Translate

sâmbătă, 2 august 2014

Ineptia zilei

Am trait sa o vad si pe-asta! Dumnezeu prescurtat "dmz" pe facebook. Cu litera mica dupa cum observati. De unde stiu ca era vorba despre Dumnezeu? Pentru ca scria "sa va dea dmz tot ce va doriti ,,,pup". Daca femeia se grabea cu adevarat, putea sa tasteze "svd dmz tcv dt. p" .
Morala: nu scrieti Dumnezeu cu litera mica si prescurtat nici daca v-a luat foc sufrageria! Nici macar daca sunteti atei! E o lipsa uriasa de respect fata de divinitate, fata de cei carora le faceti urarea  si fata de voi insiva. Daca cucoana ar fi vorbit de pisicuta ei Mita, in mod sigur ar fi scris Mita cu litera mare, ca sa se vada ca o iubeste si ca i-a dat un nume.
 

13 comentarii:

  1. Ei şi tu acuma! Dacă îmi ia foc sufrageria, probabil că trântesc în gând un Dumnezeii mă-sii, mai completez cu ceva pe la adresa sfinţilor mai mici şi mai puţin pomeniţi. După care mă apuc să o sting!
    Ce n-am reuşit eu să mă dumiresc, este de unde vine pluralul??? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate vrea sa includa toate divinitatile din cultura popoarelor, macar sa nu discrimineze pe cineva nici macar intr-o injuratura.

      Ștergere
  2. Mă amuză indignarea ta! Lasă-l în pace pe "păcătos", că îl bate sigur dmz cel intreg. Acum , deşi nu.prea-s dus la biserică, aş încerca, pentru peste tot întâlnitul simpatic domn Thor, o "esplicaţie" a pluralului: Biblia e plină de vocabula "dumnezei". În Exod7.1, Dumnezeu îl trimite pe Moise la faraon:" Te fac Dumnezeu pentru faraon!" (Al doilea!=mesagerul primului!). În Psalmul 86.6: ". Nimeni nu e ca Tine între dumnezei!" Confuzia s-a născut din polisemnantismul cuvântului ebr. "elohim"= 1.Dumnezeu, Unicul!
    2.om mare, călăuzit de Dumnezeu.
    3. judecător-
    Înfricoşati de semnifacatia primă, traducătorii au scris peste tot pluralul "dumnezei".Se include si presupunerea ta, corectă! Notă: Excesul de spatiu folosit e platit de d-l R. Thor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde se deduce ca Moise stia precis ca sunt mai multi zei, dar a ales sa se supuna celui mai puternic? Asta ar alimenta teoriile cu extraterestrii care au modelat lumea.

      Ștergere
    2. Of şi aoileu! Ai ce ai cu extratereştrii!

      Ștergere
    3. Nu ma pot abtine! Asta nu ma impiedica sa cred intr-o entitate superioara care vegheaza de undeva...

      Ștergere
    4. @anitzei, mulţumesc de nominalizare. Am vrut să fie doar o glumiţă, oricum nu mă prea împac eu cu versete şi psalmi. Din păcate pentru mine, doar am răsfoit câte ceva de prin istoriile religiilor. Unde am citit ceva de monoteism. Dar sunt om, deci supus greşelii. Aşa că orice sfat e bine venit. De fapt am crezut că "dmz" poate veni de la o traducere nereuşită de la "OMG" mult mai răspândită pe net. :)

      Ștergere
    5. Stii ca si eu mi-am adus aminte ca se foloseste omg, desi e din alta limba. Ai nostri au adoptat omg-ul la iuteala, dar acolo sunt trei cuvintele, cred ca se justifica prescurtarea.

      Ștergere
  3. Nu am știu că așa se scrie prescurtat,Dumnezeu!
    Un weekend cât mai frumos și o seară plăcută îți doresc!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu stiu ca e o lipsa enorma de respect fata de ceea ce e sfant, cred ca dna in speta vrand sa para interesanta a dovedit cat e de proasta.. Of...o sa ajungem sa scriem doar primele litere pana la urma..la cat a evoluat scrisul messengerian sau feisbokist. Draga mea, multumesc pentru sustinere si gandurile bune! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai facut sa rad.... Mita! :)))
    Eu consider blasfemie chestia asta..... o hula impotriva divinitatii.
    Duminica placuta!

    ps. multumesc de vorbele si incurajarile scrise la mine pe blog cand ma hotarasem sa-l inchid!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.