Translate

joi, 13 iunie 2013

Lotus Ploiesti

Am fost astazi cu mama mea la primul spital privat din Ploiesti, spitalul Lotus. Este in principiu o maternitate privata, dar ofera consultatii ale tuturor specialistilor si posibilitatea internarii de o zi atunci cand ai de facut mai multe analize. Deoarece mama are tot felul de hibe cu state vechi si, ca orice persoana in varsta din Romania, s-a cam saturat sa bantuie holurile policlinicilor prin tot orasul, preferand sa renunte la unele tratamente decat sa se mai oboseasca in van, am considerat ca e cazul sa facem un efort financiar si sa le rezolvam pe toate intr-un singur loc.
Asa ca toti banii pe care ii economisese nemaicumparand medicamente (si nu erau putine!) i-a dat pe aceasta internare de o zi. O zi e mult spus, ca am stat de la 9 dimineata pana la 14. Au consultat-o doi medici si a facut cam tot ce se putea in materie de analize, de la cele uzuale de sange si urina, dozari hormonale, EKG, radiografii, ecografie abdominala, pana la osteodensitometrie. O parte din rezultate vin pe loc, celelalte a doua zi cand se formuleaza si tratamentele. Ceea ce vreau sa spun este ca modul in care este primit pacientul, vazut, consultat, iti da senzatia ca doctorii si asistentele de pe la noi au personalitate dubla. Pentru ca aceiasi oameni care iti pun creierii pe moate (nu toti si ma scuzati daca printre voi sunt persoane ce lucreaza in sistem) intr-un spital de stat, se transforma spectaculos odata ajunsi la privat, acolo unde banutul vine pe cale legala de la pacienti. Nu vreau sa vorbesc despre dotarea spitalului care este deosebita, despre ambientul rezervei in care am stat cateva ore si in care ne-am simtit mai ceva ca la hotel ca avea baia mai mare decat a mea si era cu senzori, se aprindea lumina si pornea aerul conditionat de cate ori crapam usa (chiar ma enerva risipa asta!), ci despre grija, as zice sufocanta, cu care am fost tratate. Au navalit peste noi asistentele, au ajutat-o pe mama sa se dezbrace, sa se miste, i-au potrivit perna, au tinut-o de brate in lift, au mangaiat-o (pe bune!), au intrebat-o daca ii e frig, foame, daca e ametita, daca vrea sa se uite la televizor (era in rezerva), daca sa-i deschida geamul, sa-i traga jaluzeaua....ce sa mai, incepusem sa ne simtim prost ca nu eram obisnuite cu atata atentie!

 Rezerva era colorata, vesela, decorata in vernil, cu vaze de sticla de la IKEA, cu mobilier asortat, patul era modern, salteaua moale, aveam senzatia ca am trecut printr-un portal si ma aflu brusc altundeva, nu in Romania. N-am fost nici un moment lasate de izbeliste, zambete pe toate fetele, multumiri si conversatie placuta. Doctorii au venit in rezerva si am tot stat la taclale... Care va sa zica, se poate! Nota de plata? He, he, nici o surpriza ca auzisem de la altii... Dar ne-am simtit regine pentru o zi. Nu ne-am facut nervi pe la usile cabinetelor, asteptand cu orele si nu ne-a repezit nimeni. Si n-am bagat bacsis in buzunarul nimanui. O experienta de neuitat! Ar trebui totusi sa precizez ca tarifele la analize si consultatii sunt exact cele de pe piata, adica nimic exagerat. Am vazut asta chiar de la intrare unde asteptau destui oameni, multi varstnici, persoane obisnuite, semn ca lumea apreciaza confortul si o vorba buna si este dispusa sa plateasca pentru asta.

PS Vaza de sticla de la IKEA era perfecta pentru o decorare...trebuie sa ajung si eu la IKEA, neaparat!

