Translate

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Primul (si ultimul) meu vopsit cu henna


Trebuia să îmi dau seama din privirile colegei de la birou când mi-a răspuns laconic : “Să ai răbdare!”…Trebuia să văd adevărul în ochiada pe care mi-a aruncat­-o prin oglindă coafeza care îmi ajusta chica: “Cum vreţi dvs….” . Dar eu nu şi nu! Imi intrase în cap că trebuie să încep să mă vopsesc cu henna ca să mai menajez părul de chimicalele din vopseaua obişnuită.
De fapt hotărârea am luat-o din cauza firelor de păr albe, din ce în ce mai multe şi mai nesuferite. Vopseaua curge de pe ele cât ai zice peşte şi, după nici două luni, trebuie să o iau de la cap. Părul s-a degradat aşa că înainte de Paşte l-am tuns mai substanţial cu gândul să trec la metode naturiste, sănătoase.
Zis şi făcut, când iau o hotărâre mă ţin cu dinţii de ea şi o pun cât mai repede în practică.
M-am documentat pe internet, am întrebat în dreapta şi în stânga, după care m-am oprit la naturişti şi mi-am achiziţionat materia primă-vopsea de păr Sante Naturkosmetik, culoare şaten nuc, pachet cu pungă de 100 gr.pulbere vegetală, mănuşi şi cască, un produs al firmei Sante Germania.

Cum eu sunt o persoană conştiincioasă, nu mă avânt niciodată în necunoscut adică am grijă să citesc întâi instrucţiunile. In cazul acestei vopsele pot să afirm cu mâna pe inimă că are cele mai complete instrucţiuni pe care le-am văzut vreodată (decât că sunt în mai multe limbi, dar nu şi în română), dacă o veţi folosi bazaţi-vă pe ele, sintetizează tot ce am citit şi eu pe internet despre modalitatea de utilizare a acestor produse.
Deci am considerat că e treabă serioasă şi am respectat toate recomandările. Am pus la îndemână casca, mănuşile, un vas mai adânc în care să amestec ingredientele, un prosop vechi, bun de sacrificat şi o băsmăluţă de legat la cap.
Stiţi care e treaba atunci când te pregăteşti foarte tare pentru un lucru ? Există o mare probabilitate să se întâmple diverse chestii neprevăzute care să dea totul peste cap. Iar eu sunt maestră în neprevăzut, adică în mod sigur mi se va întâmpla imposibilul. Să o luăm pas cu pas şi să notăm ora : 11 a.m.
1. Părul trebuie să fie curat şi uscat pentru că după vopsire nu se spală cu şampon, este necesară o perioadă ca vopseaua să adere pe fire, doar se clăteşte cu apă caldă. Se recomandă ca în cazul părului vopsit anterior cu vopsea chimică, să se aplice doar pe rădăcini, timp de 3-5 colorări, în aşa fel încât aceasta să aibă timp să se combine cu nuanţa anterioară pe măsură ce părul creşte.
Buuuun, m-am uitat la claia mea de păr şi mi-am zis că nu am răbdare să aştept 3-5 colorări, aşa că am hotărât să vopsesc tot părul.
2. Se pune pulberea vegetală într-un vas şi se amestecă cu circa 300 ml lichid fierbinte, lichid care poate fi apă chioară dar se recomandă vinul roşu sau ceaiul negru pentru potenţarea culorii şi nuanţe deosebite.
Mi-am trimis soţul să facă rost de vin negru că de ceai nu putea fi vorba. Chestia asta a durat niţel că domnul a profitat de ocazie şi a şters-o englezeşte până la Carrefour de unde s-a întors pe la ora 12. Fără vin. Aşa că a plecat iar la cumnată-su care era posesor de vin negru. Intr-un final apoteotic a venit cu nişte ciorbă de peşte şi cu vinul pe care l-am pus imediat la fiert, nu înainte de a mă întrema şi eu cu o gură două. Am luat vasul pregătit dinainte şi am răsturnat în el punga de pulbere vegetală...Eiiiii, aici ar fi fost momentul să intru la bănuieli. Pulberea avea textura scorţişoarei măcinate şi aceeaşi culoare căcănie. Si mirosea lejer a fân din grajd ceea ce nu m-a încântat foarte tare, dar am zis că e mirosul naturalului (pentru cei care trăiesc într-un grajd, eventual). Acum e potrivit să vă spun că diversele nuanţe ale vopselei sunt date tocmai de proporţia în care sunt amestecate ingredientele din compoziţie: proteine de grâu, extract de alge, henna, cassia, coji de nucă, indigo, cafea, rădăcină de rubarbă, rathania şi altele. In plus, culorile Sante pot fi combinate intre ele pentru un spectru mai variat de nuanţe, cu recomandarea de a vopsi întâi o şuviţă ca să nu aveţi vreo surpriză neplăcută.
Am luat ibricul cu vin fierbinte şi am început să îl torn încet peste pulberea din castron, amestecând temeinic. Pe măsură ce procesul avansa, culoarea căcănie de la început se accentua iar eu eram pe cale să fac un atac de panică deoarece rezulta o compoziţie deloc fluidă, ca o mămăligă foarte moale, ceva foarte deosebit de vopseaua chimică clasică.  Când am terminat m-am întrebat cum o să întind eu pe păr mămăliga aia tremurătoare (ulterior, o colegă de servici la fel de traumatizată ca şi mine de experienţa avută, a numit compoziţia “baligă” ceea ce mi s-a părut mult mai elocvent decât “mămăligă” dar nu vreau să lezez urechile gingaşe!). Mi-am adus aminte de recomandările citite şi am adăugat în castron nişte mască de păr în ideea că se mai fluidizează compoziţia. De fapt puteţi să adăugaţi şi ou, ulei de măsline sau alte chestii pentru tratarea părului. Acesta e avantajul vopsirii naturale, poţi adăuga ce te taie capul. 
In final se lasă compoziţia să se răcească.
3. Foarte important: înainte de a trece la fapte, ungeţi-vă din belşug pe piele, pe lângă linia părului, de jur împrejurul capului, pe o fâşie de vreo 3 degete lăţime, cu o cremă foarte grasă. In felul acesta se evită riscul de a vă păta pielea cu vopsea.
M-am tot uitat prin dulap dar n-aveam nici o cremă suficient de grasă că nu folosesc. Si atunci m-a străfulgerat o idee genială, aveam nişte unt în frigider. Am scos untul, am tăiat o bucată şi am început să mă frec cu el pe frunte şi pe după urechi. Mă simţeam ciudat, slinoasă dar miroseam frumos a tarte cu unt şi gem. Mi-am adus aminte că dimineaţa chiar mâncasem nişte pâine cu unt şi pastă de maceşe, probabil băgasem cuţitul murdar în untul pe care acum mi-l întindeam frumos pe ochi. Ce mai conta! Si-aşa eram lejer beată de la vinul băut mai devreme...Era ora 12,30 şi eu pierdeam vremea. Plus că mă apucau depresiile.
4. Aplicaţi mixtura şuviţă cu şuviţă. Simplu, nu ?! In etapa aceasta instrucţiunile devin foarte laconice. Nu zice nicăieri cum anume să aplici compoziţia. De bună credinţă am pus mănuşile, am apucat periuţa specială pe care o folosesc de obicei la vopsit şi am băgat-o în mămăligă. Am tras-o cu un gogoloi de smac şi am vrut să întind pe păr. Surprizăăăăă ! Mixtura, cum o numesc elegant cei de la Sante, nu se întinde şi nu aderă pe păr. Nu înţeleg cum îşi imaginează cineva că ai putea să vopseşti părul la rădăcină cu asemenea compoziţie. Am insistat, că pe mine rădăcinile mă interesau...Nimic, mămăliga se dezmembra şi zbura în toate părţile plus că nu puteam să o aplic ţinând capul la verticală ca să văd ce fac, pica pe umeri, pe poliţa de la oglindă, chiuvetă, riscam să pătez tot. Eram obosită, epuizată şi trebuia să fac şi ceva de mâncare că era ora mesei. Am luat o hotărâre şi m-am aplecat peste cadă cu capul în jos, mi-am vârât mâna cu totul în castron şi am început să-mi pun mixtura în cap şi să o masez ca să ajungă la rădăcini. Părul se încleiase de tot, slabe speranţe să-l mai descâlcesc. L-am lipit bine de cap, mi-am tras boneta de plastic şi m-am legat cu basmăluţa. Am luat vată şi am şters vopseaua unde mă pătase pe piele. Untul îsi făcuse treaba şi n-am avut probleme.
5. Urmează aşteptarea…pentru un efect corespunzător se stă cu vopseaua pe cap 1-2 ore, cu cât mai mult, cu atât mai intensă este culoarea. De-aia e important să te legi bine la cap, căldura potenţează efectul plus că poţi să te ocupi de alte treburi prin casă. Fericită că sunt spre finalul chinului, m-am apucat să gătesc. După nici 10 minute am simţit că mi se încinge capul. Mi-era foarte cald, în curând am început să transpir, de sub turban a început să şiroiască vopseaua maro înmuiată de transpiraţie. La repezeală mi-am vârât tampoane de vată sub elasticul de la boneta de plastic. Apoi timp de 2 ore am schimbat la tampoane murdare de vopsea pentru că am transpirat non-stop. Simţeam că explodez. Pe la ora 15 am considerat că era prea de-ajuns şi am hotărât să mă clătesc. M-am aplecat peste cadă şi am dat drumul la duş. Sfinte Sisoe, a curs mămăliga din părul meu de nu se mai termina. Nu reuşeam să mai scot pulberea aceea din păr, simţeam într-una granule pe pielea capului şi pătasem zdravăn cada. Am consumat apă în neştire dar la un moment dat n-a mai ieşit nimic. Din clipa aceea apa nu s-a mai colorat şi nici la următoarele spălări pe cap n-a mai ieşit culoare deloc.
După atâta chin şi jale am putut în sfârşit să privesc rezultatul în oglindă. Acolo unde reuşisem să întind mixtura, părul prinsese o culoare plăcută, exact ca şi cojile de nuci. Firele albe erau sensibil mai deschise ca nuanţă dar prinseseră si ele. In schimb miroseam tare a fiertură de plante iar părul stătea ţeapăn ca o mână de iarbă uscată. I-am aplicat o şarjă de mască ca să îl înmoi. După 5 minute, la clătire era tot aspru, ca o mătură. L-am uscat cu foehnul şi am obţinut o frumoasă căpiţă în vârful capului. Copilul meu mi-a zis că miros urât. Am continuat să miros urât chiar şi după două zile, după ce m-am spălat iar pe cap. Mirosul de unt de pe piele nu s-a dus decât a treia zi.
La ora 16 se sfârşise totul. Dacă ţineţi minte începusem acest proces complicat la ora 11 a.m. Pierdusem jumătate de zi, iluziile mele « care le-am avut » şi voinţa de a repeta experienţa. Mă alesesem cu părul semivopsit şi mai sârmos ca niciodată. Colegii de la birou au râs de mine de s-au crăcănat iar eu m-am jurat că nu mai pun mămăliga pe cap !
Concluzii : AL NAIBII SA FIE ALA DE O MAI INCERCA VREODATA. Punct.

