Translate

joi, 9 ianuarie 2020

Iata de ce sa desfasori antrenamente HIIT pe banda de alergat!


Banda de alergat este unul dintre cele mai apreciate aparate fitness in prezent, dat fiind faptul ca ofera multiple beneficii ce tin de starea de sanatate si aspectul corpului. In plus, marile magazine de fitness si sport cuprind in oferta foarte multe modele de banda de alergat concepute special pentru uz casnic, acestea reprezentand o solutie eficienta si foarte confortabila de a-ti atinge obiectivele sportive.

Unul dintre obiectivele principale pe care le poti atinge cu ajutorul acestui aparat este slabitul, motiv pentru care va trebui sa stii inca de la inceput ca trei sesiuni de antrenament de intensitate medie pe saptamana nu vor fi suficiente pentru a oferi rezultate satisfacatoare.

Daca vrei sa profiti de tot ce are de oferit o banda de alergat, va fi necesar sa respecti un regim alimentar adecvat activitatii sportive si sa dezvolti programe de antrenament care sa te solicite la maximum de fiecare data.


Specialistii de la Sport-Mag.ro sunt de parere ca printre cele mai eficiente antrenamente pe banda de alergat atunci cand vizezi topirea depozitelor de grasime sunt cele care alterneaza intervale de intensitate variabila. Acest tip de exercitii este foarte popular atat in tara noastra, cat si in afara, iar denumirea generica este HIIT (High Intensity Interval Training - Antrenament cu Intervale de Intensitate Ridicata). Descopera, in randurile ce urmeaza, cateva detalii legate de aceste antrenamente!

Ce beneficii ofera antrenamentele de tip HIIT? 

Programele cardio de acest tip pe banda de alergat implica alternarea intensitatii exercitiilor si sunt compuse din mai multe intervale de timp, respectiv efort. Prin combinarea intervalelor de efort redus cu unele de intensitate ridicata, procesul de ardere a caloriilor este accelerat si rezultatele pot aparea chiar mai devreme decat te asteptai.

Daca ai determinarea sa urmezi un program sportiv regulat, obiectivele de sanatate si aspect fizic pe care le-ai setat pot fi atinse rapid si chiar depasite prin intermediul acestui tip de rutina pe banda de alergat. Iata, asadar, cateva detalii interesante legate de antrenamentele HIIT:

- Ca prim detaliu, pe parcursul unui astfel de antrenament pe banda de alergat, organismul tau va atinge foarte rapid cantitatea maxima de oxigen necesara, iar acest lucru se traduce in solicitarea musculaturii tale la capacitate maxima.

Efectul benefic al acestui proces este ca arderea accelerata a caloriilor se va mentine si dupa terminarea programului de exercitii, iar fenomenul poate persista chiar si pana la 48 de ore si asigura o accelerare a pierderii in greutate.

- Un alt detaliu foarte important este ca alternarea intervalelor de intensitate ridicata cu cele de o intensitate scazuta sau medie stimuleaza metabolismul mai mult decat o fac exercitiile moderate efectuate constant pe o durata mai mare de timp petrecut pe banda de alergat. Asadar, 20 de minute de HIIT pot “cantari mai mult” decat 30 de minute de jogging in imbunatatirea sanatatii si a rezistentei la efort sustinut.

Atunci cand a fost conceput acest sistem de antrenare a musculaturii s-au desfasurat studii cu scopul de a cataloga cu exactitate beneficiile antrenamentelor de tip HIIT pe banda de alergat. Concluziile obtinute au aratat ca doamnele se vor bucura de tonifierea vizibila a musculaturii din partea inferioara a corpului, in timp ce barbatii care aleg aceasta metoda de solicitare vor produce cantitati mai mari de testosteron, element esential in dezvoltarea masei musculare.

Daca programele de exercitii de tip HIIT sunt potrivite stilului tau, bucura-te de campania de reduceri in desfasurare pe Sport-Mag si alege cel mai bun model de banda de alergat pentru necesitatile si obiectivele tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.