Translate

duminică, 7 ianuarie 2018

Printr-un voal de culoare

Vjugovey Rimma Nikolaevna... O pictorita din Rusia al carei nume l-am gasit scris in diverse feluri, depinde cum a silabisit fiecare utilizator de internet impresionat de lucrarile ei.
Si este greu sa nu fii atins de viziunea diafana a acestei artiste. Parca totul se intrezareste prin perdele de matase, voaluri si organza translucida.
Rimma (sa folosesc totusi varianta prescurtata a numelui) s-a nascut in 1962 la Izhevsk si a absolvit facultatea de pictura din Moscova in 1982. Si cam aici se opresc informatiile despre ea. Daca as sti limba rusa sau as putea sa scriu cu litere chirilice, probabil as putea afla mult mai multe de pe site-urile din aceasta tara. Oricum, doamna in cauza este in viata si expune si in Franta sau Austria. De ce n-ar fi in viata? Pai, la prima vedere, operele ei nu par sa fie din prezent, atentia acordata amanuntelor si liniilor caracterizeaza artisti din alte epoci.
Combinatiile de culori pe care le foloseste sunt extraordinare, tusele sunt subtiri, delicate, ca o panza tesuta cu atentie. In unele tablouri ai senzatia ca fundalul este un geam cu nenumarate crapaturi sau o dantelarie inghetata. Mi-au placut teribil mai ales pasarile si clownii, razbate o tristete ca o ceata usoara, de-abia infiripata, contrazisa de bogatia nuantelor calde.
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.