Translate

duminică, 2 iunie 2013

Jurnal de weekend fotbalistic

Aseara, cu toata atitudinea mea anti-fotbal, mi-a fost imposibil sa nu remarc faptul ca Petrolul a castigat...ceva...nu stiu ce, dar dupa bucuria alor mei a fost ceva important! De fapt, in cursul zilei, auzisem cantecele fanilor ce asteptau in gara sa se urce in garniturile ce trebuia sa-i duca la Bucuresti. M-am uitat si eu vreo 10 minute la meci, rastimp in care nu mi-am dat seama care sunt ai nostri si care sunt adversarii, asa ca am intrebat ce culori poarta, moment in care cei doi barbati din familie au hotarat ca e mai bine sa ma duc la culcare...Am remarcat de asemenea ce culori frumoase aveau astia la echipamente, pana la urma fusesem informata ca galben-albastru este Petrolul, iar CFR Cluj (parca asta e numele) era imbracata intr-o nuanta uluitoare de cyclam, asa arata televizorul meu.
Mi s-a parut o culoare indoielnica pentru o echipa de barbati, dar se poarta culorile tipatoare si la ei, plus ca eu nu vad prea bine. Totusi petrolistii aveau in mod sigur adidasii cu alb si roz! Super-tare! Probabil pe barbati nu-i deranjeaza, ca oricum ei nu disting decat culorile de baza, cine poate sti ce inregistreaza de fapt creierul lor? Deci care va sa zica m-am culcat. De unde sa banuiesc eu ce pune la cale familionul? La un moment dat i-am auzit cum fojgaie si ies pe usa. La ora aceea! Dar mi-era prea somn ca sa-mi pun intrebari existentiale. Dimineata am aflat ca statusera ca la Revelion, afara, sa participe la intampinarea echipei-minune. Nu mi-am dat seama de amploarea celor intamplate decat dupa ce am vizionat filmuletele facute de al meu sot. A fost mare tambalau, cred ca am adormit bustean, ca eu n-am auzit nimic desi totul s-a petrecut langa blocul meu. Ia priviti ce veselie...



Marti am batut drumul pana la Cheia, o statiune turistica de pe Valea Teleajenului, o zona montana mult mai frumoasa decat Valea Prahovei. Deoarece este mai putin aglomerata, te simti mai in elementul tau. Ca si Sinaia, Busteni si Azuga, si Cheia este plasata chiar la poalele muntilor, langa o arie protejata. Ciucas! A fost o iesire de serviciu, am ajuns pana la complexul de pe Muntele Rosu si nu mi-a venit sa cred ce vreme splendida, mai calda ca in Ploiesti, am prins. Voi pune miercuri niste poze facute de colega mea, pe culmi inflorise rhododendronul si aveau o minunata culoare roz inchis. Bineinteles ca lumea jumuleste florile acestor tufarisuri ca sa faca ceai si sirop. Deosebite la gust, nu zic nu, insa e interzis sa rupi florile deoarece tufarisurile sunt protejate! Dar cine sa le pazeasca? In acest weekend am fost mai delasatoare, n-am facut decat o farfurie si un borcan asortat, cu model vintage cu trandafiri. Borcanul l-am rasolit....c-asa e-n tenis...in poza e o faza cacanie intermediara, sa vad cum il dreg.

 

8 comentarii:

  1. :)) Dar chiar ai dormit lemn de nu ai auzit balamucul ala. Am observat si eu tendinta asta idioata la baieti de a purta culori ... de fete :). Am vazut un pusti de vreo 14 ani care s-a dus cu maica-sa sa isi cumpere adidas si a ales unii ... roz cu verde!!! ... mai mult roz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat ca nu mai au nici o retinere, se-mbraca cu pantaloni albi, verzi, rosii, cu camasi lila si roz...sunt cei mai fericiti. POate noi, femeile, suntem alea cu prejudecati.

      Ștergere
  2. "Probabil pe barbati nu-i deranjeaza ca oricum ei nu disting decat culorile de baza, cine poate stii ce inregistreaza de fapt creierul lor?"
    Un pic de misandrie ? :)
    De cate pictorite de top ai auzit ?
    Ma bucur ca a castigat Ploiestiul ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca m-am exprimat eu un pic anapoda. Barbatii disting nuantele evident ca au acelasi aparat ocular ca si femeile numai ca nu dau atentie variatiilor si combinatiilor de culoare si nici nu stiu sa le denumeasca. La ei rosu e rosu indiferent ca e grena, magenta, cyclam, visiniu sau mai stiu eu ce! Somonul e un peste, fisticul e un fruct, orange asisderea, ce atata sofisticaraie!
      PS Da, imi place un pic, dar numai un pic sa rad de barbati...

      Ștergere
  3. CFR Cluj joaca in echipament de culoare visinie la fel ca Rapidul. Sunt echipe feroviare ambele prin traditie, dar nu prea mai au multe in comun cu SNCFR. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii ca am vazut azi secvente si parca nu mi s-a mai parut asa cyclam, cred ca e mai degraba visiniu!

      Ștergere
  4. Toţi bărbaţii au o deficienţă de a vedea culorile :))
    Chiar ai dormit tun dacă n-ai auzit tămbălăul.

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost emotionanta bucuria fanilor, mai ales ca la iceputul campionatului nu se astepta nimeni la asa surprize! :) mie imi place fotbalul.....ceva mai mult :)
    A iesit tare bine farfuria! Astep pozele din excursie! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.