23 de comentarii:

  1. Asa sunt spitalele aici, asa sunt tratati pacientii aici, mie nu mi-ai spus nimic nou!
    Imi dau seama acum de cand citesc pe bloguri de aproximativ un an si ceva, ce aveti voi acolo de suferit! Mie nu mi-a venit sa cred!
    Sper din suflet ca problemele mamei tale sa fie cat de cat rezolvate!
    Seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat te-a costat tot acest ,,rasfat''?Insa dai un ban si esti tratat asa cum meriti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu am avut ocazia să testez aceste diferenţe. Parcă sunt 2 lumi paralele.
    Când mi-au luat sânge pt analize la privat şi apoi m-au întins pe şezlong şi mi-au dat bomboană de ciocolată ca să nu ameţesc, am crezut că-s pe altă planetă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In locul tau faceam pe ametita pana ma alegeam cu o cutie...si as fi cerut din acelea cu rom ca sa-mi creasca tensiunea.

      Ștergere
  4. daca s-ar gestiona banii de la CAS cum se cuvine, sigur si in spitalele de stat ar fi asa. In plus cei de la Regina Maria ne-au zis ca au manageri care cauta permanent sponzorozari, se fac strangeri de fonduri....Si noi am fost uimiti cat am stat la maternitate. 4 zile de cazare, cu absolut tot, inclusiv consultatii gratuite la fiecare doua saptamani pe toata durata sarcinii, plus cursul maternal, ne-a costat 4000Ron. si nu am dat nimic in plus! ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajungi la limita la care chiar esti dispus sa dai mai multi bani numai sa vezi ca te alegi cu ceva , politete si servicii concrete, nu numai aletgatura...

      Ștergere
  5. Cata publicitate pe gratis...acestui spital...o porcarie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe gratis nu, ca am platit. Asa l-am vazut eu si mi-a placut ce-am vazut. Daca altii au avut altfel de experiente,negative, in mod sigur se va auzi despre acestea. Eu m-am referit mai ales la faptul ca pacientul este ingrijit asa cum ar fi normal. Adica decent. Nu s-a rastit nimeni la maica-mea, n-a chinuit-o, n-a tinut-o pe holuri. Am platit niste servicii si le-am avut.

      Ștergere
    2. de acord, o porcarie, platesti ca sa mentii niste incompetenti

      Ștergere
  6. Poate nu sunt prea norocoasa sau poate doc ginecolog nu avea o zi prea buna.nu am fost tratata asa minunat.doc era repezita tipa la mama ca i suna telefonul la intrebari mi s a raspuns sumar si se uita de parca am facut medicina impreuna si ar trebui sa stiu ..nu am fost multumita la costurile care se aplica.singurul lucru bun a fost ca nu am asteptat asta pt ca am avut programare...sa vedem la a doua vizita cum va fi daca nu voi schimba doctorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La partea cu ginecologia n-am ajuns, noi am fost la endocrinologie, interne si am facut analize. Te pomenesti ca am vazut fata luminoasa a Lunii ! Probabil unii isi mai dau si in stamba, este inevitabil.

      Ștergere
  7. In afara de "mona:)15 iunie 2013, 17:25" nimeni nu spune nimic de bani.
    Deci CAT A FOST ATUNCI ZIUA DE SPITALIZARE?????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 900 lei cu consultatiile initiale, stat o zi in camera de spital, absolut toate analizele si investigatiile facute plus consultatiile ulterioare pe interne si endocrinologie ca sa luam retetele.

      Ștergere
  8. In urma unor investigatii facute la acest spital privat nu am fost deloc multumita de serviciile oferite, mai ales ca este vorba de lucruri serioase si investigatii amanuntite ale caror rezultat nu a fost unul concret, spunandu-mi-se ca sunt rezerve privind rezultatul anatomopatologic( apreciez sinceritatea medicului ginecolog care nu are incredere in anatomopatlogul aceluiasi spital). Suma achitata a fost una destul de "piperata", rezultatul fiind incert recomandandu-mi-se repetarea acestei analize la un alt laborator de specialitate. In momentul de fata nu stiu in cine sa am incredere: in medicul care mi-a recomandat alt laborator sau in rezultatul analizelor facute in acest spital cu "pretentii"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, sincer, nu cred ca exista laborator care sa dea rezultate certe. Cand e vorba de analize serioase, in care iti trebuie un diagnostic exact, intotdeauna trebuie sa repeti analizele in alt loc. Sau pur si simplu le faci de doua ori pentru ca intr-o zi te simti intr-un fel, iar in alta zi ai alta stare. In locul tau le-as repeta fara indoiala!

