Translate

joi, 4 iulie 2013

Open your heart



Unele lucruri trebuie privite cu ochii inimii, raţiunea nu are ce cãuta în problemele sufletului, rãceala logicii este interzisã! Cãldura sentimentelor vine din zona aceea a pieptului unde credem cã sãlãşluieşte dragostea. Mai ales dragostea pentru semenii noştri. Suntem aproape 7 miliarde de fiinţe umane pe acest pãmânt. Sã acceptãm cã fiecare dintre aceste 7 miliarde este o sumã unicã de sentimente-trãsãturi-idei-probleme ar fi cea mai micã dovadã de respect pe care am putea-o arãta oamenilor alãturi de care împãrţim aceastã planetã. Si totuşi nu se întâmplã aşa, deschiderea, acceptarea şi înţelegerea nu fac parte din cotidian, sunt mai degrabã excepţia, nu regula. Incã avem nevoie de educaţie în acest sens, de exemple, de motivaţii.
Am primit de la anfreutza o veste îmbucurãtoare împreunã cu provocarea de a o transmite mai departe, sub forma unei lepşe, lucru pe care îl fac cu drag. De ce? Pentru cã vorbim despre oameni şi proiecte, de data aceasta despre Oana Iuliana Coman, o tânãrã hotãrâtã sã atragã atenţia asupra situaţiei speciale a persoanelor cu dizabilitãţi, asupra acelor persoane în preajma cãrora de multe ori nu ştim sã ne purtãm, nu neapãrat din nepãsare sau rãutate, ci pentru cã durerea pe care o bãnuim ne stânjeneşte, ne dã o stare de disconfort. Si totuşi greşim enorm, aceste persoane nu cer decât sã fie tratate normal, sã le fie recunoscut dreptul de a ocupa un loc în societate. Oana Iuliana Coman încearcã sã demonstreze cã totul e posibil atunci când ai entuziasm şi dorinţa de a spune ceva! A înfiinţat Asociaţia “Open your heart” deoarece ea însãşi, fost foto-model, a devenit o astfel de persoanã, fiind imobilizatã în scaunul cu rotile din anul 2005. Astãzi, ea încearcã sã aducã în România un nou concept, cel al modei pentru aceastã categorie de persoane, iniţiind un proiect de suflet, “Atipic beauty”, sprijinind crearea unei nişe în industria modei. Primul eveniment din cadrul proiectului va avea loc pe 11 iulie la Rin Grand Hotel Bucureşti şi va fi susţinut de criticul de modã Alin Gãlãţescu.  Pe podium vor defila modele în scaunul cu rotile însoţite de vedete autohtone, în ideea de sensibilizare a publicului şi de încurajare a celor aflaţi în astfel de situaţii. Eu cred cã astfel se fac primii paşi, se vor deschide drumuri, se vor gãsi soluţii. Evenimentul are şi o componentã caritabilã deoarece va urmãri şi strângerea de fonduri pentru un bãieţel de 2 ani ce suferã de o boalã rarã. Informaţii despre eveniment gãsiţi aici . Acestea fiind zise, vã spun cã regulile lepşei sunt:
1. Scrie despre acest eveniment în stilul tau caracteristic şi lãsã-mi linkul articolului într-un comentariu;
2. Spune ce impact crezi ca va avea acest eveniment şi ce va schimba;
3. Nominalizeazã 5 bloggeri cãrora le dai leapşa.
Cele cinci care sper sã ducã vestea mai departe sunt:
Clarra 
Sakura 
Este foarte posibil ca cele nominalizate sã fi primit deja aceastã leapşã, este doar o formalitate nominalizarea mea, poate sã o preia oricine vrea sã rãspândeascã vorba... Asta e si ideea, sa afle cat mai multa lume!

6 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai facut tagul, draga mea. Mi-a placut articolul tau :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar suntem o societate care discrimineaza. Desi, in aparenta sustinem ca ne iubim aproapele si ca suntem fiinte create, in fapt suntem niste fapturi in care predomina instincte din care mai ciudate.
    Felicitari pentru articol

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol reusit,mi-a mers la suflet :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. Iarta-ma ca nu am reusit sa preiau leapsa la timp, acum vad ca era bine de publicat pana pe 11.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i problema, ideea sa se vorbeasca despre asociatie si ceea ce urmareste initiatoarea ei...

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.