Translate

joi, 18 iulie 2013

Bijuteria perfectã


Cam în fiecare varã descopãr “bijuteria perfectã”. Adicã manifest o micã fixaţie faţã de un obiect de podoabã pe care-l vãd aiurea şi la care visez timp mai îndelungat. Uneori ajung sã-l cumpãr, dar nu pe-atât de des cât mi-aş dori, alteori cineva din anturaj se gândeşte sã-mi dea bijuterii cadou . Ceea ce mã bucurã imens, deşi gusturile mele sunt destul de selective în aceastã privinţã. Asta ar fi o curiozitate a personalitãţii mele deoarece, în general, nu am pretenţii aşa de mari, îmi vãd lungul nasului şi ştiu exact ce mi se potriveşte. O bijuterie sofisticatã, la fel ca şi o poşetã elegantã, la fel ca şi un pantof elegant, nu o porţi la tricou şi adidaşi.
Deşi, când vezi libertinismul din ziua de azi, ai senzaţia cã regulile nu mai au valoarea şi puterea de altãdatã. Mi-aduc aminte de mama unei bune prietene, o doamnã crescutã în perioada interbelicã, dupã normele de aur ale codului bunelor maniere, care şi-acum şi-a pãstrat obiceiul de a pronunţa “chauffeur” în loc de “şofer” şi “veieuza” în loc de “veiozã”, graseind cu farmec franţuzisme din alte epoci. Cei şapte ani de-acasã şi-au pus puternic amprenta asupra ei. Atunci când chiar ai nevoie sã fii elegantã, ar fi pãcat sã-ţi strici ţinuta, arborând o bijuterie banalã de zi cu zi. Multe femei pierd din vedere acest fapt. Sunt preocupate de alegerea unei rochii, a poşetei şi pantofilor, dar pãstreazã pe mâini şi în urechi inelele, brãţarile şi cerceii de aur pe care nu le dau niciodatã jos. Este o greşealã sã crezi cã aurul în sine poate conferi eleganţã. Dimpotrivã, aş zice cã sunt multe alte materiale sau combinaţii care te pot pune în valoare mai bine. Sã crezi cã atunci când pãrul îţi acoperã urechile, cerceii nu prezintã un punct de interes, este altã neglijenţã. Poţi sã omiţi inelele, dar cerceii potriviţi sunt o alegere obligatorie dacã vrei sã faci impresie. La o petrecere formalã sau nu, se socializeazã intens, se discutã mult, oamenii stau mai aproape unii de ceilalţi, se observã, se admirã, se râde în hohote, iar cerceii se mişcã mult, ies în evidenţã. Trebuie neapãrat sã aveţi în caseta voastrã cu bijuterii nişte cercei pentru ocazii speciale. Nu din plastic, lemn sau sârmã cu mãrgele, ci nişte podoabe adevãrate, cum ar fi cerceii cu cristale. Perfectbijoux.ro este un loc virtual, creat tocmai pentru a vã ajuta sã alegeţi bijuteria perfectã pentru o searã de la care aveţi multe aşteptãri. Incerc sã vã sugerez câteva alegeri, site-ul oferã modele şi culori diverse, dar mai ales mãiestrie în mixurile de metale şi cristale tãiate în forme atrãgãtoare.
Cercei Laetitia pentru o tinuta de "little black dress"
Cercei Mille fiori bianco pentru a parea o fire calda
 
Cercei Cordelia pentru un frumos coc in crestet
 
Cercei Venezia pentru o tinuta pasionala
Cercei Beloved pentru o seara romantica

6 comentarii:

  1. Tu o sa ma omori cu zile :)).
    M-am indragostit! de Perfect Love :)) cerceii de pe site-ul ala. sunt totali!
    De acord cu tine referitor la bijuterii. Si am mai vazut o tendinta care pe mine ma scoate din minti: stilul pomul de craciun. sa puna acolo tot, cat mai multe bijuterii. nu conteaza ca nu au nimic in comun. sa fie acolo! amestecatura de aur, argint, si alte metale mai mult sau mai putin pretioase.
    Eu ador bijuteriile de argint, de exemplu. mi se par mult mai elegante decat orice altceva. Aur galben, de exemplu, nu as cumpara nici batuta. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e suficient sa ai o singura bijuterie, dar sa fie speciala. Nu cantitatea e de efect. Chestia cu amestecul de metale nici eu nu-l suport, mi se pare ca omul care poarta argint si aur in acelasi timp are personalitate dubla.

      Ștergere
  2. Colierul acela cu trifoiul norocos roz este exact pe gustul meu,chiar daca acum am pantaloni scurti,maieu si ...papuci.:))
    Imi place mult argintul.
    Doar verigheta si cerceii primiti de la parintii mei,cadou,sunt de aur,in rest numai argint.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu mi se potrivesc chestiile aurii in general, parca e o culoare ce nu ma reprezinta.

      Ștergere
  3. Ce frumuseti! cat sunt de finuti toti! wooow! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am avut eu cum sa pun asa multi, dar sunt o gramada frumosi pe site.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.