Translate

joi, 29 mai 2014

Ca tot n-am mai vorbit despre sapun...

A trecut ceva timp si sa n-aveti impresia ca m-am dezbarat de mania colectionarii sapunului. Altele cu cosmeticele, eu cu clabucii. E drept ca si ai mei sunt colorati si parfumati. De data aceasta va fi vorba in exclusivitate de parfum pentru ca m-am pricopsit cu ceva chestii extrem de bine mirositoare.


In cutia rozalie de natural scrub soap a fost una bucata sapun vesel colorata. Dar vesel! Adicatelea ca ceva struguri negri. Cu semintele de rigoare, ca doar era scrub. Spun "era" deoarece intre timp s-a epuizat cu brio dupa ce, timp de vreo doua saptamani, mi-a pastelat serios savoniera in sus-mentionata nuanta. Aici e vina mea, ca in loc sa ma scrabuiesc pe "corpus", l-am folosit pentru maini. Sapunul CleanSkin cu vin rosu si seminte de struguri se lauda ca are o baza 100% naturala cu polifenoli si vitaminele A si E, ulei de masline, frunze de maslin, ceai verde, struguri rosii, rozmarin, piersica, adica un complex de antioxidanti unic. Mai degraba apetisant. L-am luat din farmacie si n-a costat vreun capat de tara, dar nu mi-aduc aminte cat (la zgarciobenia care m-apuca uneori e de presupus ca a fost rezonabil!). L-as recomanda pentru o piele normala/grasa a corpului deoarece la maini mi s-a parut ca usuca. Mirosul se pierde partial cand incepi sa-l folosesti, ca si sapunul propriu-zis care se inmuia si ramanea pe suport. La origine este putin mai mult grecesc, observati literele de pe cutie!
Chestia rotunda din poza, rotunda, mica si movalie, ce sa fie, ce sa fie? Este un sapunel de la Yves Rocher. Mno, n-as fi dat 12 lei pe el nici transata si bagata intr-o valiza, ca are doar 50 de grame, dar eram in magazinul fizic si copilul a infipt o mana in sapun, iar cealalta in bratul meu, somandu-ma sa-l cumpar. Vanzatoarea ma privea cu intelegere, asa ca am scos banutul si am luat savon framboise, nu mai stiu care intre fragi si zmeura se cheama ca e in franceza, oricum miroase a amandoua. Mai mult a mure daca ma gandesc mai bine! Super, acum salivez...
Cireasa de pe tortul colectiei este insa acel Bottega Verde fara culoare, aparent banal. Va inselati amarnic daca va luati dupa aspect si ambalajul simplu! Este cel mai elegant, luxos si stilat sapun parfumat pe care l-am incercat pana acum. L-am capatat de la o colega care imi stie mania si zau daca nu e o minunatie! Nu are miros de fructe sau flori, dar te invaluie la propriu chiar daca este doar pe maini. Miroase mult timp dupa ce te speli. Te duci sa toci verdeata la bucatarie, freci, speli, bagi mana in carne si totusi mirosul persista, nici nu mai stii ce parfum te tot urmareste. Minunatia are si alte calitati, nu usuca pielea si sta teapan, nu se inmoaie, nu crapa.

Concurentul cel mai serios al sapunului Bottega Verde este cel Yardley, din gama Royal English Daisy, cumparat din magazinul British Gallery. Cutia din imagine include trei sapunuri, mie vanzatoarea a fost amabila si mi-a combinat doua parfumuri. Nu va chinuiti sa va imaginati cum miroase margareta regala, n-o sa va dati seama. Este o incantare care a costat si putin pe deasupra, 20 si ceva de lei toata cutia! Cu adevarat o gradina englezeasca intr-un sapun de lux. Ceva zambila, trandafir, frunze, mere, mosc, dar si parfum de flori campenesti, un miros plin de lumina, alta expresie nu gasesc...Pe site nu am vazut sapunurile Yardley, nu stiu care e motivul.
In orice caz, atat Bottega Verde cat si Yardley merg foarte bine pentru vara si pentru dusurile relaxante de seara sau dimineata pentru a parfuma placut pielea. La Yardley imi inchipui ce senzatie ar putea da combinarea sapunului cu parfumul din aceeasi gama. In magazinul fizic am vazut apa de toaleta de 100 ml, pe site este doar apa de parfum de 50 ml la 50 de lei.
Eu zic ca merita daca va hotarati sa le incercati.

8 comentarii:

  1. Păi de ce nu le faci singură? Procesul este simplu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La un moment dat eram hotarata, dar mi-am dat seama ca nu pot manipula soda in kicineta de apartament. Ma multumesc cu ale altora.

      Ștergere
  2. Si mie imi plac mult sapunurile, dar nu prea apuc sa le consum..pt ca imi plac parca putin mai tare gelurile de dus :))
    N-o sa uit niciodata sapunul cu scortisoara de la Verum, de-ala natural. MINUNAT.
    Si de la Yves Rocher am mirosit unul in magazin si mai, mai sa-l cumpar..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehei...si gelurile de dus incep sa-si faca loc printre maniile mele. Nu pot sa zic ca nu cumpar vreunul care imi face cu ochiul.

      Ștergere
  3. Ultimele doua sapunuri mi-au facut cu ochiul! Cel mai scump sapun a fost 15 lei, de cativa ani ma spal doar cu sapunuri naturale, mai dau si cu cate un gel de dus, dar m-as putea dezice de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ramai la 15 lei as zice ca este rezonabil, numai ca eu am sarit de limita asta, nu exagerez dar am sarit!

      Ștergere
  4. am incercat si eu unul Yardley, nu mai stiu ce culoare, din farmacie...fiecare cu pasarica, nu?...tu cu sapunul, eu cu untul de cocos :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unt de cocos n-am folosit deloc, deloc! Nu stiu de ce, n-am avut ocazia pur si simplu.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.