Translate

sâmbătă, 13 iulie 2013

Sapunuri cu personalitate

Am mai povestit eu candva despre o doamna din Ploiesti de la care am cumparat niste sapunele handmade. Zilele acestea am avut ocazia sa iau si un unguent din plante, doamna avea mai multe feluri, dar eu am intrebat-o daca este ceva care sa se potriveasca pielii atopice a copiilor.


 Mi-a dat borcanelul din fotografie, un produs ce contine 11 plante -  ulei de masline, unt de cocos, unt de cacao, ceara de albine, tataneasa, rostopasca, salvie, musetel, coada soricelului, menta, iasomie, trandafir, dragaica- si este destinat in special ameliorarii problemelor dermatologice. Hidrateaza si hraneste pielea uscata, amelioreaza simtomele datorate psoriazisului, hemoroizilor, dermatitei, acneii, arsurilor, negilor, intepaturilor de insecte. Gasiti unguentul si sapunurile pe Breslo
Borcanelul m-a costat 13 lei, in magazin are unele mai mici, cu 7 lei, dar oricum mi s-a parut un pret destul de bun la ce cantitate contine. Asta deoarece se intinde foarte bine, are o textura usoara, insisti un pic cu masajul si intra destul de repede in piele. In produs nu este adaugata apa, are vitamina E ca si conservant si se recomanda pastrarea la frigider, termenul de valabilitate fiind de 3 luni in principiu. Dupa cum se observa din descriere poate fi folosit si pe ten, daca nu suportati chestiile mai grase, il masati bine apoi tamponati cu un servetel pentru a absorbi surplusul. Am inceput sa-l ung pe al meu copil seara, ca facea candva dermatita atopica si pielea i se usuca repede. Ma ung si eu pe talpi, pe coate, unde e pielea mai aspra. Ne delectam cu mirosul de tocanita al unguentului, discret dar face pofta de mancare. Bineinteles tocanita e in inchipuirea noastra de pofticiosi, de fapt ceara de albine si plantele nemascate de chimicale parfumate dau acest miros absolut natural. Sapunul din poza este nutritiv, facut cu uleiuri presate la rece de masline, de samburi de struguri si de soia, unt de cacao si are ca adaosuri hidratante galbenele, catina, argila verde si roz, uleiuri de patchouli, lavanda, rozmarin si eucalipt, infuzie de galbenele, tataneasa si dragaica. In magazin gasiti varianta aceasta , dar trebuie sa urmariti, cea care le face tot schimba combinatiile de ingrediente. Oricum, sunt ca un cocktail de sanatate, pot fi utilizate mai ales pentru ten, pentru atenuarea ridurilor si revitalizare. 

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.