Translate

duminică, 10 februarie 2013

Update Coca-Cola



Celebra sticlă contur (cea mică, din sticlă adevărată) de Coca-Cola şi-a găsit de curând o nouă destinaţie. Reciclarea. Compania Coca-Cola a vrut să o imortalizeze prin utilizare ca materie primă pentru boluri alimentare. In felul acesta compania declară că este adeptă a politicii prietenoase faţă de mediu. Metamorfoza sticlelor scoase din uz s-a produs datorită unei firme japoneze de design, Nendo, care a conceput obiecte utilitare pentru servirea mesei. 

Bolurile de sticlă sunt handmade, opera meşterilor din regiunea japoneză Aomori. Sunt 100% din din material reciclat şi pastrează frumoasa culoare verzuie caracteristică sticlelor de Coca-Cola. De fapt culoarea se numeşte “Georgia green”, iar forma inconfundabilă a sticlei datează din 1916, fiind încă utilizată în multe locuri din lume. Colecţia lansată este făcută din sticle degradate datorită unei îndelungate reutilizări. Designerii de la Nendo declară că au fost atraşi de nuanţa interesantă a sticlei şi de minusculele bule de aer prezente în material, aşa că au hotărât să creeze obiecte joase, rotunde, care să păstreze ceva din linia sticlei Coca-Cola. Colecţia este prezentă déjà pe piaţa japoneză, iar amănuntele le puteţi vedea aici . Sper să nu rămână doar o afacere japoneză! Sticlele de Coca-Cola, atunci când sunt vechi, sunt obiecte de colecţie, cel puţin la ele acasă, în SUA, oamenii find dispuşi să plătească bani grei pentru primele modele, cele cu pereţii groşi şi greutate mai mare. Până la urmă şi în ciuda tuturor controverselor existente, nu multe companii se pot lăuda cu atâta popularitate de-a lungul a mai bine de un secol. Iar Coca-Cola a mai gasit o modalitate de a intra in casele oamenilor si de a nu se face uitata!

9 comentarii:

  1. Foarte buna ideea :) apreciez initiatva. Intr-adevar, culoarea este frumoasa, ca si sticla dealtfel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sticla are un verde de balta, apos, dar e deosebit intr-adevar.

      Ștergere
    2. si am vazut ca si pe fundul bolului exista cercul trasat din puncte asa cum il regasim si pe sticlele coca-cola :)

      Ștergere
    3. este stantat cum ar veni :) stampilat daca e sa exagerez :))

      Ștergere
    4. da, s-a mentinut designul sticlei originale!

      Ștergere
  2. Arată foarte frumos bolurile. În plus, pot fi folosite pt mâncare sănătoasă, ceea ce coca-cola nu este ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fel de a compensa, nu? Probabil incearca sa mai "stearga" din comentariile negative tot mai dese la adresa celebrei bauturi!

      Ștergere
  3. Ce simti cand vezi atata sticla "virgina"? Te mananca degetele? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, mi se scurg ochii, nu alta! Dar chiar daca ar fi la noi, am citit ca preturile sunt cam "sarite" cu toata reciclarea lor!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.