Translate

sâmbătă, 4 noiembrie 2017

Coughend- respira mai usor!

Sunt la a doua sticla de sirop Coughend, asa ca pot sa confirm ca mi-a facut bine. Bine in sensul ca m-a ajutat in perioada asta in care am avut ceva probleme cu sinusurile si cu gatul.
Siropul Coughend face parte din oferta Star International Med si poate fi gasit pe ayurmed.ro la pretul de 20 lei sticluta de 100 ml.

De mentionat ca este un sirop cu zahar (exista si varianta fara zahar pentru diabetici), care are in compozitie o gramada de plante de origine indiana, folosite si in medicina traditionala ayurvedica, in scopul mentinerii bunei functionari a aparatului respirator. Cu alte cuvinte, este un produs care ajuta in toate formele de tuse, fluidizand secretiile bronsice, calmand tusea seaca si reducand iritatiile la nivelul cailor respiratorii. Eu, personal, nu pentru tuse l-am luat, ci pentru ca am facut o infectie la sinusuri, mi se infunda nasul si ma durea si un pic in gat. Si a fost foarte eficient deoarece unele dintre ingredientele vegetale au un usor efect de racorire si de amortire, ameliorand senzatiile neplacute pe care le cunoasteti prea bine.

Ceea ce este mai important la acest sirop, este faptul ca stimuleaza mecanismele de aparare ale organismului, motiv pentru care eu nu m-am limitat sa-l consum doar pe perioada cat am fost racita. Sinuzita e problema de durata, asa ca ii trag tare inainte.
Dintre plantele din compozitie am recunoscut mai usor piperul indonezian, busuiocul indian, lemnul dulce, ghimbirul, piperul negru, scortisoara, menta si acum va dati seama de unde vine si efectul racoritor de care vorbeam. Si stai sa vezi ce gust parfumat are!

Produsul poate fi administrat si copiilor, incepand cu varsta de un an. Ca regula generala, cred ca stiti ca nu se bea si nu se mananca pret de vreo 30 de minute inainte/dupa administrare, ca sa stea lichidul pe gat si sa poata actiona ingredientele. Nu va faceti griji ca e bun la gust si il beau copiii, are capac din acela cu siguranta, adica trebuie sa apesi si sa rasucesti cu putere ca sa il deschizi, iar aia mici nu se pricep la chestia asta.

Nu are efecte secundare si nu contine plante cu potential alergenic! Bine, asta nu inseamna ca puteti pune sticla la gura si galgai in nestire, are si el o dozare. Cu lingurita, cititi instructiunile de pe cutie.
Si totusi, cand sunt atatea siropuri de tuse pe piata si se spune ca nu prea este real efectul lor in caz de boala, de ce l-as recomanda? Pentru simplul motiv ca, spre deosebire de produsele de sinteza, actiunea plantelor traditionale este incontestabila si stabila in timp, nerezumandu-se la perioada administrarii. Cum spuneam, eu sunt la a doua sticla si am de gand sa ma tratez pe toata perioada rece, cat va exista riscul sa ma captusesc cu infectii ORL din cauza temperaturilor prea scazute. Si eu zic sa va luati si voi masuri de precautie pentru ca se anunta o iarna tare, tare urata.

5 comentarii:

  1. Iernile geroase și virușii nu prea se împacă din câte știam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Din pacate, la mine, ca si la multi altii cu probleme de dantura, nu virusii imi fac bucata, ci focarul de infectie care trebuie tinut sub control. M-am cam saturat sa ajung la antibiotice, mai incerc si cu de-astea naturale.

      Ștergere
  2. Buna.Incercati si de la Hofigal si Dacia Plant.
    Dam cu naturiste pana ne inving microbii.
    Ce frumos fundal ... si eu vreau o fusta alba cu trandafiri si o rochie rosu-albastru-negru.
    Macar in imaginatie.
    Pana una , alta sanatate la toti si rabdare cu raceala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sanatate multa!
    E bine de stiut, Pana acum m-am dres cu limonade (preventiv) dar si cu limonada cu apa calda cand m-au incercat nasul sau gatul. Sper sa raman asa ca nu am mai dat pe la marmacie de foarte multi ani, imi stau bine banii in buzunar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, sanatate si tie! Dau tare cu vit C si eu, dar eu am probleme cu parodontoza si greu stapanesc infectiile la sinusuri. M-am bucurat sa gasesc ceva natural, cu traditie si in plus prefer siropurile, sunt mai placut de luat.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.