73 de comentarii:

  1. eu am noroc ca o am pe sora mea hair stylist...decat sa spun ca vreau sa ma vopsesc ca atunci cand ne intalnim are si vopseaua pregatita... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "decat sa spun" nu e corect. Corect este " E de ajuns sa spun", sau "doar"

      Ștergere
  2. chiar ai mare noroc, stie toate chichitele, plus ca e mult mai comod sa te ajute cineva...eu intotdeauna sunt multicolora ca nu ajung sa ma vopsesc bine la spate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci am ras de m-am prapadit..de experienta ta!! Tare! Eu am vrut sa ma vopsesc cu henna..dar am inteles k au putine culori..iar, mai apoi, nu mai prinde pe par vopseaua obisnuita..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, am decis sa ma vopsesc și eu cu henna, dar.. După ce am citit ce ați scris dv.. sincer m-am prăpădit de ras și i același timp și speriat.. Ma-m răzgândit.. Nu mai vreau.. Îmi pare rău prin ce ați trecut. Dar va mulțumesc ca a-ți scris despre întâmplarea dv și asa m-am convins ca nu trebuie sa o folosesc.

      Ștergere
    2. Aveam vopseaua pregatita,dar cand am citit postarea ,dupa ce am ras copios ,m-am hotarat sa renunt la vopsitul cu Henna .

      Ștergere
  4. Poti sa combini culorile pentru diverse nuante iar vopsitul cu vopsea clasica poti sa il reiei dupa cateva saptamani...cel putin asa am citit. Oricum am de gand sa mai astept putin si trebuie neaparat sa ma vopsesc cumva ca tot baltata sunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteti superbă, am râs, chiar aveam nevoie, eu folosesc Black profesionala, au magazine in toate orasele, o recomand, va pup !

