Translate

sâmbătă, 18 februarie 2012

Cand eram sapunareasa….


N-am fost niciodata sapunareasa dar titlul suna bine, are o oarecare muzicalitate poetica!
In schimb am o pofta nebuna de …sapun! Trebuie sa recunosc ca nici un produs de ingrijire nu-mi starneste atata pasiune ca banalul sapun, nici macar parfumul. Cred ca intr-o viata anterioara am avut o legatura cu fabricatul sapunului pentru ca altfel nu imi explic nevoia nu numai de a-l avea ci si de a-l manufactura.
Bunica mea facea sapun la cazan, in curte, cu grasime de porc si soda caustica. Asistam la acest important proces ce asigura materia prima pentru spalatul rufelor timp de un an intreg. Punea in sapun pelin si menta ca sa il aromatizeze un pic, apoi, cand era suficient de tare, il taia calupuri mari si il intindea pe ziare, in pod, ca sa se intareasca.
Am invatat multe lucruri de la ea dar « tehnologia » sapunului nu am retinut-o...
Acum, cand mi-am descoperit aceasta mica manie, am vrut sa ma documentez si sa incerc sa fac si eu sapun. Din pacate stau la bloc, am un copil destul de mic, iar ideea de a manipula si stinge soda caustica in bucatarie nu mi s-a parut prea sigura pentru mine si restul familiei. Am renuntat...partial. Pentru ca am reusit sa fac un compromis. Am descoperit site-ul celor de la elemental.ro care vand o baza de sapun, adica niste calupuri de 400 de gr. de sapun gata preparat, absolut natural, dar fara culoare sau miros. Acest produs poate fi topit foarte usor in bain-marie, nici macar nu trebuie sa ai habar de cum se fabrica sapunul ! Poti sa il personalizezi cum vrei adica sa incorporezi tot ce ce iti da prin cap. Eu il tai in 4 si adaug la fiecare transa altceva : ulei de menta, cafea, boabe de catina, ulei parfumat, seminte de capsuni, miere etc.
In seara aceasta m-am delectat insa cu produse cu adevarat profesionale !
De catva timp am descoperit Breslo, mall-ul online al artizanilor de tot felul. Bineinteles ca aici este raiul fabricantilor de sapun, gasesti “n” feluri de sapun, care mai de care mai inovativ ca ingrediente!
Preferata mea este insa scintilla.silk, o adevarata vrajitoare intr-ale sapunaritului. Am cumparat pana acum toata gama pe care o are in magazin si m-a cucerit pentru totdeauna. Sapunurile ei sunt extrem de reusite si, dupa cum vedeti in poze, prezentate in saculeti-cadou cu etichete explicative, ceea ce este mare lucru pentru cumparator. 

Ingredientele sunt absolut naturale : uleiuri esentiale, unt de shea, lapte de capra, petale de trandafiri, cafea, suc de morcovi, sare marina, ovaz, o adevarata orgie de nutrienti pentru pielea de toate felurile...Sapunul este tare si nu se inmoaie deloc atunci cand il folosesti, nu lasa urme si nu se lipeste de suport.


Invitatia mea este sa vizitati http://www.breslo.ro/ si sa va delectati cu talentul oamenilor de acolo. Poate va va place si veti cumpara cate ceva. Au produse facute cu multa dragoste si imginatie.

2 comentarii:

  1. Si eu am folosit produse de la Elemental insa nu ceea ce ai scris tu.
    Eu am cumparat glucozida de cocos si glicerina vegetala ca sa fac sampon si gel de dus la copii.

    despre sapunarit... si eu am vrut sa ma apuc anul trecut.
    Dar cand am avut uleiuri, n-am avut cantar, cand mi-am luat cantarul, n-am mai avut uleiuri; Si pe urma n-am avut soda ;) si acuma tot la faza cu lipsa-soda sunt.
    Dar poate anul asta imi fac macar un sapun din-asta cum ti-ai facut tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. E mare tentatia de a crea chiar tu ceva, chiar daca nu iti iese din prima...Mai nou pastrez toate bucatelele de sapun, resturile acelea care sunt prea mici sa te mai speli cu ele, le strng si vreau sa vad daca le pot retopi (culmea zgarceniei, ar zice unii!)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.