Translate

vineri, 17 martie 2017

Despre rochii de nunta si designeri

Pe site-urile care fac si o istorie a rochiilor de nunta se afirma ca era evenimentelor fastuoase a inceput in anii '50, odata cu nunta lui Jacqueline Bouvier (devenita Kennedy) din anul 1953, urmata de actrita Audrey Hepburn (devenita Ferrer) in 1954 si de Grace Kelly (devenita Grace de Monaco) in 1956.
Fiecare dintre rochiile purtate de aceste faimoase femei au fost iconice, dand tonul unui anumit tip de eleganta, lucru la care se asteptau si admiratorii, avand in vedere celebritatea lor.

Jacqueline Bouvier
Grace Kelly

Audrey Hepburn

Cel care a creat rochia de nunta a lui Jacqueline Bouvier a fost Oleg Cassini, un designer de moda nascut intr-o familie din nobilimea rusa si stabilit in America, decedat in anul 2006. In prezent numele sau este dus mai departe sub sloganul "Sa fii bine imbracat seamana putin cu a fi indragostit", o vorba mare spusa de celebrul creator. Designerul afirma ca a concepe o rochie de nunta este probabil cea mai speciala sarcina deoarece aceasta va fi purtata in cea mai speciala ocazie din viata unei tinere doamne.
Eleganta inseamna materiale somptuoase si linii simple, acesta reprezenta crezul artistic al designerului si dovada stau frumoasele rochii fara varsta create de-a lungul timpului.

Rochia purtata de Grace Kelly a fost citata ca una dintre cele mai elegante din toate timpurile si a fost creata de Helen Rose, designer al studioului de film MGM, supranumita si "stapana chiffon-ului". A fost una dintre putinele femei care s-au impus ca si creatori de costume in lumea filmului, avand un simt deosebit al elegantei. Iata si costumul pentru ceremonia civila, creat tot pentru Grace Kelly.


In sfarsit, actrita Audrey Hepburn arata ca o zana in prima sa rochie de nunta, cu guler inalt, cu maneci bufante si stransa pe talie, de lungime medie, evidentiindu-i silueta subtire. Este o rochie semnata de Pierre Balmain, un designer care este faimos si pentru pantalonii de piele si vesta de rock-star, dar si pentru rochiile deosebite pe care le-a creat.

Rochie Balmain din anii '70



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.