      Ștergere
  5. Foarte real mi-ai descris experienta ta si recunosc ca am râs pe cinste! Iti multumesc pentru articol, tocmai m-ai scutit de batai de cap si pete prin toata baia. Din experienta, pot sa ti spun c am incercat o vopsea naturala de la Apivita. O găsesti in sensiblu, daca te gândesti sa mai incerci. Inca odata, felicitări, a fost o placere sa ti citesc povestea!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca ti-a placut dar n-ar trebui sa te descurajeze...am o colega care face chestia asta de ani de zile si suporta cu stoicism. Are o culoare superba la par dar e intr-adevar foarte aspru. Cred ca pe un par tuns baieteste experienta e mai usoara.

      Ștergere
  6. Dragelor, citesc și mă amuz. Una pentru că ai un stil simpatic în a descrie lucrurile și apoi pentru celelalte comentarii. Bine că sunt câ sunt cât de cât recente și poate facem un schimb de impresii.
    Dacă ești în continuare deschisă discuției :)
    Până pe la mijlocul poveștii tale mă regăsesc. Sătulă și eu de vospitul cu chimicale, sătulă și de firele albe care nu se acoperă bine... m-am hotărât să încerc henna. M-am documentat 2 săptămâni bune (youtube, cărți, forumuri, etc.) și am pus în practică totul. Vreau să spun că de aici înainte mă voi vopsi numai cu henna! Atât sunt de încântată! Părul meu a prins viață, culoare, luciu. Și nu mai este aspru. Spun asta pentru că după fiecare vopsire chimică aveam părul măciucă.
    Dacă îmi îngădui, îți spun și de ce ți-a ieșit cum ți-a ieșit ție. Practic, sunt anumite reguli care trebuie respectate cu sfințenie. Pulberea trebuie să fie 100% pură: Lawsonia care este de fapt henna/Cassia - deja o altă plantă dar care intră în ecuație pentru că regenerează părul și merită adăugată dacă vrei să nu-l usuci/Indigofera-pentru brunete.
    Mai apoi, nu trebuie obligatoriu vin sau ceai. Orice infuzie caldă (dar niciodat clocotită sau fierbinte!), merge. Importantă este culoarea pentru că ea va fi împrumutată de către plantă. Tu probabil ai vrut să obții mahon sau ceva castaniu. Eu de exemplu am pornit de la șaten și am ajuns la un șaten foarte viu, cu reflexe aurii (cam cum sunt pozele alea pe cutiile de vopsea dar nu iese niciodată rezultatul la fel) și am folosit infuzie de mușețel. Am citit că infuzia de rozmarin merge la fel de bine, mai ales că anulează mirosul de fân. Părul meu nu a mirosit urât după.
    Părul nu trebuie să fie scurt ca să te vopsești. Importantă este consistența pastei, timpul în care este lăsată să oxideze (abia atunci eliberează planta culoarea, numai într-o interacțiune cu un lichid acid - zeama de lămâie sau oțet de mere). Făcută în acest mod, iese ca o cremă și se aplică foarte ușor. Nu trebuie adăugate uleiuri în timpul oxidării. Abia după 2 ore (dacă stă într-un mediu călduț) poți adăuga 2 linguri de miere (pentru un păr mătăsos) și 2 linguri de iaurt simplu.
    Pe scurt, merită tot efortul pentru că rezultatele sunt spectaculare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa recunosc ca a trecut nitel timp si parca mi s-a mai estompat amarul, inca putin si, in ciuda "juramintelor", voi incerca din nou. Este foarte util ceea ce spui si cred ca trebuia sa acord mai multa atentie procesului, nu stiam toate amanuntele.

      Ștergere
  7. Am ajuns la tine cautand pareri si informatii despre vopseaua Henna. Iti multumesc tare mult pt dispozitia creata. Am ras cu lacrimi!! O sa salvez blogul tau. Sigur va fi o placere sa te citesc. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, dupa un timp tind sa vad partea vesela a situatiei.Altfel n-s putea sa o iau de la cap. Dar aceasta experienta n-am mai repetat-o.

      Ștergere
  8. Locuiesc in Germania si ma vopsesc cu Henna, adusa din Romania ( producator francez). E amuzant felul in care povestesti, dar nu se procedeaza cum ai facut tu. Eu ma vopsesc lunar, imi ia 20 de minute ( preparare- aplicare). Textura e intr- adevar diferita de vopseaua chimica, dar odata ce o accepti ca diferita bun, nu diferita rau, o poti aplica cu succes. Am 50% din firele parului albe, de aceea o folosesc atat de des. Imi place culoarea, parul e sanatos, nu mai cade. Henna e in primul rand un tratament benefic pentru par si are ca efect secundar colorarea. Vopseaua de care vorbesti, nu stiu ce contine, dar am folosit- o o singura data si nu s- a comparat cu henna pe care o achizitionam din Romania. Mi- a facut parul fragil, se incurca ingrozitor si nici nu a colorat firele de par albe ( era un galbui). Daca vrei o experienta buna, recomand Henne Color Paris - Auburn ( din Carrefour), dar pune doar apa si o lingura de ulei de masline. Succes! Adina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Henna, pulbere, auburn (ruginiu), Henne Color Paris (http://ecoera.ro/ro/henna/52-henna-pulbere-henne-color-paris-ruginiu-100g.html)
      Acest produs nu este 100% natural, contine picramat de sodiu pentru obtinerea nuantei auburn.
      Ingrediente: Lawsonia Inermis (Henna) Leaf Extract, Sodium Picramate.


      Ștergere
  9. Nu ma pricep la vopsitul cu henna, de altfel sunt in pauza de vopsit parul dar tare mi-am adus aminte de epoca in care ma apucase pe mine naturalul si mi-am facut masca de banane cu ulei de masline pentru par.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am intrat aici fiind interesata de rezultatele vopsirii cu henna, dar am fost prinsa in felul tau de a povesti....

    RăspundețiȘtergere
  11. salutare!
    cum este? ai mai incercat experienta cu henna? schimbari ceva?

