Translate

sâmbătă, 18 martie 2017

Gustav Gurschner, artistul longeviv

Austriacul Gustav Gurschner a trait in perioada 1873-1970 si este recunoscut pentru creatiile sale in domeniul obiectelor pentru casa, cum ar fi veioze, suporturi pentru lumanari, vase de bronz sau ciocanele pentru usi. Veti spune ca sunt lucruri foarte comune si ce atata arta ar putea sa reflecte design-ul acestora. Ei, bine, va inselati.
Gustav Gurschner a fost un adept al curentului Art Nouveau, iar veiozele sale, de exemplu, sunt nu numai functionale, dar si extrem de decorative. De fapt, sunt atat de celebre, incat chiar si o reproducere reusita poate valora bani frumosi. O veioza originala poate sari de 20000 $.
Cred ca artistul a iubit foarte mult modelul nautilus, melcul acela urias pe care l-a folosit in mai multe variante, alaturandu-i uneori o figura feminina din bronz sau doar un suport de inspiratie vegetala. Este cu adevarat spectaculos.

 
 
 


 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.