu transpirati excesiv. Hi, hi!

6 comentarii:

  1. Sfaturi bune.Pe unele le respect si eu.Imi pare bine ca mi-ai reamintit de toate deaceea mi se pare util articolul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine-ar fi daca am putea tine cont macar de câteva din multitudinea de sfaturi date. Consumarea fructelor mi se pare cea mai la îndemâna tuturor, dar, din pacate, nu e de ajuns.
    Am mai scris si în alte comentarii despre problemele cu care se confrunta tenul meu (nu eu!!! hahaha). De exemplu, exfolierea (peelingul) este pentru mine una dintre metodele care mai mult îmi irita pielea (tenul), decât sa mi-l înfrumuseteze. Este foarte sensibil si orice "atac" de genul asta îl pune "pe jar".
    Dar am facut de câteva ori testul cu zincul. Masti de fata cu zinc. Si, tot de câteva ori, alternativ, cu "gold". Alea chiar mi-au facut un ten frumos si le-as recomanda tuturor. Eu le cumpar de la DM, deci nu sunt asa de scumpe.
    Multumim înca o data pentru sfaturile date si experientele împartasite cu noi, Crina! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cica sa folosesti un exfoliant, dar nu un scrub. Din dm cumpar si eu diverse, o sa ma uit dupa mastile de care spui tu. Cat despre sfaturi, e buna o recapitulare din cand in cand. Uite, chiar si sa tii barbia sprijinita in palma poate da iritatii pe barbie si falca, e belea mare cu tenul sensibil.

    RăspundețiȘtergere
  4. In perioada asta cina/micul dejun s-a transformat in prilej de a manca fructe. Cu apa cred ca stau la fel de prost, beau mai mult dar e si mai cald...
    Daca se foloseste retinol, exfolianti chimici atunci e nevoie de spf cat mai mare, oricum e nevoie de protectie solara dincolo de grija petelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. După orice tratament folosesc masca ideală pentru mine: un gălbenuș de ou crud (de țară!) frecat cu o linguriță de ulei de măsline extravirgin și un vârf de linguriță de miere. Aplicat pe față și gât, menținut 10 minute, spalat cu multă apă călduță, apoi rece. Fie vară, fie iarnă, rezultatele sunt excelente!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.