    RăspundețiȘtergere
  12. Te....pe tine. Am folosit henna si eu si alte 2 colege de-ale mele, dupa urma careia mi-a iesit o noanta supeeeeeerba de roscat. E vorba de un roscat nici prea intens dar nici prea sters, un roscat PERFECT! Ce-i drept, la o luna, o luna jumate trebuie sa il vopsesc iar pentru ca se duce culoarea, insa imi permit, avand in vedere ca henna e naturala si nu imi strica deloc parul. Daca tu nu ai stiut cum sa o folosesti, nu aduce o reclama negativa produsului, ci mai bine ai fi intrebat inainte sa postezi mizeria asta de post. In primul rand nu se amesteca cu niciun vin si cu niciun ceai. La toata pudra aia care e deja in paharel, adaugi 2/3 linguri de BALSAM PT PAR, apoi adaugi niste apa fierbinte (nu stiu cat sa iti spun exact) pana se omogenizeaza sivarata exact ca o pasta obisnuita de vopsea. In al doilea rand, pt a-ti iesi o culoare minunata, ori dormi peste seara cu ea in cap, ori o tii pe timpul zilei de la 3 ore in sus (eu am tinut-o 4 ore, dar data viitoare o sa dorm cu ea sa vad ce iese). Intradevar, o sa se desprinda de pe par la un moment dat si o sa lase asa mici firimituri dar nu se intampla nimic rau. Cam asta ar trebui sa stii despre HENNA :). Daca ai incredere, poti sa incerci sa te vopsesti cum ti-am spus mai sus si creeeeede-ma ca vei fi cea mai fericita fata proaspat vopsita din lume. Numai bine. (:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ete ca ti-am publicat comentariul numai de amorul limbajului folosit. Si de dragul contrazisului. Daca aveai boase, cum ar zice partea masculina, iti treceai un nume, ceva, nu mergeai pe anonim. Se amesteca fix cu ce-am spus pentru simplul motiv ca scrie in instructiuni! Poate tu folosesti alta marca! Am si eu o colega care se vopseste de ani de zile din principiu si trece prin exact aceeasi experienta ca mine, asa ca "mizeria" mea de post reprezinta si experienta altora, nu a fost doar o parere. Daca citeai cu atentie ai fi vazut ca nu este o anti-reclama pentru ca descriu exact cat de sanatos este produsul. Eu am renuntat pentru ca mi-am dat seama ca nu pot sa ma tin numai de henna si voi vrea sa ma intorc la vopsea obisnuita. Merci de urarea de la final, ai dres bine busuiocul.

      Ștergere
    2. Si mie mi-a iesit o "balega" însă, pentru ca mi s-a părut imposibil de întins pe par, am mai adăugat apa pana am obținut o consistenta normala, sa zic asa.

      Ștergere
  13. Am ras. Si apoi am plans gandindu-ma cat seamana cu experienta mea cu decoloratul parului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intre timp am mai primit sfaturi, dar tot n-am curajul sa reeditez experienta.

      Ștergere
  14. Super amuzanta experienta ta, sunt sigura insa ca nu a fost la fel de amuzant si pentru tine. Eu ma vopsesc cu o vopsea pe baza de henna organica, si sincer nu am curaj sa o aplic acasa,din motive usor de banuit avand in vedere experienta ta sunt sigura ca intelegi despre ce vorbesc. Merg la salon, dureaza 5 minute sa o omogenizele, inca 10 sau 20 de minute sa o intinda, o ora astept si gata. Asta e vopseaua cu care ma dau eu de ceva timp : http://organichenna.ro/magazin/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru informatii :). Observ ca este o vopsea ecologica si pare de calitate. Stii cumva acopera si firele albe ? Intreb pentru ca as cumpara-o si pentru mine dar si pentru mama mea care are foarte mult par alb.

      Ștergere
    2. Acopera in mod sigur, din ce am vazut eu firele albe ies o nuanta ceva mai deschisa, dar e frumos, zici ca sunt suvite.

      Ștergere
  15. buna,
    am ajuns din intamplare pe blogul tau, uitandu-ma dupa variante de henna pe net.
    sa nu incep contrazicerile si alte palavrageli aiurea, pot sa spun decat ca poate ai avut ghinion.
    si eu si maica-mea am folosit henna, eu pentru inchiderea culorii, ea pentru o nuantare de roscat.
    eu (care nu sunt o persoana care sa mearga la salon sau sa se vopseasca cu vopselele din comert) am folosit de vreo 4 ori pana acum henna.

    eu am parul saten deschis, si mi-am cumparat un castaniu inchis, logic.. pentru a-l inchide putin.
    intr-adevar, procesul mi se pare extrem de lung si "murdar" :)) adica.. atunci cand ma vopsesc trebuie sa pun in toata baia ziare pe jos si sa am grija cu ce ma imbrac, pentru ca odata ce-mi pun in cap vopseaua, cade ca un fel de zat (probabil de la pulberea aceea). pana acum am amestecat-o doar cu 1 lingura ulei de ricin, galbenus de ou, am aruncat si niste picaturi de vitamina A si E sau D.. ce aveam p-aici in sticlute, luate de la farmacie. (o singura data am pus si cafea, dar atunci cadea si mai rau zatul din par in timpul vopsirii).

    m-am vopsit si pe par curat si pe par murdar, m-am spalat de fiecare data cu sampon dupa.. m-am vopsit si la ciclu si inainte sau dupa.. faza e ca de fiecare data rezultatul a fost ok. o culoare mai inchisa a parului si o stralucire aparte... il face sa para mai sanatos (stiu ca henna e si tratament ptr par).

    de fiecare data mi-am dat bine cu pensula la radacini, si pe urma, cu manusile in maini am luat vopsea si am inceput sa frec/masez parul cu degetele. mi-am infasurat capul in folie alimentara si mi-am pus un prosop deasupra, ca sa tina cald.. tin sa precizez ca nu m-am dat cu nimic pe ten inainte.. toata vopseaua care o aveam pe urechi/frunte/gat am dat-o jos cu bureti d-aia de demachiat si apa calda sau cu putin demachiant. am stat cu henna pe par intre 2-4 ore (pe cutie recomanda mai mult de 2 ore pentru inchiderea culorii)..

    atat cat m-am informat si am citit si eu pe net, henna este mai mult pentru intensificarea culorii pe care o ai.. nu e de fapt, genul de vopsea care sa te faca din blonda.. bruneta.. sau invers... acum depinde si unde citesti.. pe net sunt multe rahaturi neadevarate.
    ah.. si fara a face reclama, ca n-am niciun interes, eu mi-am luat henna sonia, castaniu inchis.. uite aici o poza http://www.puregreen.ro/produse-naturiste/nima-henna-castaniu-inchis(7492)255601508.jpg (poti sterge site-u dupa ce vezi poza)
    m-am lungit destul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Privitzi aici cum e cu henna
      http://nazone.ro/2016/09/totul-despre-henna.html
      Pe cutiile „Sonia” nu se scrie continutul corect, orice culoare ar fi cica e doar Henna - ceea ce nupoate fi. De aceea si rezultatele pot fi aiurea.

