Translate

duminică, 5 februarie 2017

4 lucruri pe care le am in vedere cand spal lenjeria de pat



Cu totii folosim lenjerii de pat. Acestea nu lipsesc din nicio locuinta si pot da un aer deosebit dormitorului daca alegem anumite modele sau texturi. Daca ne gandim cate ore petrecem dormind, este de inteles ca si asternuturile noastre merita o atentie speciala. Lenjeriile de pat trebuie intretinute dupa anumite reguli pentru a arata perfect pentru mult timp. Cand cumperi o lenjerie noua, se cunoaste dupa prospetime si miros, dar, daca nu o speli in mod corespunzator, dupa cateva luni va parea veche si uzata, chiar imbacsita.
Eu intentionez sa achizitionez lenjerii de pat si de la Asternuturisiprosoape.ro, unde gasesc lenjerii de pat de lux deosebite, dar si prosoape sau pilote. Acestea sunt de calitate si au preturi acceptabile.

Revenind la spalatul lenjeriilor de pat, sunt cateva lucruri pe care le am in vedere:
1. Citesc eticheta cu atentie
Inainte de a baga lenjeria in masina de spalat, studiez eticheta. O citesc si ma informez in privinta specificatiilor de ingrijire pentru tipul respectiv de asternut. Unele trebuie spalate la temperaturi mai inalte, altele la temperaturi mai joase. Citind eticheta ca sa stiu tot ce ma intereseaza si sa nu fac vreo boroboata, mai ales cand este vorba despre textile mai pretentioase cum sunt satinul sau matasea . Bine, asta presupune sa inteleg unele simboluri care apar pe eticheta, dar lucrul acesta se afla usor cautand pe internet.

2.Spal lenjeria de pat separat de alte lucruri
De fiecare data cand spal lenjeria de pat, nu mai bag in cuva si alte lucruri, cum ar fi haine sau prosoape. Din punctul meu de vedere, lenjeriile de pat trebuie spalate separat. Este o chestiune de igiena in primul rand. Nu amestec lenjeriile cu imbracamintea. In acest fel evit contactul materialului lenjeriilor cu materiale mai aspre sau cu accesorii de tipul fermoarelor si nasturilor care le pot scamosa sau deteriora in timpul spalatului. In plus, de la lavete sau prosoape de bucatarie pot imprumuta mirosuri neplacute.
3.Spal lenjeriile de pat o data la doua saptamani... sau una, daca este necesar
O data la doua saptamani schimb si spal lenjeria de pat. Nu trebuie ca lenjeria sa mi se para murdara ca sa o spal. Vara, cand noptile sunt foarte calde, este evident de ce schimbam patul mai des. Transpiratia ingalbeneste materialul, dar creeaza si un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. In anotimpul rece insa, ma gandesc si la toate studiile legate de acarieni si care arata ca aceste fiinte microscopice au o influenta negativa asupra starii noastre de sanatate. Oricat de constiinciosi am fi cu igiena personala, lenjeria trebuie spalata regulat, la intervale de timp care tin de bunul-simt. Indicat ar fi sa aveti mai multe lenjerii pe care sa le folositi prin rotatie ceea ce va prelungi durata de viata a acestora.

4.Am grija la modul in care usuc lenjeria de pat
Lenjeriile de pat trebuie uscate cu grija, intr-un loc bine ventilat. Daca detineti lenjerii albe si aveti posibilitatea sa le puneti undeva, la soare, este si mai bine! Soarele la albeste si mai mult, iar radiatiile omoara microorganismele. Acest lucru nu se aplica si in cazul lenjeriilor imprimate, va dati seama ca soarele le decoloreaza. Si inca un sfat – nu le lasati sa zaca in masina de spalat prea mult timp dupa ce masina isi termina programul.
Lenjeriile de pat nu sunt dificil de intretinut, trebuie doar sa respecti cele cateva reguli simple amintite mai sus si sa tii cont si de alte lucruri pe care tu le consideri importante.

Daca ai si alte sfaturi, lasa-le in comentarii.

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.