Translate

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Jurnal de weekend - Enigmatic Pamantul

Ah, ce mai citeam "Enigmatic Pamantul", cartea lui Alexandru Mironov...Si cu cate eforturi faceam rost de cartile autorilor straini despre fenomene neobisnuite, extraterestri, paranormal, enigme de tot soiul...Astazi stau si ma uit boiereste, in fiecare zi, la "Extraterestri antici" pe History si toate povestile imi vin de-a gata, prin intermediul ecranului, de o mie de ori mai palpitante ca sunt istorii pe care de-abia acum le aflu. Sunt din ce in ce mai multe teorii si din ce in ce mai indraznete, probabil ca la un moment dat istoria omenirii va trebui rescrisa, dar acel moment va insemna o adevarata revolutie, nu numai in cartile de scoala, dar mai ales in spiritul si credintele noastre. Oricum, in episodul de astazi, printre altele, s-a vorbit din nou de Marea Piramida din Egipt, o creatie reprezentativa pentru tot ce se speculeaza in privinta vizitatorilor din alte lumi. Marea Piramida, spre deosebire de celelalte doua mai mici, nu a adapostit niciodata trupul vreunui conducator si nu s-a putut dovedi ca a fost construita in ideea de a servi ca monument funerar. De fapt nu se stie deloc la ce serveste. Pe peretii ei nu exista nici un fel de inscriptii care sa descrie sau sa ilustreze cum a fost construita si de ce. Dar in interior exista un sistem de incaperi, tuneluri si culoare, extrem de misterios ca amplasare in spatiu si extrem de greu de construit cu tehnologia de care dispuneau anticii. Arheologii care au studiat dispunerea tunelurilor, au presupus ca cele 4 structuri oblice care se deschid in asa-numitele camere ale Regelui si Reginei, ar fi de fapt pentru aerisire. Dar un inginer a emis o teorie extrem de bulversanta. El sustine ca Marea Piramida este de fapt o uzina uriasa...de hidrogen. Prin cele doua tuneluri oblice dinspre baza piramidei erau introduse substante chimice (in cantitati industriale) care se scurgeau pana in Camera Reginei, intrau in reactie si degajau hidrogen. Acesta se ridica prin tunelurile de la nivelurile superioare si era captat. In ce scop? Pai hidrogenul este un combustibil formidabil, inclusiv pentru aparatele de zbor. Suuupeeerrr!
Hai, ca pornisem un jurnal de weekend si v-am povestit despre extraterestri!
De fapt voiam sa va arat alte sticle, de data asta foarte colorate ca am intrat intr-o noua faza artistica. Mai bine zis am mai vizionat niste tutoriale pe Youtube si m-am mai destupat si eu la cap. Plus ca am invatat sa fac spirale si arabescuri cu auriu si acum ma delectez cu aceasta noua deprindere.2 comentarii:

  1. Ultima sticlă îmi place tare mult - are culori foarte vesele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si mie imi plac tipatoare, imi ridica moralul!

      Ștergere

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.