      Ștergere
    2. Ai fost fantastica și atât de amuzantă
      Prima dată și vopseaua mea arata tot că un zatt, apoi din greșeală am pus apa mai fierbinte și au dispărut bobitele...
      Eu folosesc henna cumpărată vrac de pe "elementar",in amestec de roșu cu negru pentru un castaniu.
      E adevărat că ador culoarea (înafara de cea din frunte, unde parul e mult mai alb și rămâne mai roscat ).
      As vrea să încerc acum doar cu negru partea asta încăpățânată... Dar de fiecare data, după ce am scăpat de toată vopseaua din cap, folosesc șampon de câteva ori,căci altfel e sarma... Faptul că e naturala și nu distruge parul, ori ce altă recomandare nu mă face să renunț la henna.Am mai folosit și lichida,o vopsea italiana, ce conține 2 flacoane unul cu tinctura,altul cu fixator, colorează super și rapid,dar r și f scumpă și nu prea naturala...��
      Poate te-am convins să o folosești din nou ������

      Ștergere
    3. Multumesc pentru recomandari, am citit atatea sfaturi bune in comentarii si am si descoperit produse mai usor de utilizat incat mai ca as incerca din nou. Problema mea este ca nu ma pot tine de henna cum se recomanda si tot cumpar nuante diferite de vopsea, imi place sa schimb culoarea parului cateodata. In plus, parul meu este din ce in ce mai sarmos, mai uscat, nu stiu ce m-as face daca ar fi si mai rau de-atat.

      Ștergere
    4. Henna nu se amesteca niciodata cu vin fiert sau lichide fierbinti 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤮🤮🤮henna se prepara cu ceai negru sau cafea cat mai tare pudra Amla si zeama de lamaie sau otet de mere se sta cat mai mult cu ea in cap Eu stau 6 h o pregatesc cu o seara inainte intrun vas de plastic niciodata metal si se clateste doar cu apa rece apoi cand sa zvantat ulei Amla ,cocoa,masline pe jumatatea parului se descurca f usor si luceste se Mai spala parul dupa 3 zile cu Sampson neutru balsam masca ......

      Ștergere
  16. Soro... Esti criminala...:))) stateam cu iubitul de vb la tel si nu ii mai puteam raspunde ca radeam prea mult... Sa ne anunti daca mai incerci...:*

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna!
    Haioasa descrierea ta.
    M-am regasit in aceste randuri:"eu sunt maestră în neprevăzut, adică în mod sigur mi se va întâmpla imposibilul."

    Avand in vedere,ca sunteti asa de multe aici cu experienta,m-am ganit sa profit de ocazie si sa va cer ajutorul :).
    Eu sunt bruneta.Nu am fost vopsita niciodata,insa din pacate a venit momentul,mi-aua aprut fire albe dupa urechi.Nu stiu ce nunata de henna sa folosesc,mi-ar placea ca sa mi se accentueze nuanta mea anturala,si chiar si o nuanta mai inchisa m-ar bucura,insa am tem de henna neagra,pentru ca nu vreau sa am parul negru evident si foarte artificial.Daca m-as afce cu castaniu inchis,s-ar vedea vreo diferenta?Sau sa combin un castaniu inchis cu unul negru?Am parul foarte lung si oricum va trebui sa iau cel putin 2 cutii de henna.
    Sfaturi?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum ai vazut in comentarii parerile sunt impartite. Totusi, in locul tau, m-as interesa mai bine daca se poate vopsi un par foarte lung. Eu n-am fost in stare sa intind vopseaua pe un par tuns pana la umar, asa ca... Am la serviciu colega care este satena si se vopseste cu henna intr-o nuanta de roscat-mahon. Are multe fire albe care nu ies ca restul parului, ii ies o nuanta mult mai deschisa si zici ca e facuta suvite, dar efectul e frumos.

      Ștergere
  18. buna, am ras de m-am prapadit (pe la serviciu, bine ca nu m-a vaz sefu ). si eu as vrea sa incerc cu roscatul ala inchis, dar vad ca sunt mai multe feluri si mai multe moduri de aplicare si nu am timp sa stau cu orele. as fi vrut tare mult sa ma dau cu ceva frumos si natural, dar nu stiu daca mai am curajul sa incerc dupa ce am vazut aici :((. diana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu esti convinsa, cauta vopsea Garnier Oil, este cu uleiuri din plante si fara amoniac, macar este mai putin agresiva.

      Ștergere
  19. Foarte funny articolul :)). Ma face sa-mi amintesc cum am patit cam la fel la primele vopsiri cu henna. Cand am inceput eu am gasit o vopsea la o firma Lush, 8 ore stateam cu vopseaua pe cap. Ha ha.. Dar n-am avut incotro. Vopseaua chimica imi distrusese parul.
    Henna chiar m-a salvat. Acum am parul complet refacut. la www.henna-argan.ro gasiti vopsea buna. alegeti o nuanta cat mai apropiata culorii voastre naturale.

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu am trecut de 6 luni deja la vopsirea cu henna. Multumita articolului tau, si a altora asemanatoare, am fost avertizata ca as putea avea surprize. Dar n-a fost asa! Am aplicat henna peste vopseaua blons (fara amoniac) cu care ma vopseam de obicei. Prima culoare obtinuta a fost un aramiu. In urma repetatelor vopsiri, nuanta s-a inchis. Avand mult par alb, sunt nevoita sa ma vopsesc la 3 saptamani. Dar asta nu e un inconvenient, pentru ca parul meu a devenit lucios si flexibil.
    Un singur lucru nu mi-l explic, si va intreb si pe voi daca ati observat asta: toata viata am avut parul cret, ondulat de la radacina. De cand ma vopsesc cu henna parul este doar putin ondulat. Se aseaza frumos...dar..parca nu sunt eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu exact de ce s-a intins parul, poate actioneaza ca masca sau balsamul care netezesc solzisorii firului de par si acesta sta mai "cuminte".

      Ștergere
    2. ma vopsesc cu HENA PREMIUM din anul 2010, cumparata din magazin naturist si e mult mai simplu; la 2 cutii de vopsea (am parul lung) adaug 2-3 linguri de ulei de masiline , 2 galbenusuri de ou si apa calda - se face o pasta destul de groasa in asa fel incat sa permita intinderea pe par, dar sa nu curga; vopseaua aceasta premium este foarte fin macinata; dupa aplicare, astept 45-50 minute si ma spal; din punctul meu de vedere e ok, culoarea e foarte frumoasa, parul straluceste ....

