Translate

marți, 15 decembrie 2015

Bijuterii contemporane-pandantive cu charmuri

Sa spun drept, eu stiam ca exista bratari cu charmuri, dar unii sunt mai inventivi, iar lumea este avida de noutati, asa ca se incearca gasirea unor tipuri de bijuterii cat mai atractive, nu numai datorita metalelor pretioase din care sunt facute, a designului sau culorilor.
Mai intai au fost bratarile cu charmuri, avantajul lor fiind faptul ca poti achizitiona si atarna de ele ce figurine iti plac, creandu-ti o piesa dupa propriul gust. Dar la pandantive cu charmuri nu m-as fi gandit in veci pentru simplul motiv ca nu vedeam o solutie pentru a introduce charmurile intr-un medalion. M-am pacalit, am descoperit ca astfel de bijuterii exista si au fost aduse si pe piata noastra. Diferenta fata de bratari este data de faptul ca pot fi extrem de...amuzante si pot oferi mai multe combinatii.
De fapt nu prea este vorba despre o inovatie in adevaratul sens al cuvantului, ci de o redescoperire si updatare a bijuteriilor locket din epoca victoriana, acele medalioane care se puteau deschide si in care puteau fi pastrate poze ale celor dragi sau mici amintiri.
Astazi exista pandantivele Memories, dar si un joc: jocul de a "compune" bijuteria care iti place, alegandu-ti singur partile componente. Daca nu sunteti lamuriti unde anume se pot gasi asemenea bijuterii, aflati ca ele sunt aduse la noi de magazinul online Bijuterra, un site axat numai pe comercializarea acestor pandantive. Cum spuneam, este simplu sa cumperi din magazin minunatele medalioane cu charmuri, dar si mai fascinant este sa comanzi separat partile componente-pandantiv, lantisor, charmuri, placute-si sa asamblezi singur piesa. Lucru pe care am optat si eu, desi n-a fost deloc simplu sa ma hotarasc ce si cum deoarece variantele de culori ale pandantivelor si modelele de charmuri sunt destul de numeroase.
Ceea ce m-a incantat cel mai mult insa a fost faptul ca toate piesele sunt din inox. Inoxul este un material care a castigat enorm de mult teren pe piata bijuteriilor deoarece nu oxideaza, nu da alergii si poate fi extrem de versatil. Este un material de o calitate indiscutabila. In plus, bijuteriile din magazin au si nuantele aurului sau au accente colorate. Evident, in functie de "rama" medalionului, poti alege charmurile potrivite, mai jucause, casual sau mai elegante. Dar haideti sa va spun cum functioneaza sistemul!

Odata ce v-ati hotarat sa comandati, aveti la dispozitie mai multe tipuri de medalioane Memories: cu rama batuta cu strasuri si inchidere magnetica sau cu rama cu accente de culoare si inchidere prin infiletare. Cele doua jumatati ale medalionului au fete de sticla, iar medalionul, odata inchis va lasa sa fie vizibil continutul, in cazul nostru charmurile. Charmurile se achizitioneaza separat, dupa gust, avand marimi de pana la 8 mm si incap cam 6-8 intr-un medalion.
Reprezinta figurine minuscule, colorate, vesele, unele cu mesaje, dar exista si zirconii colorate ce pot da un aspect stralucitor, mai elegant. Combinatiile ce pot fi concepute sunt practic extrem de multe, iar numarul lor este marit de o a doua piesa si anume placutzele. Am scris cu "tz" ca sa intelegeti la ce ma refer.
Placutele sunt realizate la dimensiunea medalionului si au rolul de a opaciza interiorul si de a scoate in evidenta continutul sau pot avea chiar ele diferite modele ca cele de mai jos.
Si iata cum arata un colier gata asamblat de pe site:
Eu am preferat sa aleg singura un medalion cu rama cu dunga alba, un lantisor de 50 cm si patru charmuri. Am primit piesele intr-o frumoasa cutiuta neagra de metal legata cu funda argintie si intr-un saculet de catifea cu sigla firmei Bijuterra, adica ambalate ca pentru un cadou deosebit in cazul in care doream sa daruiesc cuiva aceasta bijuterie.

In imaginea de la mijloc vedeti piesele separate, iar in ultima se poate vedea colierul asamblat de mine. Lantisoarele au un inel mai mare si o carabina draguta si pot fi si mai lungi, adica de 60 cm sau de 80 cm.
Am remarcat in primul rand finisajul deosebit al componentelor. Nici o muchie taioasa, aspra, colturoasa! Arata impecabil, iar jumatatile medalionului se inchid perfect. Nu m-am chinuit cu filetul, merge ca uns. Sticla fetelor este de asemenea perfect slefuita, nu prezinta denivelari, ai senzatia ca nu exista. Aceeasi minutiozitate am remarcat-o in cazul charmurilor cu toate ca sunt micute. Mi-a placut si modelul marunt al lantisorului, nu este tocmai un model comun, iar inchiderea pe gat se face tot cu o carabina mai mica.
Pe site puteti vedea preturile acestor bijuterii, dar este evident ca acestea reflecta calitatea materialului si a finisajelor. Avantajul incontestabil al detinerii unei astfel de bijuterii este modul in care poate fi reinnoita. Practic, achizitionezi medalionul, iar apoi cumperi numai charmuri si placute pe care le poti schimba intre ele. In acest moment, pe site exista o serie de reduceri si zau ca mi se pare un cadou cu totul deosebit pentru cineva drag! Este inedit, asa cum am spus, devine atat de simplu si frumos sa transmiti un mesaj unei persoane dragi. In cazul in care nu va hotarati ce sa alegeti, exista un serviciu de consiliere online.
Livrarea se face prin curier, este gratuita de la 200 de lei in sus, iar plata se face ramburs sau prin card bancar. Va sfatuiesc sa cititi si articolele de pe blogul firmei, sunt instructive.
Si pentru ca tot vine Craciunul, aveti la dispozitie pandantivele tematice, acelea care amintesc de iarna, familie, dragoste, emotie. Sunt sigura ca va vor aduce un zambet pe buze, asa cum mi-au adus si mie.

 


4 comentarii:

  1. International si national am vazut o explozie de bijuterii cu charmuri. Sa-l porti cu placere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Este mai simplu sa ai o piesa de baza si sa-i schimbi aspectul cu elemente mai mici si mai ieftine, probabil in asta consta succesul acestor bijuterii.

      Ștergere
  2. Interesant articolul,poate vine Moșul cu ceva,cine știe!
    Un weekend minunat îți doresc!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mosul este imprevizibil, am vazut eu cum este cu dorintele pe care ti le pui...

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.