Translate

joi, 31 octombrie 2019

Alege salopetele de lucru corespunzatoare si asigura protectie si confort angajatilor tai!


Pe langa rolul de protejare a utilizatorului de diversi factori de mediu, salopetele de lucru sunt si articole vestimentare deosebit de practice, motiv din care va trebui sa asiguri modelele potrivite angajatilor tai.

Prin urmare, uniformele si salopetele de lucru corespunzatoare activitatii pe care o desfasoara echipa ta trebuie sa indeplineasca o serie de conditii importante, iar angajatorul are urmatoarele obligatii clare:

- sa se asigure ca standardele de siguranta specifice domeniului de activitate sunt respectate intocmai;
- sa se asigure ca fiecare piesa a echipamentului de protectie este in perfecta stare si corespunde riscurilor domeniului de activitate;
- sa se asigure ca uniformele si salopetele de lucru au masura potrivita in functie de necesitatile angajatilor;
- sa asigure instruirea necesara pentru folosirea salopetelor si echipamentelor de protectie;
- sa asigure, acolo unde este cazul, curatarea si mentenanta echipamentelor de protectie si a uniformelor de lucru.

Din randurile de mai sus putem trage concluzia ca fiecare angajator sau manager de echipa va trebui sa furnizeze personalului salopete de lucru adecvate, al caror scop este sa protejeze lucratorul de diversele riscuri profesionale sau situatii de disconfort ce nu pot fi eliminate sau izolate total. Astfel de situatii pot include flacara deschisa, scantei, temperaturi extreme, vant puternic, solventi, acizi, substante alcaline, ulei, grasimi, fibre de azbest, si alte substante care pot contamina sau afecta pielea ori vestimentatia lucratorului.

Mai mult decat atat, se recomanda salopete de lucru in culori puternice sau prevazute cu elemente reflectorizante pentru persoanele care lucreaza in conditii speciale, spatii deschise sau pe marile santiere navale si de constructii, acolo unde se opereaza cu masini grele si in conditii de vizibilitate redusa.

Utilitatea si situatiile de folosire a salopetelor de lucru 

Acest tip de echipamente de protectie trebuie sa se inscrie intr-o serie de conditii pentru a putea proteja personalul dintr-un anumit mediu de lucru. Pentru a oferi un exemplu, in prezenta flacarilor deschise sau scanteilor, aceste articole trebuie sa fie confectionate din materiale ignifuge, fara a avea pliuri care pot prinde scantei.

In functie de situatie si de mediul de lucru, exista multe modele si tipuri de salopete cu caracteristici adecvate, precum textilele anti-microbiene, utilizate in industria alimentara si in domeniul sanitar. In plus, multi producatori si distribuitori de echipamente de protectie pun la dispozitie o gama variata de salopete de lucru, inclusiv piese de unica folosinta.

Din perspectiva angajatorului, acesta trebuie sa asigure mentenanta si schimbarea echipamentelor de protectie si a uniformelor. In cazul in care activitatea presupune manipularea substantelor periculoase, precum plumbul sau azbestul, este recomandat ca echipamentele si salopetele de lucru sa fie curatate si igienizate in medii speciale, evitandu-se spalarea acestora in locuintele personale si contaminarea persoanelor din exteriorul mediului de lucru.

O alta recomandare pe care trebuie sa o iei in considerare este punerea la dispozitia personalului solutii eficiente de depozitare a articolelor vestimentare proprii si a uniformelor si salopetelor de lucru fara a exista riscul contaminarii. In acest caz, o solutie la indemana ar fi folosirea dulapurilor sau vestiarelor metalice cu doua compartimente: unul pentru hainele de lucru, altul pentru vestimentatia proprie.

Echipamentele de protectie nu vor elimina total niciun risc, motiv pentru care vei observa ca acestea sunt proiectate respectand un echilibru intre confort si protectie. Daca cea mai buna protectie poate fi oferita de un costum care sa acopere tot corpul, insa acesta te-ar impiedica sa mai efectuezi sarcinile de lucru, atunci vei vedea ca echipamentul de protectie potrivit activitatii tale este o solutie de compromis.

Daca vrei sa asiguri angajatilor sau echipei pe care o ai in subordine uniforme si salopete de lucru de ultima generatie, care pot oferi confort si siguranta in orice tip de activitate, intra pe Kronos.ro si ia legatura cu unul dintre consultantii companiei pentru o oferta personalizata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.