Translate

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Stay on heels

Daca poti... Daca nu poti, te multumesti cu privitul si admiratul. Eu sunt din a doua categorie, adica imi plac incaltarile cu tocuri, dar mai sus de 6 cm nu merg sub nicio forma, ma dor talpile infiorator, imi paralizeaza muschii pulpelor si imi sucesc gleznele la fiecare pas. Chestie de antrenament.
In toamna asta de-abia am reusit sa incalt de cateva ori niste cizme, care de altminteri imi plac la nebunie, cu toc un pic peste ce consider eu a fi confortabil. Va trebui sa ma consolez cu gandul ca nu mai pot si gata, desi in tinerete purtam si tocuri cui, stateam pe ele si 12 ore la serviciu si nu simteam nicio durere.
Dar pentru ca admir arta designerilor de lux, va arat o colectie de pantofi/sandale realizate cu multa inspiratie. Sa concepi modele splendide, inedite, nu este deloc la indemana oricui, este o stiinta, chiar daca se lucreaza cu o suprafata mult mai mica decat in cazul hainelor.
Se pare ca tocurile nerusinat de inalte, imposibile chiar, atrag in continuare femeile si reprezinta un simbol al dorintei de a iesi din comun, chiar cu pretul unei suferinte...fizice. In fond, cu oarecare practica zilnica, ajungi sa te simti dezinvolta si pe stiletto, iar eu recunosc ca o femeie pe tocuri subtiri este extrem de sexy.
Chiar ma gandeam ca nu vad decat rareori pe strada, in orasul meu, o domnita mai curajoasa care sa se afiseze intr-o tinuta potrivita unor asemenea pantofi. Dar atunci cand apare intoarce capete. Oare de ce femeile obisnuite prefera sa ramana in zona gri a modei? Si nu ma refer la resursele financiare, oricum creatiile designerilor costa foarte mult, dar exista modele comparabile care nu poarta semnaturi celebre si sunt mai accesibile. Realitatea este ca nu exista un cult si o cultura a modei cu personalitate, asa cum nu mai exista o cultura muzicala sau una de lifestyle. Si exista o frica de a atrage atentia intr-o societate in care ne pasa prea mult de modul cum traieste vecinul si ce capra isi permite.

Alexandre Birman
Chloe

Christian Dior
Christian Louboutin
Dries van Noten
Gianvito Rossi
Emilio Pucci
Marissa Web
Prada
Sarah Wasilak
Style Estate
Marco de Vincenzo
Sophia Webster
Nicholas Kirkwood

4 comentarii:

  1. sunt frumoase, as purta cu mare placere unele modele, daca ar veni si cu pernite atenuatoare de durere; auzeam ca divele pe tocuri isi injecteza ceva pe talpa sa poata rezista multe ore

    RăspundețiȘtergere
  2. Am un spirit de conservare prea puternic ca sa pornit tocuri on daily basis :)
    Dar la un eveniment daaa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-e frica de cazaturi, sunt cam bleaga, asa ca prefer sa evit situatiile, dar tare imi plac pantofii cu toc.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.