Translate

duminică, 5 februarie 2012

Tarta cu...orice


Urasc bucataria si urasc sa fac de mancare...ah, da! Sunt femeie asa ca urasc sa frec aragazul. Ca urmare orice fel care necesita mai mult de o jumatate de ora de pregatiri a fost eliminat din repertoriul meu de bucatareasa! Folosesc numai retete simple, simple si gustoase. Urmatoarea, tarta cu orice, are avantajul ca nu trebuie sa fi mare specialist sau sa tii cont de cine stie ce reguli complicate. Intr-o craticioara se prepara un aluat moale astfel :
-          2 oua intregi
-          9 linguri zahar
-          9 linguri apa
-          9 linguri ulei
-          12 linguri faina
-          1 zahar vanilat dupa preferinte
Foarte important : nu va faceti probleme  cu ordinea in care adaugati ingredientele, dupa ce le puneti pe toate, pur si simplu amestecati cu o furculita pana la omogenizare. Nu necesita agenti de crestere ca bicarbonatul, dar va sfatuiesc sa folositi apa carbogazoasa in loc de cea de robinet. Iese aluatul mai afanat.
Intr-o tava scunda (rotunda daca aveti !) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, se toarna ¾ din compozitie. Se toaca marunt mai multe feluri de fructe si se aseaza uniform peste aluat. Se toarna pe deasupra restul de aluat. Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace la foc mediu. Va recomand ca dupa vreo 25 de minute sa incepeti sa verificati daca s-a copt.
Sugestii de servire : In varianta calda, cu inghetata alaturi si sos de ciocolata. In varianta rece, cu frisca si sos caramel sau ciocolata topita.
Avantaje : Este o reteta extrem de versatila ! In loc de fructe puteti sa folositi un amestec de iaurt (250 gr.) cu 3 oua si o lingura de gris. Iese ca o placinta cu branza. Iamiii !!! Daca scoateti zaharul din compozitia aluatului, puteti sa faceti si pizza in orice combinatie vreti.
Spor la gatit, fiti voi insiva si spargeti tiparele, imaginati-va paradisul gustului si combinati...necombinabilul...na, ca am inventat si un cuvant nou.

2 comentarii:

  1. Ai scris ca in tava se pune 3/4 din compozitie, dar restul de 1/4 cand se adauga si cum ??

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata am vazut si restul compozitiei, scuzeeeeeee :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.