Translate

miercuri, 31 mai 2017

Flori si pasari si un quilt de exceptie

Dupa cum observati am schimbat fundalul blogului...Puteti sa va uitati cat vreti ca tot n-o sa va dati seama ca nu sunt picturi. Na, ca m-am dat de gol.
Da, de data aceasta nu un pictor este alesul, ci o maestra a quiltului, Barbara Barick McKie.
Quiltul inseamna textile si cusaturi si potrivirea peticelor si a culorilor, gasiti explicatii pe net cate vreti. Cum a ajuns doamna in cauza la un asemenea nivel de performanta? Poate explicatia rezida in vasta experienta acumulata in timp de domnia sa.
Barbara a avut nenumarate cariere, sarind de la cercetator in microbiologie la designer de nunti, consultant in computere si, intr-un final, la profesionist in arta quiltului.
Cu fiecare lucrare, artista experimenteaza. Combina fotografia cu texturile puternice si culorile vibrante si creeaza lucruri absolut originale. Iubeste florile si pasarile si animalele de casa, are cate o colectie cu fiecare... Dar face si haine in acest stil si acestea sunt cu adevarat deosebite.
Eu nu m-as fi prins ca tablourile doamnei sunt quilt daca n-as fi vazut pozele macro, ca sa zic asa, si de-abia atunci am realizat maiestria cusaturilor. Acestea sunt facute cu cap si cu...directie si concura la efectul de ansamblu, dand impresia ca reprezinta tuse de culoare, exact ca in cazul culorilor in ulei.

 
 
 
 

2 comentarii:

 1. Nu mi-a venit sa cred ca nu sunt fotografii!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim ca impartasesti cu noi lucrurile frumoase !
  Chiar sunt foarte frumoase.
  A doilea guilt parca este o fotografie . Pare adevarata.Daca nu spunea-i ce este ma gandeam ca este o poza.
  Iar pasarea cu o floare in cioc, este fabuloasa. Parca este impanata.
  Multumim inca o data !

  RăspundețiȘtergere

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.