Translate

luni, 8 iulie 2013

Cel mai bine pãstrat S.E.C.R.E.T.



Cel mai bine pãstrat S.E.C.R.E.T. al femeilor este acela cã toate, dar absolut toate au fantezii sexuale. Murphy ar zice cã, fiind cel mai bine pãstrat, este şi cel mai cunoscut! Altminteri de ce credeti cã unele dintre cele mai tari bestseller-uri din lume aparţin literaturii erotice… Deşi vorbim de un gen literar ce are legãturã cu erotismul şi sexul, nu ar trebui sã cãdem în extrema literaturii pornografice. Pentru cã mintea unei femei este un alambic de sentimente, imagini şi dorinţe îmbrãcate frumos în metafore vizuale. Spre deosebire de un bãrbat care nu apreciazã aceste jocuri subtile şi preferã lucrurile clare şi directe, o femeie va acorda mult mai multã importanţã unei poveşti cu introducere, intrigã şi final, aşteptat sau nu, dar de regulã fericit.
Si uite aşa a apãrut o adevãratã industrie a scrierilor ce mixeazã întâmplãri, rãsturnãri de situaţii cu erotism şi multã imaginaţie. Cãci lucrurile ce evolueazã normal nu pot avea sare şi piper fãrã exacerbarea literarã a simţurilor. Literatura eroticã existã încã din antichitate, a rezistat cu greu în Evul Mediu şi Renaştere, a rãbufnit de sub cenzura socialã şi religioasã în secolul XVII şi şi-a consolidat poziţia începând cu secolul XX, primul roman de referinţã fiind “Amantul doamnei Chatterley”, scris de englezul D.H.Lawrence în 1928. Aşadar literatura eroticã plinã de senzualitate, de mii de înţelesuri, de ode aduse sensibilitãţii şi visãrii este dedicatã în special femeilor. De ce ar avea nevoie o femeie de o astfel de poveste?

Cred cã rãspunsul cel mai bun îl puteţi afla rãsfoind un recent roman din acest gen, scris de L.Marie Adeline şi apãrut la noi la Editura Curtea Veche. Autoarea ne-o prezintã pe Cassie Robichaud, o femeie de 35 de ani, a cãrei viaţã se învârte într-un cerc sterp, absolut banal. Cassie este o figurã ştearsã, chelneriţã în Café Rose din New Orleans, vãduvã de cinci ani, o loviturã pe care a primit-o prea curând şi care nu a avut darul sã o scoatã din rutinã. Traiectoria personajului se schimbã brusc în momentul în care acesta gãseşte un carneţel misterios, de fapt un jurnal sexual, pierdut în cafenea de cãtre o clientã. Conţinutul carneţelului o va arunca pe Cassie în vârtejul unei cãlãtorii fantastice în care cele mai ascunse fantezii sexuale prind viaţã. La capãtul acestei experienţe descoperim cã femeia suferã o transformare spectaculoasã, ca şi cum ar fi reuşit sã evadeze dintr-o închisoare. Increderea în sine, dorinţa de a trãi cu pasiune, puterea eliberãrii emoţiilor fac din aceastã poveste o lecţie umanã. L.Marie Adeline este pseudonimul autoarei de origine canadianã Lisa Gabriele care a intenţionat sã calce pe urmele lui E.L.James cu al sãu “Fifty Shades of Gray”. Numai cã autoarea rãmâne jucãuşã, amuzantã în scrierea sa, imaginând o nemaipomenitã organizaţie numitã S.E.C.R.E.T., înfiinţatã în 1960 cu unicul scop de a ajuta femeile. “Sora” Matilda va fi cea care se va ocupa direct de Cassie, de renaşterea acesteia. Personajului i se cere sã aştearnã pe hârtie zece fantezii sexuale reprezentând de fapt zece etape prin care organizaţia o ajutã sã treacã. Morala? Trãirea fanteziilor sexuale este cheia emancipãrii feminine, drumul spre un anume soi de împlinire despre care încã avem reţineri în a vorbi. Este atât de uşor sã fii pãcãlit de misterioasa alchimie a trupului şi sã crezi cã te-ai îndrãgostit. Mentorul Matilda îi va explica lui Cassie de ce este necesar sã facã aceastã diferenţã, cum va putea evita suferinţa şi anxietatea. Scenele erotice din carte sunt concepute în legãturã cu etapele despre care vorbeam mai sus, sunt cu adevãrat sexy, dar, într-un final, nu sunt dublate de emoţie. Acel love-story unic, romantic, la care s-ar putea aştepta cititorii, nu îşi face apariţia. Si totuşi este o carte cu un subiect inedit pe care o recomand tuturor femeilor şi, de ce nu, bãrbaţilor interesaţi sã descifreze ceva din eternul mister feminin.

6 comentarii:

  1. cu prima ocazie o cumpar :)
    ai prezentat-o tare bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Femeile vor bani si penis de un mare. Nu e niciun secret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-ai pus in ordinea care trebuie, dar cum niciodata nu le poti avea pe toate, in unele situatii trebuie sa te multumesti cu o lectura erotica. Si uite asa am gasit adevarata explicatie pentru succesul acestui gen de literatura.Iti multumesc pentru elucidarea problemei, nici eu n-as fi putut sa sintetizez mai scurt psihologia feminina.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    3. Ba ai zis-o bine, dar trebuia sa o cosmetizezi un pic, ce naiba!

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.