Translate

marți, 1 octombrie 2019

Vrei sa arzi saptamanal 2000 de calorii pe banda de alergat? Urmeaza acesti pasi!


Toamna deja si-a intrat in drepturi, motiv pentru care iti va fi mai greu de-acum sa respecti programul saptamanal de antrenamente in cazul in care alergai in parc sau ieseai la ture prin oras cu bicicleta. Vantul si ploile nu ar trebui, totusi, sa stea in calea obiectivelor tale fitness. Astfel, daca vrei sa slabesti si sa mentii un stil de viata ordonat si activ, inlocuieste activitatile desfasurate in aer liber cu exercitiile pe banda de alergat efectuate in confortul propriei tale case.

Beneficii pe care le vei castiga 

Indiferent daca abia acum vrei sa incepi activitatea sportiva sau deja ai lasat in urma sute de kilometri de asfalt, specialistii de la Sport-Mag.ro au identificat, in randurile ce urmeaza, cateva beneficii pe care le vei castiga odata ce stabilesti un program regulat de exercitii pe banda de alergat.

- Arderea caloriilor in ritm accelerat. Antrenamentele frecvente (minimum 3 pe saptamana) pe acest tip de aparat fitness sunt printre cele mai eficiente metode de remodelare a siluetei prin sport, iar pierderea rapida a kilogramelor in exces se datoreaza faptului ca alergarea solicita majoritatea muschilor din corp, nu numai grupele musculare ale picioarelor. Din acest motiv, un program stabil de exercitii pe banda de alergat iti va oferi un efect de accelerare a metabolismului si de crestere a tonusului.

- Protejare si oxigenare a sistemului cardiovascular. Este bine cunoscut faptul ca viteza de circulare a sangelui este mai mare in timpul alergarii, asigurand o foarte buna oxigenare a tesuturilor organismului, astfel ca exercitiile pe banda de alergat contribuie la protejarea inimii, reducerea colesterolului si incetinirea procesului de imbatranire a corpului. Mai mult decat atat, sedintele zilnice de alergare iti vor imbunatati circulatia si la nivelul creierului, crescand capacitatea de concentrare, memorare si performantele intelectuale. Te vei bucura, in plus, de reducerea nivelului de stres si combaterea oboselii. Sesiunile frecvente pe banda de alergat pot fi un bun remediu si in cazul depresiilor si altor afectiuni de sanatate venite in urma epuizarii fizice si intelectuale.

- Somn linistit si odihnitor. Stresul, grijile si responsabilitatile pe care le purtam pe umeri atat acasa, cat si la serviciu conduc foarte des la afectiuni legate de somn. Exrcitiile regulate pe banda de alergat iti vor asigura un somn odihnitor si linistit, iar dimineata vei simti energie si buna-dispozitie.
Vrei sa sa arzi 2000 de calorii pe saptamana? Iata cum!
 
Desi alergarea presupune miscari naturale, cu care suntem familiarizati inca din primii ani de viata, experienta si practica intensiva pot oferi cele mai eficiente metode. Jenny Hadfield, antrenor de alergare si autor a numeroase volume referitoare la antrenamentele de jogging, maraton, sprint si fitness publicate in Statele Unite propune un program saptamanal de exercitii pe banda de alergat care iti va aduce rezultate excelente. Aceasta rutina asigura arderea a circa 2000 de calorii, iar daca urmezi intocmai pasii descrisi in randurile ce urmeaza, te vei bucura de o slabire sanatoasa, desfasurata intr-un ritm confortabil, pe care corpul tau o va putea sustine fara socuri sau dezechilibre. Iata, asadar, programul conceput in urma unei experiente vaste in acest domeniu:

- Luni:
1. Power walk (mers foarte rapid, la circa 7 km/h): 30 de minute
2. Genuflexiuni: 20 de minute
Total: 50 de minute

- Marti:
1. Incalzire - mers incet, apoi rapid: 3 minute
2. Power walk: 2 minute
3. Alergare rapida (dar nu sprint): 2 minute
4. Repeta pasii 2 si 3: 10 repetari
5. Revenire - mers incet: 2 minute
Total: 45 de minute

- Miercuri:
1. Incalzire - mers incet: 5 minute
2. Genuflexiuni: 12 repetari
3. Power walk la inclinare intre 4 si 6%: 3 minute (urcare la deal)
4. Repeta pasii 2 si 3: 6 repetari
5. Revenire - mers incet: 5 minute
Total: 40 minute

- Joi:
1. Incalzire - mers incet, apoi rapid: 3 minute
2. Power walk: 2 minute
3. Alergare rapida (dar nu sprint): 2 minute
4. Repeta pasii 2 si 3: 6 repetari
5. Revenire - mers incet: 3 minute
Total: 30 de minute

- Vineri:
Repeta antrenamentul de luni

- Sambata:
1. Incalzire - mers incet, apoi rapid: 5 minute
2. Power walk: 2 minute
3. Alergare rapida (dar nu sprint): 4 minute
4. Repeta pasii 2 si 3: 6 repetari
5. Revenire - mers incet: 4 minute
Total: 45 de minute

- Duminica:
Zi libera!

Daca ai impresia ca acest program de exercitii pe banda de alergat nu este pentru tine, atunci poti alege una din miile de rutine pe care le poti gasi pe site-urile de sport si fitness. Important este sa incepi alergarea si sa gasesti metoda perfecta pentru a-ti mentine interesul si entuziasmul pe banda de alergat!

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.