Translate

vineri, 2 septembrie 2016

SuperBlog 2016, a 13-a editie

A 13-a editie numarand si pe cele de primavara deoarece sunt 8 ani de cand SuperBlogul a devenit un eveniment de referinta in online. Sper sa sfideze toate superstitiile si sa fie cu noroc, atat pentru organizatori, cat si pentru participanti. Si pentru sponsori, evident, sa aiba parte de articole cat mai reusite.
Editia de toamna a evenimentului SuperBlog este un fenomen care agita valurile internetului autohton exact cand toamna isi intra in atributii si lumea se aduna de prin vacanta. Fenomenul cu profunde turbulente emotionale se stinge incet, odata cu anotimpul frunzelor ruginii, ca sa ma exprim plastic, lasand o usita deschisa spre editia de primavara. 
Daca sunteti interesati de participarea la competitie, sper ca nu v-am creat impresia ca este vorba despre un concurs de poezie. Sau poate este, pe alocuri, dar la modul dur. In primul rand concurentii sunt talentati, in al doilea rand exista cei cu experienta care stiu deja regulile jocului. O trasatura a competitiei este faptul ca este necesara participarea in cel putin doua editii pentru a prinde toate amanuntele. Bineinteles, exista si cei intuitivi, cei inspirati, care inteleg totul si pot castiga premiile probelor individuale sau chiar marele trofeu chiar din prima experienta .

Cred ca editia din aceasta toamna este in favoarea incepatorilor. S-ar parea ca numara mai putine probe, asadar nu va fi testul de anduranta de care s-au lovit cei din anii trecuti. Chiar si asa, scrisul la comanda, si pe deasupra creativ, original, corect gramatical, poate fi o incercare greu de digerat pentru spiritele mai putin riguroase. Sau supuse, cum vreti sa ziceti. De aceea va indemn cu multa seriozitate sa cititi in primul rand regulamentul SuperBlog, apoi sa va analizati in mod obiectiv "putirintele", ca sa nu fiti dezamagiti la jumatatea maratonului. Inscrierea e gratis, retragerea din competitie e gratis, dar e pacat sa investiti timp si sa nu perseverati.
Gasiti pe site probele editiei de primavara si articolele castigatoare. Daca sunteti nehotarati, cititi-le si vedeti ce stil de articole se premiaza si ce fel de teme sunt propuse. Puteti vedea acolo cum sunt formulate cerintele, baremul de jurizare si premiile individuale. Premiile fiecarei probe sunt generoase, iar castigatorii clasamentului general primesc si premii in bani.


Pana pe 1 octombrie, cand se lanseaza prima proba, aveti tot timpul sa va ganditi. In calitate de castigator al editiei din toamna trecuta, va asigur ca participarea este un bolovan al lui Sisif, dar, odata "infectati", va veti intoarce in fiecare an la aceasta cazna extrem de placuta. In fond, doar cine scrie din pasiune poate intelege emotiile intense generate de competitie.
Chiar daca nu castigi, avantajele participarii la SuperBlog sunt multiple. Nu numai ca vei cunoaste o puzderie de oameni si vei descoperi in fiecare o sursa de inspiratie, dar blogul tau va capata vizibilitate, vei fi mai citit ca de obicei, vei fi cunoscut de sponsori. In plus, capacitatea ta de a scrie rapid va creste substantial, vei gasi subiectele (si cuvintele) mai usor, vei invata sa te auto-corectezi, sa te pui in balanta cu altii. Vei invata chiar ca, desi ai o parere excelenta despre modul cum scrii, s-ar putea ca restul lumii, si mai ales juriul, sa nu te judece in acelasi fel. Modestia este cuvantul de ordine in acest spatiu virtual.
Asadar, daca esti constient de avantajele nascute dintr-un astfel de eveniment, nu ezita sa te inscrii. Te asigur ca vei avea parte si de distractie, si de multa adrenalina, dar si de prieteni exceptionali.


5 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.