      Ștergere
    3. E bine de retinut marca...

      Ștergere
  21. Foloseste henna mandala, este henna pulbere , e foarte ok de aplicat, eu am pus 400 ml apa calda la 100 grame henna mandala culoarea castaniu auriu si am iesit un saten cu reflexii roscate ( mentioneze ca am fost vopsita roscat cu vopsea chimica lunar din noiembrie 2013 pana in februarie 2015 ).Am facut o pauza de o luna de la vopseaua chimica si am folosit aceasta henna ce se intinde usor( trebuie amestecat usor pentru a iesi o compezie ce nu se intareste !!! ).... mai multe detalii gasesti pe http://www.hennaromania.ro/.Eu personal sunt incantata de aceasta experienta si am de gand sa folosesc henna odata pe luna!E posibil ca henna folosita de tine sa fie de calitate inferioara si din acest motiv nu ai avut o experienta "prea fericita "'


    P.S. NU FAC RECLAMA , doar am zis experienta mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi retine si acest produs daca ma hotarasc sa o iau de la capat. Experienta m-a amuzat pana la urma, din greseli se invata la urma urmei...

      Ștergere
    2. Si eu tot cu Henna Mandala ma fac. E super faina si contine manusi, casca de plastic pentru par si instructiuni. Si e usor de aplicat si nu curge.

      Ștergere
  22. mi-a placut foarte mult articolul,descrisa cu haz patania.am trait si eu o experienta asemanatoare

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu am reușit să ajung la o concluzie legată de vopsitul cu henna, dar m-am distrat copios. Am râs cu lacrimi!
    Ce am înțeles, e că durează mult timp, face mizerie și rezervă surprize... dacă îți asumi toate acestea, probabil merită.
    Totuși, a încercat cineva pe păr negru natural cu multe fire albe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colega mea are parul saten inchis cu multe fire albe si ii iese un roscat inchis cu fire roscat deschise spre blond, parca ar fi suvite.

      Ștergere
  24. Bun găsit, am ajuns la blogul tău de la o discuţie despre vopsitul cu henna (nu că m-ar tenta ideea) şi vreau să-ţi spun că m-am distrat pe cinste. Pentru tine cu siguranţă n-a fost nostim, dar ai scris delicios :))) Mulţumesc pentru o lectură excelentă şi cu siguranţă ne mai citim :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Prietena mea mi-a spus sa ma vopsesc cu henna acum 2 ani. Nu mi-a suras ideea atunci. Anul acesta m-am imprietenit cu o fata care lucreaza la plafar si am vorbit despre henna si am fost tentata sa incerc. Am folosit castaniu inchis.Sunt multumita. Aceeasi vopsea am sa folosesc mereu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca totul este sa te obisnuiesti, apoi vine de la sine.

      Ștergere
  26. Poate ca nu ai gasit produsul potrivit pentru tine. Eu folosesc produse Henna luate de aici: www.nacco.ro si sunt foarte multumita! Cei de la NACCO au mai multe produse bune si cu ulei de argan si argila rhassoul avand ingrediente naturale din Maroc. Le recomand!

    RăspundețiȘtergere
  27. Prin NATURIGIN, vă oferim o alegere naturală și organică de vopsire, cât și produse de curățare și condiționare a părului cu Certificare ECOCERT.

    http://gwsconcept.ro/produse-profesionale-pentru-ingrijire/naturigin-pentru-acasa

    Dermorganic a fost creat cu misunea de a livra formule naturale cat mai sanatoase pentru par, fara a-si sacrifica performanta. Acest lucru se obtine pe 3 cai:

    Evitarea de ingrediente ce pot cauza reactii negative, cum sunt sulfatii, sarurile sau alti iritanti
    Folosirea de ingrediente strict necesare pentru functionalitatea si performanta produselor
    Atunci cand este posibila, selectarea de ingrediente cu dubla eficienta, precum sampoanele derivate din lipide si amino acizi, sau conditionatoarele bogate in lipide.

    http://gwsconcept.ro/produse-profesionale-pentru-ingrijire/dermorganic-pentru-acasa

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi-a placut foarte mult povestea ta si modul cum ai redat-o. Vreau sa iti spun ca henna fara alte chimicale vopseste parul doar roscat. Celelalte nuante care se obtin cu henna nu sunt 100 % naturale, contin substante chimice, deci cine doreste un vopsit natural cu henna va avea DOAR parul roscat.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna! Tare plăcut mod de a povesti ai!:-)
    Eu o vopsesc pe mama mea cu hena de vreun an și ceva, cand mi-a spus ca îi cade tare parul. Menționez ca are parul saten mediu spre închis și ceva fire albe.
    Amestecul îl realizez din henna pura roșie , la care adaug vreo 2 linguri ulei de măsline, o lingura sau 2 de unt de shea organic, ulei de cocos, un gălbenuș de ou,cafea fierbinte( din care evident am scurs zatul).Amestec bine cu o lingura de lemn pana compoziția e suficient de omogena și lichida astfel încât sa poată fi aplicata cu ușurință. Las compoziția vreo 30 de minute.Apoi o aplic la fel Cum fac cu o vopsea obișnuită. Cu o pensula, de la rădăcină la vârf. Mizeria nu e mai mare decât se face cu o vopsea obișnuită. Am uitat sa menționez ca se aplica pe parul proaspăt spălat, umed, de preferință cu un șampon fără sulfați și fără balsam.Se lasă să acționeze cât mai mult, nu mai puțin de 3 ore. Apoi se clătește parul cu apa călduță fără șampon, pana se îndepărtează complet henna.Trebuie lăsata culoarea sa se prindă bine în par.Se poate spală cu sampon fără sulfați la min 24 de ore de la vopsire. Rezultatul este uncredibil: firul de par se îngroașă, nu mai cade parul, adio mătreață, iar culoarea este fantastica: un castaniu închis cu relexe rubiniu fantastice la soare. Nici nu vrea sa mai audă de vopsea mama mea. Și a început sa își învețe și prietenele despre henna. Părerea mea? Nu e chinul chiar așa de mare precum se spune, iar beneficiile sunt infinite. Eu folosesc cassia obovata, dar ăsta este deja o alta poveste:-). Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, intre timp am gasit si henna gata facuta crema, de aplicat ca o vopsea obisnuita. Lucrurile evolueaza, s-ar putea sa ma razgandesc dupa un timp si sa incerc din nou. Oricum, si mie mi-au placut reflexele rosiatice obtinute cu henna, mai greu gasesti asa la o vopsea obisnuita.

