Translate

marți, 23 mai 2017

Ce accesorii îţi trebuie pentru a face baia mult mai practică



Atunci când vorbim despre baia ideală, cel mai des asociem acestui deziderat termeni precum eleganţă, relaxare ori practic. În acest sens, cei mai mulţi dintre noi se îndreaptă instinctiv spre culori neutre, pământii sau reci  precum alb, verde sau albastru, spre materiale dure şi masive precum piatra sau marmura, ori chiar spre includerea unor plante în decorul acestei încăperi. Niciunul dintre aspectele amintite nu sunt de neglijat, dar răspunsul la întrebarea „cum îmi personalizez baia?“ este mult mai simplu. Cheia acestei ecuaţii este reprezentatã de accesoriile de baie, care nu ajută doar la crearea unui spaţiu util şi confortabil, ci, mai mult, contribuie la obţinerea unei atmosfere calde şi expresive.


De ce ai nevoie de accesorii de baie?

Putem fi de acord atunci când spunem că amenajarea şi decorarea băii nu se rezumă doar la culoarea pereţilor, ori tipul de material folosit în realizarea mobilei. De altfel, baia ar trebui să fie unul dintre spaţiile în care stilul şi practicul se armonizează perfect, permiţându-ţi să foloseşti potenţialul încăperii la maximum. În acest context, davopro.ro propune accesoriile de baie, care preiau rolul principal, fiind accentele originale care personalizeazã ambianţa. Acestea nu doar că te ajută să insufli băii un stil propriu, ci şi îmbină utilul cu plăcutul, astfel încât contribuie la îndeplinirea unor necesităţi cotidiene.

Culoare, gresie sau tapet?

În mod clasic, suntem obişnuiţi fie să alegem o singură culoare pentru pereţii băii, fie, şi mai simplu, să ne îndreptăm spre gresie şi faianţă, armonizate cu un tavan alb. Totuşi, ultimii ani ne-au făcut cunostinţă cu tapetul. Deşi tindem să-l evităm pentru că se spune că acesta nu este bun pentru camerele cu umiditate crescută, producătorii de tapet aduc pe piaţă în mod constant noi tehnologii care să facă tapetul mult mai rezistent. 

Corpuri de iluminat

Nici importanţa corpurilor de iluminat nu ar trebui neglijată. Lumina din baie este esenţială, putând transforma integral întreaga încăpere. Specialiştii în design interior recomandă două tipuri de corpuri de iluminat. Primul este de tip lustră, care conferã spaţiului un stil mai clasic, mai elegant, iar cel de-al doilea este de tip spoturi, fiind montat în apropierea oglinzii, dând încăperii o notă mai modernã.

Accesorii de baie: de la prosoape la suporturi

Curios sau nu, chiar şi prosoapele sunt nişte accesorii de baie care trebuie alese cu atenţie, putând să schimbe întreaga faţă a băii în funcţie de aşezare lor. Un truc foarte util constă, aşadar, în modul în care acestea sunt împăturite. În loc sã fie împăturite în formă de pătrat sau de dreptunghi, designerii interiori recomandă înfăşurarea acestora în formă de sul şi amplasarea lor la vedere, pentru a fi la îndemâna oricui intră în încăpere.

De asemenea, nu trebuie să ocolim accesoriile pentru baie care personalizează spaţiul. Pe lângă elementele de bază, ar trebui să nu neglijati suporturile de baie: săpuniera, suportul de periuţe de dinţi, perdeaua de duş, suportul pentru hârtie igienică, suportul pentru prosoape şi lista poate continua în funcţie de nevoile şi preferinţele fiecărei persoane. Deşi considerate neînsemnate şi aparent inutile, acestea au cu adevărat impact asupra băii. În funcţie de material, formă, mărime şi culoare, acestea ajută cu adevărat la conturarea unei băi care are un aer modern. 




5 comentarii:

  1. Cele din ceramica sunt numai bune de spart. Arata bine, dar...

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol ce m-a lovit in inima.
    Imi place si mi-i se pare normal ca baia sa fie ceva foarte confortabil si intim.Un loc in care iti place sa te relaxezi.
    Dupa mintea mea a-s pune tapet macar in partea catre dus. Am vazut undeva ceva pardoseala cu delfini si valuri.Ce sa mai vorbim ca as pune si maine asa ceva.
    Ultima nazbatie a mea a fost ca am vrut sa pun un tablou marin in baie.Atunci au inceput in casa toate protestele posibile.De pus nu am pus, dar nici nu am renuntat la idee.
    Baia mea de vis ? Pardoseala cu delfini si valuri si in fata dusului un tablou cu un golfulet din Italia sau Grecia,o vana confortabila. Si sa uit de mine cand fac baie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Revin, se numesc pardoseli 3D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adaug la accesorii necesare bara de nichel fixată deasupra căzii sau lângă duș, pentru siguranța intrării și ieșirii din cadă.

    Zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar as avea nevoie de niste suporturi noi!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.