Translate

sâmbătă, 2 februarie 2013

Un metru cub de cărţi



Eu am mai mult de 1 mc de literatură dar, de vreo trei ani încoace, rafturile mele s-au uniformizat ca şi culoare, devenind verzi. Arată cam aşa...si sunt pe doua randuri...

 Culoarea verde se datorează publicaţiilor din colectia « 100 de cărţi pe care trebuie să le ai » apăruta sub umbrela Adevărul. Mare parte din cărţile din colecţie o aveam dinainte de revoluţie, chiar în dublu exemplar căci şi al meu soţ a avut biblioteca de dinainte de căsătorie. Bineînţeles păstram cărţile pentru copil. Dar, odată cu trecerea anilor, am constatat că, oricât ne-ar fi fost de dragi vechile cărţi, acestea dădeau semne de degradare, se îngălbeniseră şi era puţin probabil să mai reziste multor răsfoieli. Plus că pe mine mă apuca strănutatul numai când le mutam de colo-colo, era evident că îmi declanşează ceva alergie. Si atunci am luat hotărârea de a le schimba cu unele noi, hotărâre impulsionată şi de lansarea pe piaţă a colecţiilor Adevărul. In afară de « cărţile verzi », am cumpărat şi cateva din « Marile legende ale lumii » , precum şi « Marile muzee » . Pe viitor as vrea sa ma lipesc si de "Surorile Bronte" , e o triada de scriitoare la care ţin foarte mult, extrem de talentate şi bune observatoare ale naturii umane.
Revenind la colecţia celor 100 de cărţi, trebuie să spun că merită să aruncaţi un ochi pe magazinul adevarulshop.ro  unde există în prezent reduceri de preţ. Cu numai 7 lei pentru o carte din această colecţie, va puteţi completa biblioteca de literatura universală. Poate nu aţi apucat sa citiţi unele dintre aceste opere extraordinare. Adevărul oferă carţi una şi una, nu veţi da greş cu selecţia de titluri din magazin. Si încă ceva...Sunt cărţi menite să formeze caractere, să fie citite treptat de la o anumită vârstă. Mintea, ca şi stomacul, trebuie hrănită sănătos, după anumite reguli. Incercaţi să vă convingeţi copiii să asimileze această literatură de bază înainte de a citi alte fleacuri la modă.

2 comentarii:

  1. Marele pericol îl reprezintă trecerea unui autor dintr-o carte în alta şi cînd observă că nu sînt textele lui să le şteargă cu pic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu m-am gandit ca s-ar putea sa nu fie de aceeasi calitate traducerea...traducerile de dinainte de revolutie sunt inegalabile dupa parerea mea. Dar cred ca e o colectie de calitate, am asa un feeling ca inca nu m-am apucat sa le recitesc pe toate.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.