Translate

sâmbătă, 28 octombrie 2017

Ilustratiile de fashion

Sunt sigura ca ati observat, macar in filmele de profil, ca procesul de creatie in fashion presupune si o componenta de desen artistic. Si, desi acest aspect poate parea mai putin important, va asigur ca ilustrarea viitoarelor modele poate fi cu adevarat o arta, iar stilul fiecarui ilustrator poate asigura succesul subiectului prezentat.
Lumea ilustratorilor de fashion este una relativ inchisa, cu alte cuvinte trebuie sa ai har ca sa poti intra cu succes pe piata. Exista si agentii care reprezinta aceasta categorie de artisti, exista premii prestigioase acordate celor mai inspirate talente.
Ce face un ilustrator? Pai, reviste ca Vogue sau Cosmopolitan pot avea nevoie de ilustratii pentru a completa articole. Brandurile si designerii au nevoie de ilustratii reusite pentru a arata care sunt trendurile, cum vor arata modelele pe podium. Chiar si advertisingul produselor de make-up necesita ilustratii inspirate. Cele mai multe publicatii fashion se concentreaza pe realizarea unor fotografii scumpe, care necesita angajarea de modele si obtinerea de haine in trend, dar realitatea este ca ilustratiile au o istorie mult mai lunga in acest sens, iar mie, personal, imi place teribil sa admir desenele si autorii din spatele acestora.

Shamekh Bluwi este iordanian din Amman si a cucerit internetul cu ilustratiile sale atent studiate, avand o componenta 3D care da iluzia ca hainele plutesc cumva in jurul modelelor, diafane, foarte viu colorate, somptuoase in detaliile prezentate.
Sursa: boredpanda.com
Acum vreo doi ani, Shamekh s-a amuzat decupand rochiile femeilor desenate de el, astfel incat sa poata crea un pattern prin simpla suprapunere a desenului cu un peisaj oarecare.
Mi-au placut atat de mult creatiile acestui artist, incat am hotarat sa le pun un timp pe fundalul blogului.

Un comentariu:

  1. Superbe, este geniala ideea cu decupajul și fundalul orașului undeva... în rochie.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.