Translate

joi, 21 iulie 2016

Ineptiile zilei

Citesc din ce in ce mai multe pe FB...
Prima a fost aia cu femeia care s-a vindecat de cancer dupa ce a aplicat o terapie simpla, band nu stiu cat suc de morcovi timp de nu stiu cate zile. Dar numai suc de morcovi! Eu stiu ca atunci cand dai unui copil, de exemplu, prea mult suc de morcovi, vireaza in portocaliu. Pielea, vreau sa zic. Se coloreaza, adica. Doamna in cauza s-o fi pastelat sau nu? In articol nu se precizau efectele secundare. Banuiesc ca la asa boala nici nu mai au importanta. Daca are vreo explicatie succesul terapiei cu morcovi? Cica vitamina A e "vinovata". Eu mai degraba as tinde sa cred ca postul tinut atatea zile a infometat si omorat celulele canceroase. Sau autosugestia?
Acum cativa ani ma uimea un caz asemanator, numai ca de data asta, tot o femeie, folosise nuci. Miez de nuca la greu. Daca ar fi sa ma iau dupa cele marturisite de bolnava, nucile au proprietatea de a trage toate toxinele si infectiile din organism. Bineinteles, sustinea sus si tare ca nucile o vindecasera de nu stiu ce forma de cancer. Bizar. Sau nu?
Dar sa lasam chestiile morbide si sa trecem la bac. Pe FB, la nu stiu ce distribuire despre contestatiile mai mult sau mai putin intemeiate la examenul de bac, lumea sarise cu gura. Si era vorba despre examenul de la limba noastra draga, cea plina de resurse. Cetatenii respectabili din virtual tabarasera, in lipsa victimelor, adica a copiilor ce sustinusera examenul, pe educatia acestora. Se comenta din greu, cu vorbe grele adica, ce afoni sunt astia mici la limba romana si ce balarii scriu ei pe la subiectele de examen. Cu asta sunt de-acord, nimic de zis, unii sunt pe-alaturi rau de tot, dar ce m-a deranjat teribil au fost greselile elementare si nepermis de grotesti din comentariile...adultilor. Pai, neicusorule, cum naiba iti dai cu parerea cand tu insuti esti un dezastru gramatical? Si nu, argumentul ca pe FB scrii repede si neatent nu tine, regulile le ai in sange, n-ai cum sa scapi i-uri, cratime si dezacorduri. Asta demonstreaza doar ca ai fost la randul tau paralel cu scoala. Asa ca...taci, adica mai bine nu mai scrie.
Asta mi-aduce aminte de raspunsul dulce al unui dragalas de clasa a doua (terminata) spre a treia (neinceputa), dintr-un grup de vreo douazeci de pusti veseli care, la intrebarea mea daca stiu vreun animal protejat din judet, mi-a trantit-o cu tupeu: balena albastra. Dar mi-am dat seama ca nu ascultase cu atentie intrebarea si, in fond, erau cu totii prea simpatici ca sa le stric dispozitia.
Asta mi-aduce (din nou!) aminte ca baietii, ca si barbatii, nu te asculta niciodata pana la capat si au impresia ca stiu raspunsurile la toate intrebarile, motiv pentru care, mai tarziu...
"Un sot este o persoana care ajuta o femeie sa treaca peste greutatile pe care aceasta nu le-ar fi avut niciodata daca nu ar fi avut un sot."

3 comentarii:

  1. Nu exista minuni in procesul de slabire, in cel de imbatranire. De boli nu amintesc, s-au mai vazut...minuni. In general, pe fb...is numai tampenii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aproape de acord. Mai puţin cu ultima parte! :P

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.