Translate

miercuri, 29 ianuarie 2020

Ti-ai pregatit bagajul pentru urmatorul sejur in Turcia? Iata de ce nu vei regreta destinatia aleasa!


Apele cristaline, muntii inalti, ruinele oraselor antice, satele idilice si orasele fenomenale fac din Turcia o tara unica si iubita de turistii din intreaga lume. Daca esti in cautarea unei destinatii deosebite pentru urmatoarea calatorie, iata cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare varianta unui sejur Turcia de la Komsi Travel:


Delicioasa gastronomie turceasca

Mancarurile turcesti sunt, indiscutabil, unele dintre cele mai delicioase dintre cele ce caracterizeaza bucatariile lumii. Traditiile culinare ale acestei tari au supravietuit schimbarilor care au tot aparut de-a lungul a peste o mie de ani, cel mai probabil datorita combinatiei de neegalat dintre deliciile balcanice si orientale. Cu toate ca gastronomia turceasca este faimoasa datorita preparatelor din carne, aceasta isi extinde orizonturile cu mult peste iubitul kebap.
Daca decizi sa pleci intr-un sejur in Turcia, nu ar trebui sa sari peste micul dejun traditional turcesc. Acesta include paine alba, platouri cu branzeturi, oua, rosii, castraveti, masline negre si numeroase mancaruri tartinabile.
Tentantele platouri, gustoasele chiftele Kofte si cafeaua turceasca iti vor acapara, cu siguranta, toata atentia intr-un sejur in Turcia. Supele ocupa, de asemenea, un loc special in inima gastronomiei turcesti si pot fi consumate la orice ora a zilei. Printre deserturile traditionale, care te vor face sa te indragostesti de mancarea turceasca, se afla si delicioasa baclava si budinca de orez cunoscuta sub numele de Sutlac.

Natura si minunatiile ei

Nu este de mirare ca multi oameni aleg sa plece intr-un sejur in Turcia, daca stai sa te gandesti la plajele splendide ale acestei tari. Dar, pe langa acestea, Turcia este gazda unei mari bogatii de peisaje scoase parca din povesti. Cu 44 de parcuri nationale care protejeaza flora si fauna tarii, natura de care se bucura aceasta tara iti va da multe motive pentru care sa-ti doresti sa o explorezi.
In centrul Turciei se afla Cappadocia, o regiune istorica ce uimeste toti turistii prin frumusetile pe care le adaposteste, printre care si numeroase roci bizare, cu forme care confera zonei un aer misterios, fascinant. 
Un alt loc demn de explorat, diferit de obiectivele turistice pe care le poti vizita in alte tari, este Pamukkale. Aici vei fi putea admira un fenomen natural si un peisaj de nedescris, compus din terase din calciu umplute cu ape minerale calde. Acest asa-numit ,,Castel de Bumbac” este un loc minunat de relaxare si, pe deasupra, este cea mai fotografiata atractie turistica a Turciei. 

Ruinele antice

De-a lungul istoriei, Turcia a fost punctul de intalnire a diferitelor civilizatii. De aceea, nu este de mirare ca aceasta tara se bucura de existenta a numeroase ruine antice. Orasul antic Efes este considerat a fi unul dintre cele mai uimitoare locatii istorice ale lumii. Acest oras dateaza de pe vremea Greciei Antice, cand cei 250.000 de locuitori se bucurau de prosperitatea datorata comertului.
De asemenea, ruinele orasului Pergam merita din plin vizitate in cadrul unui sejur Turcia. In acest oras antic exista unul dintre cele mai abrupte amfiteatre ale lumii clasice. Faima orasului Pergam a fost data si datorita centrului medical antic Asclepion, ridicat in onoarea zeului medicinei, Asclepios. 

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.