Translate

marți, 15 iulie 2014

Soarele, cel mai nou dusman?

 N-aş vrea sã spun asta, dar toatã evoluţia climei din ultimele zeci de ani conduce spre o asemenea concluzie. Cea mai apropiatã stea de Pãmânt nu numai cã întreţine viaţa, dar are şi puterea teribilã de a ne face rãu, mult rãu. Bine, nici modul cum arãtãm nu ne avantajeazã deloc! Lipsa cvasi-completã a pãrului de pe corp, la dispariţia blanei în cursul evoluţiei mã refer, ne dã serios de furcã. Si totuşi rãmân la pãrerea cã Soarele ne oferã sãnãtate în primul rând, dacã ştim sã ne ferim de abuzuri. N-am sã vorbesc despre pasiunea pentru piele bronzatã a unora şi obţinerea unor rezultate extreme prin ore şi ore petrecute pe plajã … Este clar cã nu numai o vacanţã la soare ne poate afecta. Trãim vremuri în care activitatea de zi cu zi sau chiar şi o plimbare banalã se pot transforma într-o problemã. Avem însã avantajul inovaţiilor oferite de industria produselor de protecţie solarã şi a celor de îngrijire corporalã, am da dovadã de mare indolenţã faţã de noi înşine dacã nu am profita de acestea.

L’Erbolario a pus la dispoziţie în acest an cea mai complex gamã de produse ultra-specializate, dedicate diferitelor etape de îngrijire pe parcursul expunerii la soare. Sunt în primul rând produse ce conţin substanţe naturale, satisfãcând şi cele mai exigente cerinţe chiar şi pentru pielea sensibilã.
Pentru a face alegerile corecte şi pentru a şti exact cât suntem de protejaţi, trebuie în primul rând sã ne informãm. Statul în soare poate fi distractiv dacã ştim cum, cât şi ce. Iatã câteva sfaturi pentru un bronz obţinut în timp, fãrã a agresa pielea.
1.Fãrã factorul de protecţie solarã (FPS) nu se poate!
Valoarea FPS a fost determinată experimental, în interior, prin expunerea subiecţilor la un spectru de radiaţii ce îl imită pe cel din timpul zilei, de la ora prânzului. Unii subiecţi au fost protejaţi cu ecrane, alţii nu. FPS-ul a fost definit ca fiind cantitatea de radiaţii necesară pentru a produce înroşirea pielii protejate împărţită la cantitatea de radiaţii ce produce înroşirea pielii neprotejate. FPS exprimă protecţia faţă de radiaţiile UVB şi poate merge până la 45 sau mai mult.

 Un FPS 15 ecraneazã radiaţiile UVB şi permite unei persoane să stea în soare un răstimp de 15 ori mai lung, fără să se ardă. Calculaţi singuri cât vã ajutã 30+ sau 50+ ! Stiind aceste lucruri şi cât aveţi nevoie sã staţi în soare, puteţi alege produsul care vã convine.
Cel mai mic FPS oferit de produsele L’Erbolario este 6, iar cel mai mare este 50. Dacã aţi depãşit de exemplu primele zile de expunere la soare, fãrã sã vã ardeţi şi aţi început sã cãpãtaţi o frumoasã nuanţã de bronz, puteţi sã vã protejaţi cu L’Erbolario-loţiunea cu morcov, jojoba şi nucã care intrã repede în piele deoarece nu are texturã grasã şi are FPS 10. Nu judecaţi pentru copiii voştri la fel ca pentru voi ! Alegeţi un FPS 50+ farã sã staţi pe gânduri. Piccolosole este gama care se potriveşte nevoilor lor speciale de protecţie. 

