Translate

joi, 31 octombrie 2019

Cum sa obtii cele mai bune rezultate cu ajutorul unui motocultor de la Roco Piese


Motocultoarele sunt unelte usor de folosit, insa trebuie sa stii cand si cum sa le operezi pentru a le exploata la maximum potentialul. Ai nevoie sa sapi adanc pentru a atinge rezultatele dorite? Cand este cel mai bun moment pentru sapat? Cum sa eviti blocarea aparatului? De unde iti poti achizitiona accesorii sau piese motocultor? Cum poti comanda de la Roco Piese? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care voi incerca sa le clarific aici.


Cand este cel mai bun moment pentru sapat?

In primul rand, solul ar trebui sa fie indeajuns de uscat, astfel incat sa se farame cand il strangem in pumn. Daca formeaza un bulgare, atunci este prea umed. Poti testa solul folosind o sapaliga, iar daca este prea greu de sapat, foloseste motocultorul.

Temperatura solului ar trebui sa depaseasca 15 grade. In cazul in care nu ai un termometru la indemana, poti incerca si cu degetul. Cand pamantul este la temperatura potrivita, poti tine un deget in sol pentru mai mult de un minut.

In schimb, daca planuiesti sa plantezi o cultura care rezista la temperaturi scazute, precum prazul sau ceapa verde, asigura-te ca pregatesti si sapi solul inca din toamna. Dupa acest pas, acopera zona cu un strat de carton sau cu mulci (bucati mici de lemn sau scoarta cu rolul de a pastra umezeala solului).

Cat de adanc trebuie sa sap?

Avantajul acestei unelte este si faptul ca piesele de motocultor pot fi adaptate pentru a sapa mai adanc sau la suprafata. Pentru a planta un nou rasad, adancimea tipica este de 15-25 cm. In cazul in care a mai fost plantat ceva anterior, va trebui sa ajustezi piesele de motocultor pentru a sapa doar la 7-8 cm, pentru a elimina buruienile si a reface randul.

In zonele cu sol argilos poate fi de ajutor sa pregatesti parcela sapand-o de doua ori. Aceasta operatiune permite o mai buna absorbtie si scurgere. Adancimea totala la care se poate ajunge in acest caz este de 60 de cm. Chiar daca nu ai la indemana piese de motocultor care sa sape la aceasta adancime, poti folosi setarea maxima, continuand restul cu o cazma.

Cum ating adancimea potrivita?

Initial, fixeaza bara de adancime astfel incat manerele sa fie orientate putin in jos in timpul sapatului. Daca motocultorul se misca prea rapid, apasa pe manere. Daca se blocheaza, ridica putin de manere, timp in care poti zgaltai aparatul stanga-dreapta pentru a debloca piesele de motocultor. Ridica bara de adancime daca motocultorul nu mai porneste din acel loc.

Sfaturi pentru rezultate mai bune 

Umezeste solul cu cateva zile inainte de a sapa, insa nu exagera! Daca dai de bolovani de pamant, sau pamantul este batatorit, incepe cu o adancime de 3-5cm la prima trecere, apoi creste adancimea cu cate 5 cm la fiecare trecere. Lasa pamantul sa se "odihneasca" pentru cateva zile inainte de trecerea finala.

Lasa masina sa lucreze singura. De cele mai multe ori este nevoie doar de putina presiune aplicata pentru a tine cutitele in pamant.

Pentru a evita batatorirea pamantului cu picioarele dupa ce a fost sapat, mergi pe partea nesapata inca, facand o singura trecere pe rand.

Pentru cele mai bune rezultate cu sol dificil de sapat, foloseste motocultorul la capacitate maxima. In caz contrar, seteaza puterea motocultorului la nivelul minim.

De unde imi pot achizitiona piese de motocultor?

Desigur, daca ai nevoie de accesorii sau piese de motocultor, Roco Piese iti este mereu la indemana! Intra pe www.RocoPiese.ro, la categoria "piese motosapa / motocultor", alege marca sau modelul si comanda piesa de care ai nevoie! Roco Piese este un magazin online cu preturi deosebit de avantajoase, care livreaza piese de motocultor sau de motosapa in 48 de ore, oriunde in Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.