      Ștergere
  9. Este inadmisibil ca un medic "specialist" in care iti pui toata increderea , sa refuze sa acorde atentie unei afectiuni pentru care te-ai prezentat!
    In conditiile in care mi s-a confirmat ca am o problema de sanatate,aducandu-i la cunostinta acest lucru,pe buletinul primit in urma consultului, aceasta nu apare!!!.
    -daca eu nu spuneam si nu insistam sa vada ca am o problema nici nu isi dadeau seama
    -sa refuzi sa faci o ecografie pe motiv ca "mi-am scos manusile acum.. hai data viitoare"
    - cum poti sa pui un diagnostic cu semnul intrebarii la sfarsit!? trebuie sa fie diagnostic=constatare...daca tu ca medic ai dubii.. eu ce sa mai zic..
    Daca peste o vreme evolueaza, cine este direct raspunzator? eu! pacientul care am avut incredere in personalul medical -inca o data- SPECIALIST ,care in loc sa caute o rezolvare, un plan de tratament ,sa actioneze rapid,imi spune:
    - "daca e ceva iese la analize" (adica, de ce sa ma mai obosesc eu sa vad despre ce este vorba)
    - "orice ar fi, este operabil" ( desi nu stiu ce e)
    - "hai sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza"
    -"este normal,se mai intampla"(nu poate fi normal atata vreme cat nu este acolo din nastere)
    -"pe mine nu ma intereseaza asta"(si isi indreapta atentia catre alta parte a corpului-sanatoasa dealtfel-) ca apoi sa poata nota pe buletin "clinic sanatos"


    Am doua fise eliberate in urma consultului de doi medici diferiti .Se contrazic.
    Asadar ,pacientul confuz care eram cand am intrat in aceasta clinica-sunt si acum.
    " (....)empatizam cu pacientii nostri si apoi actionam, in primul rand in interesul lor! " Se vrea ceva unic in ploiesti, de apreciat! dar nimeni nu stie ce se intampla in momentul in care usa de la cabinet se inchide.. si putine sunt persoanele care au "curaj" sa comenteze!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Îmi retrag cuvintele.( Comentariul de mai sus îmi aparține.)
    Am fost contactata în vederea soluționării problemei. Chiar le pasă, dacă le aduci la cunostinta de nereguli.
    Concluzia :se poate și la noi, dacă vociferezi. Dacă ești cetățeanul de rand,amabil și supus,rămâi cu frustrările și cu ideea eronată ca "nu ai cu cine "
    Dacă mergeți în aceasta clinica și ceva nu funcționează corect, au un director operativ cu care dacă discuți,sigur se vor lua masuri și o rezolvare exista.. garantat,Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. sint cei mai mare jecmanari ,la lotus impreuna cu oana dumitresc

    RăspundețiȘtergere
  12. Spitalul LOTUS? O gluma !!!!!!

    Pe 2 septembrie 2015 am fost sa fac 2 analize... mi-au spus sa ridic rezultatul pe 8 septembrie dupa amiaza... m-am dus pe 9 septembrie dimineata si nu erau gata, mi-au spus sa ma duc pe 10 septembrie... intrun cuvant NESERIOSI... stau cu teama ca nici macar nu vor fi rezultatele analizei pe bune din moment ce au dat dovada de neseriozitate!!!!

    Vrei sa iti pui sanatatea in mana unor neseriosi? Atunci suna la ei

    RăspundețiȘtergere
  13. Am fost la un control ginecologic la Dumitrescu Oana. O gluma de doctor!! I-am spus problemele si a sugerat o cultura VULVARA. Ma asez frumos pe scaun si incepe sa zica... "Ce dracu sa fac? Nici nu stiu sa o iau." In ajutor vine alt medic si chiar asistenta si o invata. Normal ca analizele au fost gresite. Halal de spital, halal de doctori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar nu cred! E doctor specialist, opereaza si la paroscop.

      Ștergere
  14. A nascut cineva la lotus cât e un pachet pt o nastere naturală?

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu e spital, e tortura

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.