2. Hainele obişnuite sunt doar o iluzie!
Vă bazaţi pe pălăria de soare ? Ia vedeţi câtă protecţie vă oferă hainele:
Haine strâmte de nylon – FPS 2
Pălării – FPS 3-6
Haine uşoare de vară – FPS 6,5
Ce te faci cu porţiunile de piele descoperite, faţa, pieptul, braţele şi gambele ?
Puteţi folosi L’Erbolario-crema cu protecţie solarã cu morcov, susan şi karite, idealã pentru faţã şi piept, recomandatã şi pentru copii, având FPS 30. Previne formarea ridurilor şi asigurã elasticitatea pielii foarte sensibile.
3. Citiţi cu atenţie etichetele produselor de protecţie solarã !
« Eşti fraieră ! » ar zice unii. FPS e pentru UVB, ce te faci cu UVA ?
Ok, avem UV-ultravioletele care pot fi UVA, UVB şi UVC. Toate distrug colagenul din piele, accelerează îmbătrânirea, afectează ADN-ul din celule şi favorizează cancerul de piele. Diferenţa este că UVB produce înroşirea pielii, deci îţi dai seama când e ceva rău, în timp ce restul acţionează pe tăcute ca să zic aşa. Ca urmare nu au fost făcute măsurători pentru expunerea la UVA deşi acest tip de radiaţii este extrem de periculos. Atunci când vă uitaţi la un produs de protecţie, citiţi cu atenţie ce scrie pe el. Nu FPS-ul trebuie să fie foarte mare, mai important este să scrie că produsul oferă şi protecţie UVA. 
L’Erbolario asigurã protecţie faţã de radiaţiile UVA, prin formulele produselor sale, şi se conformeazã astfel recomandãrilor Uniunii Europene.
4.Predispoziţia la cancerul de piele este datã şi de moştenirea geneticã. Nu vã jucaţi cu soarta voastrã !
Dacă aveţi pielea albã, vă ardeţi mai uşor, vã apar aluniţe şi pistrui, fuuugiţi...de pe plajă. Nu fiţi ambiţioşi, e vorba de viaţa voastră. Existã produse formulate pentru a accentua bronzul, nu este nevoie sã va prãjiţi. 

Pur şi simplu predispoziţia geneticã la cancer va fi activatã de radiaţii. Nu subestimaţi puterea radiaţiilor, aţi învãţat la şcoalã cã datoritã lor apar mutaţiile genetice care determinã evoluţia speciilor. Ei bine, tot ele duc şi la transformarea unei celule normale într-una canceroasã. Folosiţi mai bine L’Erbolario-crema de protecţie solarã pentru accelerarea bronzului, având o bazã vegetalã ce stimuleazã producerea melaninei. Se poate utiliza înaintea concediului, pentru a fi redusã perioada necesarã expunerii la soare sau dupã concediu, pentru fixarea bronzului.
5. Ingrijirea post-plajã şi ritualul « cremuirii » de searã sunt sfinte pe timp de varã !
Un mic truc ar fi sã luaţi zilnic 100 mg de vitamina C, ajutã vizibil la refacerea pielii uscate de vânt, sare, radiaţii. Pe vremea mea nu existau produse speciale, mã dãdeam pe umeri cu lapte bãtut care « trãgea » fierbinţeala şi calma. 

De curând am aflat cã este un obicei din popor care poate duce la infectarea arsurilor din cauza bacteriilor din lapte ! Ca sã vezi ! Oricum, la cât de sãnãtos sunt formulate cremele de refacere a pielii de astãzi, ar fi fost culmea sã rãmân la clasicul lapte bãtut.
Profitaţi de L’Erbolario Soleombra-fluidul dupã expunerea la soare cu cearã de orz, unt de karite si ulei de argan. Este un cocktail de 12 activi vegetali ce hidrateazã, hrãneşte, acţioneazã ca o mascã pe arsuri, împiedicã descuamarea.
6. Most important ! Nu vã zgârciţi !
Puteţi sã intraţi în primul supermarket şi sã alegeţi cel mai ieftin produs de pe raft, care sigur va avea un FPS mic şi ingrediente incerte. S-ar putea sã vã protejeze, dar efectul asupra pielii este o mare necunoscutã. Sau puteţi sã alegeţi în deplinã cunoştinţã de cauzã, studiind un catalog cu toate informaţiile.
In incheiere vã doresc o vacanţã fãrã griji, dar cu mult L’Erbolario. Pentru siguranţa voastrã !


Un comentariu:

  1. Multumesc pentru articol, vreau sa ma bronzez vara asta dar nu vreau sa ma ard, sper sa tina crema.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.