Translate

sâmbătă, 25 iunie 2016

Urzeala Tronurilor - tot inainte spre Marele Final

Penultimul episod al seriei Game of Thrones, cel de luni, a fost extra-large, de 60 de minute, dar ultimul il va intrece. Pregatiti-va de un final de serie grandios, misterios si dramatic.
Batalia Bastarzilor a reusit sa ne arate ca razboiul nu are nimic glorios. Am vazut scene de lupta destul de realiste si probabil ca reproduc destul de bine incrancenarea razboaielor din Evul Mediu. Noroi, oameni speriati carora frica le da ferocitatea animalelor salbatice, conducatori sadici, urmarindu-si doar propriul interes. Sangeros, dar adevarat, episodul ce tocmai a trecut ne-a dat totusi o mare satisfactie. Resturile familiei Stark recuceresc casa parinteasca, iar Ramsay Bolton (simpatic, hm!), personajul profund negativ este intr-un final anihilat. Celalalt bastard, Jon Snow, cel in care isi pun multi speranta ca va rezolva lucrurile, a invins, nu inainte de a ne da fiori ca va muri. Din nou! Victoria n-a avut nimic grandios, armata condusa de Jon Snow era gata sa fie (artistic) decimata de manipulatorul Ramsay, un strateg stralucit si o minte diabolica. Noroc cu alt personaj controversat, Degetel-lord Baelish, care ajunge la momentul oportun cu armata Lorzilor din Vale la locul macelului, raspunzand apelului Sansei Stark.
Sansa s-a maturizat, nu mai ia oamenii pe incredere si se vede razbunata din plin, privind cu un fior de bucurie cum fostul sot, Ramsay Bolton, este sfasiat de mastifii sai. Si apropo de fiare loiale, cum zice Ramsay la un moment dat, poate ati observat ca lupul lui Jon Snow, Ghost, lipseste cu desavarsire din episod, desi era nedespartit de stapanul sau. Explicatia o da regizorul Miguel Sapochnik. Se pare ca animarea lupului este un proces care costa destul de mult si deja efectele speciale ale episodului au consumat nu mai putin de 10 milioane de dolari. Asa ca, pentru firul actiunii, echipa de realizatori a hotarat sa marseze pe personajul uriasului Wun-Wun si sa lase deoparte deocamdata fiara legendara. Uriasul Wun-Wun pe care l-am vazut si in alte episoade a avut acum un rol major, dar a platit cu viata loialitatea fata de Jon Snow. Si cum era ultimul din neamul sau, banuiesc ca s-a terminat si cu aparitia uriasilor in film.
Cealalta jumatate a episodului a reunit doua femei puternice, Daenerys si Yara Greyjoy care par sa se inteleaga perfect pentru inceput, dar nu se stie niciodata. Desi aceasta latura a actiunii a fost umbrita de razboiul familiei Stark, importanta ei este mare, iata cum se rezolva deplasarea mamei dragonilor si a armatei sale pana in Westeros! Fratii Yara si Theon Greyjoy isi pun flota la dispozitia lui Daenerys, iar lucrurile incep sa se contureze datorita acestei noi aliante.
Daca nu mai aveti rabdare pana luni, iata un preview al ultimului episod din sezon si un remix al temei muzicale, daca v-a atras atentia.

3 comentarii:

  1. Eu sunt abia la seria 3, mi-a fost teama sa ma apuc de acest serial pentru ca stiam ca ma va face sa imi pierd noptile, chiar este captivant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu m-am putut tine de el la tv, l-am luat la rand pe calculator, am vazut cate trei episoade odata pana am ajuns la zi, anul trecut. Acum nu l-am mai ratat.

      Ștergere
  2. mda,inca unul de pus in lunga mea lista de "trebuie vazut!"

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.