      Ștergere
    2. Imi puteti spune ,va rog ,cum se numeste acea vopsea Henna sub forma de crema ? Multumesc frumos !

      Ștergere
  30. Foarte funny articolul, am ras de una singura. Daca vreodata va mai ganditi sa incercati henna, va trimit o cutie gratuit. Nu stiu daca pot sa fac reclama, site-ul nostru e www.henna-argan.ro, daca va deranjeaza ca apare site-ul, nu publicati comentariul. Oferta ramane oricum valabila :)

    Fiecare producator de vopsea cu henna, are formula lui si instructiunile lui. De exemplu, unii au henna si putine chimicale, altii au henna plus argila etc.

    Ce va voi trimite, daca sunteti dispusa sa mai incercati, este un amestec de plante ayuverdice indiene si henna. Nu trebuie sa fie curat parul inainte de aplicare, la sfarsit va clatiti si apoi va spalati normal cu sampon. Pasta de henna se amesteca doar cu apa calda si se aplica tot calda pe par. Arata intr-adevar cam ca un sos de spanac, dar se intinde usor cu mana cu manusa.

    Merita sa mai incercati, chimicalele distrug parul, henna il hraneste si il reface. Si eu am avut parul distrus de chimicale. De mai mult de 10 ani folosesc doar henna, si am uitat cum e sa-mi cada parul,am uitat cum e sa am varfuri despicate, sau par care arata bine doar primele 2-3 zile dupa ce am fost la coafor. Ba chiar ajunsesem sa ma usture pielea capului cand puneam orice vosea chimica, si sa aman cat mai mult momentul vopsirii.

    Pe mine henna eu zic ca m-a salvat, desi la inceput foloseam o henna cu care stateam 8 ore pe par, o zi intreaga pierdeam cu vopsitul, si la sfarsit oricat de bine ma clateam nu puteam sa scot toata argila din par. Dar culorile erau frumoase, si ramaneau frumoase si o luna, parul a inceput sa aiba din nou luciu, caderea parului s-a incetinit treptat, si dupa cam un de henna mi-am dat seama intr-o zi ca am iar par normal, des, lucios, fara varfuri despicate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nici o problema ca apare site-ul, sunt si altele in comentariile de mai inainte, ideea este sa aflam unde si ce fel de produse putem gasi. Intre timp mi s-a mai domolit of-ul, acum sunt pe vopsea fara amoniac dar problemele parului meu devin serioase ca am o varsta...Intr-adevar, parul e din ce in ce mai uscat, mai greu de intretinut si culmea, trebuie sa ma vopsesc mai des ceea ce ma duce intr-un cerc vicios. Parca as mai face o incercare cu henna, nu stiu ce sa zic..

      Ștergere
  31. Ești criminală :) Am râs cu lacrimi dar eu n-aș fi mers până la capăt, pur și simplu nu am atâta răbdare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Gainuselor,
    M-am umflat de ris auzind de hena organica care de fapt este o planta salbatica deci cit se poate de naturala. Exista si hena anorgamica? Are o singura culoare roscat aramiu iar culoarea finala a parului dupa vopsire (la 48 de ore) este in functie de culoarea initiala a parului. In timp si dupa vopsiri repetate parul se inchide la culoarede exemplu daca parul initial este saten deschis,se obtin nuante fantastice de cupru inchis ,bronz aramiu.

    Se pot obtine nuante amestecind alte produse naturale de exemplu pentru a obtine un par negru intii vopsesti cu hena, apoi la citeva zile cu indigo 100% natural. Folosind la amestecare in loc de apa ceaiuri (incearca Rooibos concentrat) se obtin culori super.

    Hena 100% naturala ( freunze uscate si macinate - microni fara chimicale)se amesteca cu Rooibos concentrat si se lasa peste noapte pentru hidratare.

    Se spune ca parul roscat aramiu influenteaza pozitiv erectia la barbati.
    Success

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma pricep la henna, dar la cata se comercializeaza in lume ma indoiesc ca e vorba de planta salbatica, ar fi disparut demult specia. Banuiesc ca exista culturi de henna si in acest caz "organic" se refera la modul cum este realizata cultura de plante, adica fara "adaosuri" de produse chimice. In ceea ce priveste culorile obtinute, nu stiu ce se mai adauga in vosea, dar am vazut ca exista o paleta destul de larga de nuante, ajungand pana la blond. Bineinteles ca e greu de spus daca vopsirea mai este naturala deoarece intervin si alte ingrediente. Multumesc pentru pontul cu Rooibos.

      Ștergere
    2. Cred ca "Organic" este numele firmei, nu caracteristica produsului. E un nume de firma la deruta, cum sunt dstule produse pe care scrie Bio, Eco, dar de fapt sunt numele 'firmei' sau parti din nume, adica scrie cu majuscule BIO, ECO, ORGANIC, si dedesubt restul din denumire, -distribution, -foods, dar nu inseamna ca ce e inauntru e organic, bio sau eco.

      Ștergere
  33. M-am crăcănat și eu acum de râs, că tocmai voiam să încerc, dar am zis totuși să mă informez înainte... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai rabdare, citeste si comentariile, sunt o gramada de sfaturi utile date de celelalte fete care se vopsesc astfel.

      Ștergere
    2. nici nu ai folosit ce trebuie si nici nu ai procedat cum trebuie

      henna produce EXCLUSIV culoarea rosie. daca pachetul promite alte diverse culori - aramiu, saten etc - inseamna ca nu e henna 100%

      henna e cel mai eficienta cand e amestecata cu apa si atat

      trebuie sa dai timp plantei sa "release" the colour, adica sa aiba timp pigmentul sa se desprinda din structura de celuloza a plantei si, deci, amestecul de henna cu apa sa devina vopsea. din propriile experimente, cea mai eficienta metoda e sa amestec henna cu apa rece si sa o las cateva ore. de obicei, o pun in apa dimineata si o folosesc seara

      nu curge daca esti atent(a) la proportia henna/apa. e nevoie de incercari pana te lamuresti. poate depinde si de tipul de par

      in proportia buna, sta foarte bine pe par, adera si patrunde bine intre firele de par, e foarte usor de manevrat

      eu am parul lung, cu fir mai gros, sarmos si uscat. amestecul optim pentru mine este de o consistenta asemanatoare namolului de la mangalia sau techirghiol

      nu folosesc basmalute sau casca, ci imi infasor parul cu cling film, dupa ce l-am urcat in varful capului

