Translate

marți, 15 ianuarie 2019

Trenduri pentru 2019 in designul de interior


Ca si in moda, designul sau directiile de amenajare ale locuintelor noastre urmeaza anumite tendinte ce se schimba de la un an la altul, mai subtil sau mai radical, in functie si de interesele comerciantilor sau gusturile publicului. Cu alte cuvinte, daca suntem cu adevarat preocupati de aspectul casei in care locuim, atunci este musai sa tinem cont de recomandarile specialistilor in domeniu. Si cum inceputul de an este un moment perfect pentru o innoire pe toate planurile, trebuie sa ne gandim macar la modificari minore, de genul culorilor sau texturilor. In plus, este placut si este in firea omului sa isi doreasca o schimbare, altminteri viata noastra ar fi prea liniara, prea monotona.

Trebuie sa spun ca am citit un pic despre tendintele care vor marca acest an si le-am gasit foarte pe inima mea! Per ansamblu, se observa o indepartare de liniile minimaliste si o apropiere de aspectul mai colorat, mai bogat in forme tridimensionale, uneori chiar sugerand opulenta. Piese de arta indraznete, mobila personalizata, nuante crude, stralucitoare, tapet cu modele vii, acestea ar fi noile repere ale anului 2019.

Iata cateva tendinte :

Spatii puternic personalizate in locul interioarelor de inspiratie suedeza, stereotipe
  
Amenajarea unei camere cu mobilier extrem de functional si care valorifica la maxim spatiul disponibil este o gaselnita de inspiratie nordica ce a cucerit de cativa ani inimile noastre. Pe buna dreptate! Cei care locuiesc la bloc, in apartamente mici, stiu ce important este sa ocupi fiecare coltisor al unei camere daca nu vrei sa te sufoci in gramezile de lucruri depozitate peste tot. Traiasca geniul suedez al organizarii!
« Dar unde este amprenta personala? » se intreaba designerii.
Mobila tip este utila, dar ne plafoneaza, ne omoara spiritul artistic. Asadar, dezlantuiti-va imaginatia! Poate ca un raft izolat, cu tablouri sau fotografii, nu foloseste la depozitare, dar cu siguranta va inveseli un perete prea spalacit si va atrage privirile.


Fara negru, doar plante verzi, verzi

Culoarea neagra a fost un alt trend care, in sfarsit, a ajuns la saturatie. Negrul poate fi stilat, dar, daca gresesti « doza », se transforma rapid in ceva morbid. Asadar, extrema cealalta, cu multe plante verzi si pline de viata, este mult mai de dorit. Ficusii, filodendronii sau ferigile sunt alegeri excelente, care nu numai ca aduc oxigen in casa, dar inspira familiaritate si o atmosfera calda, prieteneasca.

Fara alb sau bej, mai bine obiecte de arta peste tot


In general, se doreste inlaturarea interioarelor monocromatice din trendurile actuale. Totul alb sau totul bej sugereaza mai degraba un spatiu neutru, institutional, poate chiar aseptic, similar unui spital. Si in astfel de spatii reci nu prea ai voie sa atingi nimic. Antidotul este oferit de arta. Un perete alb poate fi acoperit cu tablourile sau imaginile preferate. Va spune mult mai multe lucruri despre personalitatea proprietarului decat un perete alb si gol. Tablourile ofera o varietate de teme, dimensiuni si culori, invitand musafirii sa le admire si sa le descopere.


Textura, modele si culori pe toti peretii

Tapetul revine in forta. Dar nu orice fel de tapet, ci cel cu modele vegetale, cu pasari exotice, avand designul pretios al tapiseriilor chinezesti. De fapt, acest trend nu a iesit niciodata din moda, dar, din cand in cand, este revitalizat pentru liniile sale delicate si culorile blande, luminoase.

Mobila personalizata

Dap, nu e prea ieftin sa-ti comanzi mobila in loc sa o iei gata facuta din magazin, dar, daca vrei un spatiu mai altfel, care sa te reprezinte, trebuie sa eviti piesele fabricate in serie mare. Acum este momentul sa scoti de la naftalina mobila bunicii si sa o restaurezi. Sau sa gasesti pe cineva care sa-ti mestereasca acea masuta speciala la care visezi de ceva timp. Te va costa in plus, dar satisfactia e pe masura si de durata.


Un comentariu:

  1. Mai am două camere de renovat în următorii x ani (în funcție de buget) așa că mi-a prins bine articolul. Ideea cu fototapetul nu sună rău dar mă atrage mai mult un decor mai vintage, cu pereții acoperiți de tablouri, iar în loc de fostele bibelouri, niște antichități. Am eu ceva, trebuie doar recondiționate. Nu știu cât de plăcut ar fi pentru alții dar eu într-o astfel de cameră m-aș simți cel mai bine :) Dar pentru a ajunge să fac așa ceva trebuie să-mi exersez calitățile de negociator. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.