Translate

duminică, 24 august 2014

Pe final de concediu...

In cele doua saptamani de concediu am reusit sa fac cate ceva din ce mi-am propus, dar bineinteles ca am ajuns astazi, pe ultima suta, cu unele neterminate, chestii de rutina de care mi-a fost foooarteee sila! Nici macar de blog nu m-am prea tinut, am ramas in urma cu postarile, nu ca as avea vreo norma, dar nici scuze nu am. Ba am! Am preferat sa trag tare pe sticle. Asa ma distreaza taiatul sticlelor, incat am facut la vaze pe banda, stimulata fiind si de faptul ca oamenilor le place aspectul brut al acestora si le cumpara.
In ultimele doua zile insa am descoperit o alta ocupatie relaxanta. Intr-o seara al meu copil a venit de la joaca, din parc, cu o bratara elastica, multicolora, la incheietura. Mi-a spus cu mare mandrie ca este "bratara prieteniei" si i-a daruit-o "iubita" (!) lui (o fetiscana iute si la fel de slabanoaga ca el) care a confectionat-o cu propriile manusite.
Mi s-a parut atat de haioasa bratarusa incat l-am pus sa o descoasa pe "iubita" de unde a luat materia prima si cum a procedat. Cu informatiile de rigoare ai mei au dat o fuga la chinezii cu magazinul de ciurucuri din centru si au venit cu doua pungute de elastice viu colorate, create special pentru impletirea de bratari dupa diverse metode. In interior am gasit si anourile de plastic necesare inchiderii bratarilor, dar si doua crosete tot de plastic pentru tragerea elasticelor. Un set costa 3 lei si ajunge pentru vreo trei bratari si jumatate impletite in stilul meu.
N-o sa ma credeti dar timp de doua ore m-am distrat facand la bratari de copii, n-as putea spune de ce, parca imi goleam creierul de toate grijile! Si sa stiti ca nu este usor de loc, elasticele sunt stramte, cam de dimensiunea unui inel si destul de rigide, nu se trag asa iute cu croseta. Rezultatul il vedeti in fotografia de mai jos.

Nu sunt sigura ce voi face cu bratarile, cred ca il pun pe fiu-meu sa le cadoriseasca pe fete. Ca orice barbat care intinde coarda si al meu a sugerat sa fac martisoare, moment in care mi-a sarit nitelus mustarul. Totusi, 20 de bratari nu e de colea...Azi dimineata ma dureau incheieturile degetelor de atata tras de elasticele acelea!
Pe eticheta pachetului sunt poze cu mai multe modele, unele lucrate mai lat, pe mai multe randuri. Sper sa mai invat si eu macar unul.
Mai jos vedeti si sticlaria din aceasta saptamana, dar si o cutiuta de lemn pentru bijuteriile unei fetiscane dragute.

 

15 comentarii:

  1. Wow, ai talent nu gluma! Arata super smecher <3
    Si verisoara mea - 10 ani - stie sa faca bratari din astea. Le-am vazut mai indeaproape la ea, si chiar sunt dragute. Cand n-ai ce face, merge sa te mai apuci de una-doua. As fi vrut sa incerc si eu, dar sunt praf la chestii de genul :)) Imi amintesc de clasele 1-4, cand aveam abilitati practice si eu eram bata, asa ca ma milogeam de mama sa-mi faca tot felul de colaje, impletituri and so on. Mda, dupa cum imi spune si bunica 'Nu esti deloc o fata de casa' :).
    Sper ca te-ai distrat in concediu si uhmm, iti fac o dezvaluire, dar sa nu te superi pe mine :)) Iti urmaresc blogul de un an si ceva, siiii, cu toate astea, am descoperit abia de curand (acum o saptamana - doua) ca nickname-ul sub care publici postarile este "Spunsieu"... Am stat atata timp cu impresia ca este "Suspinsieu", lol :))))
    Spor in continuare :3
    Ciuss ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai ce-am constatat ca Loom Bands au si pagina de fb, cica vor pune tutoriale. Nu toate fetele trebuie sa se priceapa la confectionat lucruri, nu este un etalon pentru o fata buna sau rea sau de casa. Dar pe vremea bunicilor nostri chiar era, asa ca nu-ti fa griji ca auzi astfel de vorbe. Cat despre nickname, zau ca merge si Suspinsieu, ba este chiar mai nostalgic numai ca suspinatul nu-mi sta in fire.

      Ștergere
  2. Foarte frumoase lucrarile pe sticla, felicitari!
    De mult vreau sa tai si eu niste sticle, dar nu reusesc sa "intind" cele 24 de ore, poate la iarna, ca in concediu nici o sansa!
    Vaza e super!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac, imi plac muuuult toate cele prezentate aici! manutele tale sunt harnice si sunt conduse de un talent mare! felicitari :) Un start bun în noua saptamâna si spor la serviciu, draga mea. Stiu ce groaznic este dupa concediu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca esti foarte talentata si obiectele iesite din mainile tale sunt deosebite.Nepoata mea a primit de ziua ei o cutiuta , ca cea de aici si o perie de par personalizate.Am considerat si sunt ca un dar deosebit.A fost cam scurt concediul zic si eu.O saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La o perie de par ma gandisem si eu, dar n-am mai avut timp, am lasat doar cutia.

      Ștergere
  5. Credeam ca "bratarile" sunt o chestie locala, si al meu junior socializeaza prin cartier cu ajutorul lor - nu le face, le primeste. Vad ca sunt peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bratarici nu am facut, dar sunt interesante, nu am mai vazut. Operele tale de arta sunt fara cuvinte...Si eu mai am un pic din concediu, parca dupa 2 luni de stat acasa, tot as mai sta..Sa vezi ce greu o sa fie cand incepem serviciul.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bratarile au ajuns si in multinationale! pe bune! inca un pic si or sa detroneze Accesorize! :))
    cat despre ''sticle''...Doamne, ai un talent!!!!!!!!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am stiut ca moftul asta cu elasticele este asa de raspandit. Multumesc de apreciere!

      Ștergere
  8. Ce chestii interesante pot sa iasa din doua maini ...cateva elastice si ce-or mai fi pe acolo, plus multa imaginatie!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.