Translate

luni, 7 iulie 2014

Teleleu pe fb

Desi am avut niste zile cam proaste si am fost cu nervii in pioneze, m-am varat in doua discutii pe facebook, chestie pe care nu o fac de obicei sub nici o forma, o data pentru ca stiu ce "zombalai" (vorba lui fiu-meu) bantuie virtualul, a doua oara pentru ca ma enervez degeaba si nu merita. Totusi am calcat stramb, chiar twice si bineinteles ca mi-am iesit din fire cum era de presupus.
Primul caz:
Deunazi dau sa desfac o cutioaie cu o lotiune de corp de la Avon. Cea cu cacao. Deoarece o aveam cam de dinainte de Craciun, verific data extinctiei...pardon, a expiratiei...pardon, a expirarii. In front, pe capac, deslusesc ...03013 si o ora dedesubt. Mneah, asta nu poate fi data expirarii, ca nici Nostradamus n-ar fi putut prevedea la ora si minut.
Asta este data fabricatiei, concluzionez eu. Booon, deci care este termenul de valabilitate? Ma uit cu lupa pe puchinoasele de litere, neam de termen! Era doar simbolul cu cutiuta, ca are valabilitate 12 luni de la deschidere. Dat fiind faptul ca nu este prima data cand am asemenea produse Avon, incerte, intru pe fb si le scriu un mesaj pe Avon Space cu problema mea. Imi raspunde cineva ca valabilitatea este 12 luni de la deschidere. Precizez ca e vorba de produsul sigilat. Atunci intervine altcineva care imi spune ca pe ultima pagina a brosurii Avon este tiparit ca toate produsele lor au valabilitate peste 30 de luni si, conform Legii nr.178/2000, cap.1, art.2, lit.H, la astfel de produse nu este obligatorie inscriptionarea.
VAAAAIIII, doamnele sau domnii manageri de la Avon, asta sa i-o spuneti aluia care va va da in judecata ca s-a umplut de bube de la unul din produsele voastre neinscriptionate! In ce tribunal credeti ca tine figura cu "ultima pagina a brosurii"? Sa stiti ca nu toate brosurile au inscriptia de rigoare, iar legea invocata de voi s-a modificat de "n" ori in asa fel incat nu mai corespund deloc articolul si litera. Nu mai zic ca in aceeasi lege se mentioneaza ca produsele comercializate in Romania trebuie sa aiba si o eticheta in romaneste, chestie care nu se respecta. Am avut produse Avon cu scrisul in toate limbile slave, mai putin in romaneste, adica nu pricepeai nimic de pe ele. Nu cumva le plimbati prin depozite daca nu se vand? Intr-un final i-am dat cutia mamei mele ca ii trebuia ceva mai hidratant. Seara m-a sunat la telefon sa-mi spuna ca i-am pasat o crema expirata. Mi-a trebuit un sfert de ora ca sa o conving ca aia e data de fabricatie. Ce faceam daca i-o dadeam cadou unei prietene. Ma faceam de bafta sau nu?
Cazul doi:
S-a intamplat fix aseara. Recunosc ca mai si vizionez clipuletele distribuite de altii, mai ales cele cu animalute, ca sa ma mai inseninez. Compilatia se referea la modul cum reactioneaza cainii si pisicile cand vad prima oara un nou-nascut adus in casa. Simpatice fazele, numai ca in unele secvente parintii lasau animalele sa linga bebelusii de cateva zile pe gura, pe fata... Nu va suparati pe mine, si eu iubesc animalele, stiu ca si voi le iubiti, dar pana la a lasa un copil care nu are sistemul imunitar dezvoltat sa fie umplut de saliva unui animal in care colcaie zeci de specii de bacterii, este o cale nu lunga, ci imposibil de urmat din partea mea. Faptul ca un copil nu se poate misca, sa se fereasca, dar este la cheremul prostiei parintilor, m-a indignat atat de tare, incat am facut imprudenta sa scriu cateva vorbe pe fb. Bineinteles ca mi-au sarit in cap iubitorii de animale.
Oameni buni, voi, cei care aveti caini in casa, asta faceti? Va uitati cum cainele sau pisica se ling la fund, apoi nu aveti nimic impotriva sa va linga copilul pe fata? Chiar pana aici s-a ajuns cu lipsa de igiena si inconstienta? Mie, cand am scos copilul din maternitate, mi s-a recomandat sa ii pun o batista pe fata pana ajung cu el acasa, ca sa il feresc de virusuri sau ce mai bantuia prin aer. Or fi doctorii nebuni?...Fratilor, eu n-am zis ca trebuie eutanasiati cainii, eu am zis ca protagonistii din clip erau putin tampiti. Sau chiar vi se pare normal ca animalele sa doarma in pat, langa un bebelus, sa-si lase parul pe cearsaf, sa miroasa asternuturile a blana? Poate omul a inceput sa devieze din cauza civilizatiei, a inceput sa se considere animal la randul lui, nu-mi dau seama de unde atata "fraternizare" cu cainii si pisicile. Un dresor de caini va va spune ca animalul isi are rolul, rostul si locul lui. In curte sau pe podea, dar nu in patul nostru. Daca l-ati lasat in pat, atunci cand apare un copil in casa, trebuie sa-l faceti sa inteleaga ca nu mai are ce cauta acolo. Cand o fi copilul mai mare, atunci poate sa aleaga singur cu cine sa linge, nu va bateti joc de o fiinta neajutorata, nu este papusa voastra!
In concluzie, m-am enervat.

PS 1: Am constatat o chestie. Iubitorii de caini, aia fanatici, sunt ca si fumatorii. Desi sunt in minoritate si deranjeaza pe toata lumea ca isi lasa pet-urile sa isi faca nevoile peste tot, fara sa se sinchiseasca sa adune, sunt foarte vocali si lesina din orice vorba care li se adreseaza in semn de repros. Noi astialalti, mai putin vehementi, stam si inghitim discursuri si alegem sa tacem numai sa nu-i deranjam pe "sensibilosi".
PS 2: Ia incercati o injuratura, sa vedeti cum nu va public comentariul! Hi, hi...

6 comentarii:

  1. :)) Sunt fumător! Deci minoritar. Deşi după ce văd în jurul meu nu s-ar zice. Cei de la Avon vând şi ţigări? La faza cu copii, au trecut aproape 14 ani de când am fost implicat ultima oară în aşa ceva deci m-am imunizat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fumator am si eu in casa, dar nu fumeaza niciodata in casa. Ma deranjeaza aia care aprind tigara in statia de autobuz si le dau roata dupa cum bate vantul. Eu cred totusi ca fumatorii sunt deocamdata o minoritate. La prostie nu m-am imunizat inca desi lucrez intens la asta. E un consum de energie absolut inutil.

      Ștergere
  2. Fumator sunt si eu, dar inteleg perfect revolta din randurile tale si solidarizez cu ea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un fumator tot intelege o discutie logica, cu asa-zisii iubitori de caini nu o scoti la capat.

      Ștergere
  3. Am avut de la Avon o crema prin liceu...am patit tot ceva de genul..m-a mancat in...cot si m-am dat cu ea,restul e istorie ;)))De atunci m-am lecuit de cremele lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi nu ma pot lipsi de unele chestii, prea imi vin sub nas, asta e atractia in sistemul lor de vanzari. Am impresia ca vand masiv la noi astfel incat isi permit unele magarii.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.