Translate

duminică, 14 iulie 2013

Pentru un inceput de saptamana cat mai placut

In fiecare duminica seara am acest sentiment de refuz, refuzul de a incheia weekendul si de a incepe o noua saptamana. Motiv pentru care in fiecare duminica seara activitatea mea se intensifica brusc, parca incerc sa inghesui in cateva ore ceea ce mi-a fost lene sa fac in doua zile de repaus. Parca incerc sa aman, sa dilat, sa expandez afurisitul de timp. Care mai e si relativ dupa cum sustinea cineva, candva...Duminicile mele nu sunt niciodata pasive, ci pline de activitate, stau pana la ore tarzii, mai ales acum ca scolarul meu e in vacanta. Orele nu imi ajung si numai o sarbatoare religioasa importanta ma mai poate stopa, din respect pentru credinta generala. De multe ori insa imi zic ca Dumnezeu nu poate sa se supere pe cineva care incearca sa faca cat mai multe lucruri. Se spune ca duminica trebuie sa te opresti din treaba, astfel incat nemunca sa-ti permita sa te gandesti la acea entitate superioara care ne guverneaza. Dar un om credincios se gandeste la Dumnezeu tot timpul, nu are nevoie de o pauza special pentru asta. Asadar duminica mea sare de miezul noptii si trece in ziua de luni cand ma trezesc oarecum nauca, parca nu-mi vine sa cred ca, iata, inceputul saptamanii s-a produs. Exista o linie subtire, atat de nesigura, intre sentimentul de duminica si cel de luni, de parca ai sta pe o carare intre doua prapastii. Nu te porti intoarce spre stanga, dar esti obligat sa sari in dreapta. Nici macar nu stii unde vei cadea in vinerea urmatoare cand incepe alt weekend eliberator. Dar am invatat ceva din toate "cazaturile" acestea... Indiferent cum incepi saptamana, spre sfarsitul ei in mod sigur se vor rezolva cateva lucruri care ti-au dat de furca pe parcurs. Asta ca sa inchei intr-o nota optimista. Daca aveti acelasi sentiment, opriti-va pe la Iulisa si impartasiti-l cu ceilalti participanti. E bine de stiut ce simte fiecare la inceput de saptamana.

cararea mea dintre duminica si luni...
gradina japoneza in care voi fi (simbolic) vinerea viitoare
 

9 comentarii:

  1. Asta chiar a fost din suflet... Nici macar nu ai gasit bara de spatiu :)
    Stiu si eu, las-o un pic mai moale.
    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineața!
    Îmi place mult sticla cu păunul!
    Să ai o săptămână frumoasă și plină de bucurii!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună dimineaţa, draga mea.
    Odihna de duminică, cerută de Domnul, nu e pentru el, ci pentru noi.
    Avem nevoie să ne oprim puţin, să ni se aşeze sufletele.
    E foarte interesant, dacă studiezi poruncile observi că toate sunt date pentru binele omului, pentru liniştea sufletului. Dumnezeu nu are nevoie să nu fur, eu am nevoie să nu fur! etc. Aşa şi cu duminica...
    O săptămână tihnită îţi doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Astfel de duminici am si eu ... Desi tehnic sunt in concediu, sotul meu tot trebuie sa mearga la serviciu ... Si macar pentru asta si tot simt acea neliniste dintre duminica si luni ...As vrea sa prelungesc clipele, sa nu mai treaca asa de repede, ziua de luni sa vina ceva mai tarziu ....dar, timpul nu-l poti opri! Asa ca e mai bine sa te bucuri de fiecare clipa in parte, ocupata sau nu.

    Frumoasa sticla... o decoratiune foarte reusita! Imi place foarte mult albastrul folosit (parca e turcoaz), iar paunul e minunat.

    O zi frumoasa si o saptamana plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am simtit pe propria piele cursa nebuniei de a prinde saptamana cu lucrurile rezolvate. Stau si ma gandesc ca ideea asta imi fura toata viata. Parca numai weekendul asta afurisit ar conta si celelate zile sunt ghinionul absolut. De ce sa nu le traiesc si pe acelea?
    Doar in fond am zilele numarate

    RăspundețiȘtergere
  6. E superba sticla decorata!
    Fiecare răsărit de soare să va aducă o dorinţă, iar fiecare apus să v-o împlinească !
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am iesit din competitie.Nu mai am reguli si restrictii ,decat daca mi le fac.Va urez o saptamana usoara si rapida,ca sa vina'' vineri '' mai reprede,

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.