Translate

duminică, 1 octombrie 2017

De prin targuri

Este sezonul targurilor si al festivalurilor de tot soiul. Mie imi plac teribil evenimentele de acest gen care combina arta populara cu muzica, mancatul la botul calului si promovarea serviciilor si produselor de tot soiul.
In Ploiesti am avut deja doua manifestari cu cantec, in centrul orasului continua si in acest weekend sa fie tarabele si casutele cu de toate. Astept insa cu mare interes sa merg la "Sinaia Forever", din cunoscuta statiune de pe Valea Prahovei, este in weekend-ul viitor, sa te tii distractie! Daca puteti sa ajungeti, nu-l ratati, este o frumusete de festival.
Doream sa va arat ce am mai cumparat din targ, de obicei sunt borcane cu diverse chestii dulci. Deoarece gasesc tot felul de gemuri si dulceturi mai deosebite, ca sa nu mai zic de zacusca, iau de pofta. Si de data asta am dat peste doamna de la "Poiana Fermecata" (jud.Arges). Cumparam de la ea de vreo trei ani deoarece e prezenta la toate editiile. Are asa o colectie de lucruri apetisante, incat cand vedem mormanul de borcanele ne este imposibil sa nu alegi una si alta. Acum ne-am regalat cu dulceata de trandafiri, serbet de portocale si un dulce de lapte cu vanilie care are gustul caramelelor de altadata. Din poza lipseste zacusca de hribi, o minunatie pe care am dat-o gata instantaneu, mancand-o ca disperatii de cum am ajuns acasa. Tot de la doamna in cauza iau si dulceata de ardei, de pus pe friptura.

 
De la evenimentul intercultural "Alfabetul Convietuirii", care s-a lasat cu un "street food" pe bulevardul orasului, am achizitionat jeleul de trandafiri la pachet cu sapunul de scortisoara si portocala. Gama este Mira Natural Cosmetics, produsa de Fundatia Pestalozzi din Bucuresti.
Jeleul de trandafiri are un parfum...criminal de bun, ma bate gandul sa-l folosesc la niste clatite.
Doamna care vindea la stand ne-a spus ca deschide magazin in Ploiesti, in pasajul Omnia din centru, daca va intereseaza...
Sa trecem la capitolul bijuterii.
De la Diana Porutiu (Diastudiocreativ) din Brasov am cumparat o pereche de cercelusi pictati cu model traditional. Sunt atat de delicati si, ce este mai important, baza de metal este un aliaj potrivit urechilor sensibile. I-am purtat la inceput cu neincredere, dar chiar nu mi-au iritat lobul urechii
Despre Terra Dacia si creierul din spatele afacerii, domnul Sandu Petre, am scris pe Facebook. Este un atelier in care se prelucreaza portelan care se picteaza si se innobileaza cu platina sau aur coloidal. Din cate am inteles de la domnul in cauza, este un proces laborios, de finete, un mestesug in care trebuie sa te pregatesti temeinic. Obiectele produse in acest fel nu sunt chiar ieftine, dar sunt unice si pretioase. Eu am luat un pandantiv micut, in forma de inimioara.
Si, in final, nelipsita bratara din margeluse de pietre semipretioase. Cred ca si voi tot la standul cu pietre va opriti atunci cand mergeti in vreun targ, sunt mai multi producatori care vin cu o multime de bijuterii din pietre de tot soiul. Nu stiu cum il cheama pe cel pe care il vad tot timpul in Ploiesti, dar greu rezist sa nu rascolesc prin cutiile cu bratari multicolore. De data asta mi-a placut combinatia de nuante de verde si roz.
In incheiere, as preciza doar ca am mancat cele mai bune hamsii (mici, mici si deloc sarate), am vazut oameni relaxati plimbandu-se agale si savurand atmosfera de sarbatoare, am admirat dansurile populare, produsele traditionale facute cu atata pasiune. Nu stiu daca ati remarcat, dar la astfel de evenimente lumea este calma, interesata, aproape fericita. Tare mi-ar placea sa vad aceeasi liniste pe fetele ploiestenilor si in restul zilelor. Dar intotdeauna incepe o noua saptamana si linistea se duce de-a berbeleacul. Ar putea primaria sa ne organizeze targurile in lant, ca metoda terapeutica pentru isteria din vietile noastre.

5 comentarii:

  1. Îmi plac târgurile și expozițiile de acest gen, le vizitez de câte ori pot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sinaia Forever.....nu lipseam de la festivalul acela cand eram in țara!cate weekenduri am evadat acolo!! Minunat! Daca ajungi,fa pooozeee multe, si pt ăștia de departe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Targurile sunt slabiciunea mea ;de fiecare data cand ma nimeresc la vreunul nu plec cu mana goala ;sunt carcotasi care spun ca sunt mai scumpe lucrurile cand de fapt e acceasi marfa dar eu prefer sa cred ca nu .Mie imi par naturale si de bun gust .Imi plac toate produsele din imagini ;si eu sunt fana sapunurilor naturale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi plac mult pandantul și brățara. Și mi-ai făcut un chef să merg la un târg...! ☺

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.