Translate

marți, 29 ianuarie 2013

Avaaz“Avaaz” înseamnã “voce” în mai multe limbi şi este numele unei mişcãri internaţionale înfiinţatã în anul 2007, cu scopul democratic de a lua atitudine şi de a face presiuni asupra puterilor politice pentru rezolvarea unor probleme legate de distrugerea mediului, schimbãrile climatice, corupţie şi conflicte.
Primesc din când în când mailuri şi sunt invitatã sã ader la câte o cauzã şi sã semnez o petiţie online.... Avaaz a intuit puterea internetului de a reuni instantaneu oameni din cele mai îndepãrtate colţuri ale lumii, aşa cã a creat pe site posibilitatea de a-ţi exprima poziţia printr-o semnãturã. Campaniile lor pot fi vizualizate în 15 limbi, pe 6 continente, iar rezultatele sunt manageriate de mii de voluntari.
In prezent se desfãşoarã o campanie ce vizeazã stoparea exploatãrii petrolului în pãdurea amazonianã din Ecuador. 

 
Dacã vreţi sã luaţi atitudine, puteţi citi despre campanie şi semna aici
Terenurile amazoniene vizate aparţin populaţiei baştinaşe Kichwa şi reprezintã o zonã cu o extraordinarã biodiversitate. In disperare de cauzã bãştinaşii au apelat la Avaaz pentru a-i susţine deoarece guvernul Ecuadorului încearcã sã-i cumpere şi sã transforme pãdurea virginã în câmp de petrol. Singura scãpare ar fi faptul cã preşedintele Ecuadorului este în campanie electoralã, iar Avaaz sperã sã strângã un milion de semnãturi şi sã-l determine sã-şi schimbe intenţiile. Existã deja peste 800000 de semnãturi, mai e nevoie de foarte puţin!
Dacã aveţi reţineri cu privire la a semna astfel de petiţii, Avaaz menţioneazã cã asigurã protecţia datelor personale. In dreapta paginii puteţi vizualiza permanent cine semneazã, veţi observa cã sunt persoane din toatã lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.