      de obicei, imi pun henna inainte de culcare, dorm cu ea pe cap si ma spal dimineata. regula de timp e: cel putin 4 ore, daca vrei sa acoperi complet firele de par alb. daca nu ai par alb si folosesti henna numai ca tratament pentru par, atunci 2h e ok

      indepartez henna cu apa calduta (aproape rece, vara), in nici un caz foarte calda. apa calda e oricum ucigatoare pentru par

      nu folosesc sampon, ci numai balsam, chiar daca de cele mai multe ori pun henna pe parul murdar

      clatitul zdravan e de asemenea de rigoare

      nici prin cap nu-mi trece sa folosesc vopsea, desi red is really not my colour

      am reusit sa-mi colorez parul in satenul nativ, printr-o a doua colorare, peste henna, cu indigo (pentru care, a propos, procedura este complet diferita de cea pentru henna - modul de mixare, timpii). din pacate, pielea mea reactioneaza prost la indigo, desi am folosit indigo 100% organic. nu pielea capului, ci pielea fetei, dupa contactul cu apa cu care mi-am clatit parul

      mie imi place cum miroase henna. miroase a buruiana, pur si simplu. mult mai acceptabil decat mirosul de vopsea chimica

      va urez sa aveti curajul si rabdarea pentru o noua incercare. after all, parul nostru si noi meritam macar atata lucru. e, de altfel, o ecuatie simpla: obtinem atata cat investim

      Ștergere
  34. Prima mea experienta cu henna a avut loc acum 7 saptamani. Culoarea mea naturala este saten inchis(cenusiu). De vreo 4 ani au inceput sa apara si firele albe. Am incercat sa aman momentul vopsirii cat mai mult timp. Dar acum am foarte multe. am hotarat sa incerc henna. Nu ma incanta deloc ideea de a incerca o vopsea chimica. Am folosit sonia premium castaniu deschis in ideea sa obtin o culoare cat mai apropiata de culoarea mea naturala. Dupa 2 ore am obtinut o culoare mult mai inchisa decat speram, care ma imbatraneste, iar culoarea obtinuta pe firele albe a fost un aramiu-portocaliu. Acum parul a crescut cu aprox 2 cm si radacinile sunt foarte albe :( nu sunt sigura cum ar fi mai bine sa procedez intrucat stiu ca vopsirea repetata cu henna inchide nuanta parului, iar eu nu vreau asta. As vrea sa raman cel mult la nuanta aceasta. Cristina, ai spus ca ai obtinut satenul tau natural dp ce ai aplicat henna indigo. Acesta nu inchide si mai mult culoarea. Poti sa dai mai multe detalii? Pana sa citesc comentariile voastre ma gandeam sa incerc o a doua colorare cu aceeasi vopsea,dar doar radacinile( desi am ceva emotii in aceasta privinta, nu as vrea sa obtin o diferenta vizibila intre nuanta radacinii si restul parului. Nu stiu nici cat timp ar fi mai bine sa stau cu vopseaua in par) sau sa incerc satenul de la garnier, fr amoniac, insa nu sunt sigura ce nuanta voi obtine. Nu as vrea sa risc pt ca peste 3 saptamani voi fi nasa. Voi ce ma sfatuiti?

    RăspundețiȘtergere
  35. Ai avut o experienta foarte haioasa, desi dupa ce am cumparat si eu hena Sante din Germania nuanta flame red , ti-am gasit blogul si am zis ca facusem o investitie proasta si a trebuit sa optez pentru o vopsea chimica. Culoarea mea naturala la par este saten ombre de la inchis la deschis. In urma cu 2 saptamani m-am vopsit cu o vopsea cu amoniac si rascolind internetul , anumite hena prind dupa o anumita perioada pe vopseaua avuta si altele nu, am zis ce o fi o fi :)) . Mi-am aplicat cel de la Sante, chiar ieri seara. Am lasat-o 4 ore, nu 2 ore cum scria pe instructiuni si nu am avut infierbinteli la "mansarda" :)) , eu am combinat-o cu 350 ml apa calda si o lingura ulei de nuca de cocos. Sa mentionez ca eram vopsita cu un roscat tomnatic (rotherbst/ red autumn) pe baza de amoniac si Sante-ul mi-a prins pe par, a iesit o culoare chiar foarte frumoasa. Dupa ce am mai citit alte review-uri de pe amazon, am mai aflat si de hena de la Khandi care ma bate gandul in viitorul apropiat sa o achizionez , se spune ca e mai buna decat cele de la Sante. Inainte ma vopseam numai cu cele pe baza de amoniac si nu am avut curajul sa ma fac cu hena vreodata, desi de la prima mea experienta, la henna voi ramane fan. Imi place foarte mult cum mi-a lasat parul dupa uscare: la clatirea lui am aplicat un pic de balsam pentru par vopsit , iar parul meu a devenit stralucitor si o culoare asa cum mi-am dorit-o.

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu ma vopsesc cu henna de cativa ani buni si nu am avut nicio problema pana acum. Folosesc vopseaua de la Khadi si chiar e super buna. Trebuie sa ai putina rabdare mai ales cand te vopsesti prima data, dar apoi sa te descurci mult mai bine. Eu imi iau de pe un site rfresh.ro, iar vopseaua este blue black ca si nuanta.

    RăspundețiȘtergere
  37. Este ciudat ca ti s a intamplat asta... eu ma fac cu Henna Sonia si da intr adevar este un praf care ae amesteca cu apa fierbinte si ce mai vrei tu pt hidratarea parului, se face ca o balega verde inchis (ma fac cu negru) dar e ok de aplicat.. partea nasoala e ca este groasa si se intareste usor dar prinde excelent pe par, si se da jos mai greu, dar se da. Iar petele dispar dupa 2-3 zile. Acum m a sfatuit cineva sa incerc Henna Cameleo de la Delia... este gata preparata, un tub cu crema si se spune ca chiar ar fi naturala fata de Sonia care nu e 100%... a incercat o cineva?

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu folosesc henna premium de aproape un an. Este pulberea care nu-i așa pretențioasă ca cea pe care o foloseam înainte și care nici nu vopsea bine firele albe. Nu se stă cu ea decât 30 de minute și amestecată cu scorțișoară și iaurt grecesc, e super.
    Eu mă vopsisem cu cea obișnuită și când am văzut că nici nu acoperă firele albe, am zis: "S-a terminat cu henna". Dar am mai făcut o încercare cu cealaltă și sunt foarte mulțumită.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.