Translate

sâmbătă, 2 februarie 2013

Jurnal de weekend – Despre răceli si alte săpunuri



Adică m-a doborât răceala, de fapt un virus parşiv care mi-a dat o răguşeală teribilă. Am rezistat eroic la serviciu, deşi unii erau déjà atinşi, dar de-abia acum m-am contaminat şi eu. Nu-i nimic, totul e să nu te agiţi prea tare şi mai ales să nu zaci, eu o iau întotdeauna uşor şi încerc să fac abstracţie de disconfortul creat, asta în cazul în care nu mi-e rău cu adevărat. Altminteri, dacă nu te opui prea tare şi nu începi să iei pastile cu pumnul, trece de la sine. Mult mai repede decât dacă ai sta să te gândeşti non-stop că eşti bolnav. Este o filozofie inversă care funcţionează destul de eficient.
Alaltăieri, în drum spre casă, am intrat o tură prin Sensiblu că aveam de pe internet un cod de la L’Occitane pentru o mostră de cremă de mâini cu unt de shea, de 10 ml. M-am gândit că merită să o încerc că n-am putut deloc să mă lipesc de ceva din magazinul online L’Occitane...
Au produse deosebite, dar tare sunt scumpe ! Iar dacă vezi preţuri mai mici, sunt pentru cantităţi infime, deci tot acolo ajungi. Aşadar am intrat în Sensiblu şi domnişoara de acolo mi-a adus vreo patru feluri de cremuţe ca să-mi aleg. « Aceasta cu unt de shea este potrivită pentru mâinile sensibile la frig », zice ea. « Excelent, daţi-mi-o pe-aia cu flori de cireş că sunt curioasă cum miroase », zic eu la derută, în ideea că poate îmi oferă încă una, că avea o grămadă. Aşi ! M-am ales doar cu un tubuleţ. Când dau să ies, ochesc pe un raft, nu prea la vedere, nişte săpunele rotunde. Am încercat să rezist şi să trec mai departe, dar cu toate eforturile mele eroice, am cedat nervos şi m-am aplecat să văd ce sunt. Până să-mi dau seama ce se întâmplă, cumpărasem deja două.

 Noroc cu cardul de farmacie, că am beneficiat de o reducere şi s-au mai scos la preţ, că săpunelele (de 60 de grame bucata) costau impreună16 lei ( !) şi le-am luat cu 13 lei. Dar nu mi-a părut rău deoarece sunt sapunuri naturale fabricate în Laboratorul Sfinţii Doctori fără de Arginţi, la Mănăstirea Nera de lângă Sasca Montană. Cele două săpunuri sunt fabricate manual, numai din ingrediente naturale. Unul este cu propolis, scorţişoară şi cacao, iar celălalt cu mentă. Sunt frumos prezentate, cu flori şi petale uscate, ambalate în celofan şi cu o etichetă care oferă toate datele despre fabricant, autorizaţii şi ingrediente. Plantele utilizate sunt culese de pe Valea Nerei, o zonă neafectată de poluare.

  L-am început pe cel cu mentă. Nu are cine ştie ce parfum, are un miros brut, dar este teribil de cremos, probabil din cauza uleiurilor de mentă, măsline şi floarea-soarelui din compoziţie. Lasă o senzaţie plăcută pe mâini, cred că merge bine pentru copii.
Ei bine, există acest site online numit Sinaxa unde sunt prezentate toate produsele naturale oferite de măicuţele de la mănăstirea Nera : siropuri, oţeturi, tincturi, apicole, unguente, săpunuri. De fapt, dacă vă uitaţi în stânga paginii, veţi vedea că puteţi achiziţiona produse fabricate şi la alte aşezăminte religioase din ţară, ceea ce oferă o garanţie că aceste produse sunt naturale, cu adevărat sănătoase. 

Plus lucruri tradiţionale şi de la alţi producători. Mie mi-a plăcut mult de tot acest cadou de la Stupina Apostolescu, o ulcica de ceramică cu miere bio de sânziene, tare dichisită, la 800 de grame (75 lei).
Site-ul Sinaxa este dedicat exclusiv religiei ortodoxe, mă bate gândul că aparţine bisericii, dar n-am găsit nicăieri scris explicit acest lucru. In afară de faptul că găzduieşte magazinul pomenit mai sus, este în principal o pledoarie şi o prezentare a ortodoxismului, a istoriei noastre, a gândurilor şi operelor unor oameni cu har ai bisericii. Mi s-a părut foarte interesant şi îmi voi face timp să citesc articolele de pe site.
Dar nu închei până nu vă spun că m-am dat cu crema de mâini L’Occitane. Nu prea seamănă mirosul a flori de cireş dar intră repede în piele şi o catifelează, iar parfumul persistă ! A mers perfect după săpunelul de la Nera !

2 comentarii:

  1. toate produsele fabricate la Manastirea Nera la un pret corect pe puteti gasi pe www.ameplant.ro

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.