Translate

duminică, 21 ianuarie 2018

Creme de vreme rea si ten gras

Si stai sa vezi ca, cel putin prin partea mea de tara, adica in sud, nu a inceput cu adevarat vremea rea. ca atunci s-a zis si cu armistitiul de temperatura rezonabila pe care l-am avut cu pielea mea.
Tenul mixt si gras, in general, nu reactioneaza deloc bine la extreme. Vara se ingrasa urat, iarna se ingrasa frumos. Asta daca nu cumva se hotaraste sa se usuce. Ca sa stim o chestie. Asadar, iarna nu-i ca vara, iar cosmeticele trebuie schimbate corespunzator.
Motiv pentru care eu am "in teste" patru creme in acest moment. Merg pe alternarea produselor deoarece am senzatia ca niciunul nu este idealul meu.
De la stanga la dreapta in foto avem asa:
Effaclar H de la Laboratoarele La Roche-Posay - se cheama ca este o dermatocosmetica pe care o gasiti in farmacii, destinata unui tip de ten gras, acneic, ce a devenit fragil dupa prea multe tratamente de uscare.  Nu contine parabeni si are la baza apa termala, precum si inovatia Lipide-MP, un soi de lipida care reface bariera protectoare a pielii, asociata de Niacinamida cu rol calmant.
Tubul are 40 ml si contine o crema usoara, cu un miros placut foarte discret. Se foloseste dimineata si seara si nu intra chiar instant in piele. Ca la aplicarea oricarei alte dermatocosmetice, efectele benefice se vad foarte repede, pielea se destinde, se curata, devine mai luminoasa.

Crema Triple Active de la L'Oreal Paris - este o crema de zi hidratanta, non-grasa, destinata tenului normal si mixt. Este ambalata la borcanas din sticla de 50 ml si are un parfum cam prea puternic dupa gustul meu. Eu nu o folosesc decat seara deoarece lasa o pelicula usoara, nu se absoarbe imediat. Producatorul zice ca intra imediat in piele, dar mie nu-mi iese si nici nu suport senzatia aceea de umed care persista. Am rarit utilizarea deoarece am avut eu vaga senzatie ca nu prea corespunde cerintelor tenului meu, dar o dau cu brio pe gat si decolteu. Are glicenol, vitamina E, B5, ceramine. Cred sincer ca e numai pentru pielea normala, iar pentru mixta numai pe timp de iarna.

Gel-crema Sebo Vegetal de la Yves Rocher - n-am fost niciodata dezamagita de produsele lor si nici acum nu sunt. Contine pudra de Baikal si este destinata tenului mixt si gras. Nu stiu de ce se numeste gel, dar nu arata deloc asa, este o crema usoara, alba, care se absoarbe imediat dupa aplicare, motiv pentru care merge bine si inainte de machiaj. Pudra de Baikal este extrasa din radacina de Gura Lupului si are clar un efect matifiant foarte persistent. Este ambalata la borcanas din sticla de 50 ml si are un parfum discret extrem de placut, amintind putin de cel al florilor de salcam.

Crema hidratanta cu coenzima Q10 de provenienta handmade - este facuta de o doamna foarte priceputa care, culmea, reuseste sa obtina o textura spumoasa, non-grasa, lejera, mai putin intalnita la produsele facute artizanal. Mai contine si uleiuri de kukui, jojoba, argan, rosa moscheta, colagen vegetal. Va povestesc despre aceasta crema, pe care n-aveti de unde s-o luati, deoarece e bine de stiut ca ingredientele de acest gen merg bine si pe un ten gras, dificil, in perioada rece. Eu am utilizat-o si pe gat, chiar si pe maini. Are un parfum combinat din ingredientele de mai sus, placut, care persista mult timp pe piele, dovada ca si chestiile naturale pot avea efect indelungat, fara adaosuri de substante de sinteza.

Asadar, nu va bazati pe produsele de vara pentru a face fata vicisitudinilor iernii. De fapt, o simtiti pe pielea voastra. Incercati sa gasiti produsele care corespund modului cum se comporta tenul vostru in timpul perioadei reci si atunci veti trece mai usor peste acest anotimp nu intotdeauna placut.



3 comentarii:

  1. este foarte important sa gasesti ce iti face bine, poate fi un produs scump care nu te avantajeaza si unul ieftin poate face minuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai bun lucru ever pentru mine, iar eu locuiesc în țară cu o climă caldă în permanență și am un ten foarte gras: întâi apă termală La Roche-Posay, las 10 secunde, apoi câteva picături de ulei de jojoba virgin și organic. Și masat până intră în piele, chestie care se întâmplă destul de rapid. Asta seara, dimineața o cremă ușoară, gen La Roche Posay sau una cu textură gel gen Clinique DDMG. Dar uleiul ăla e Sfântul Graal pentru pielea mea și mai multe nu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am putut sa folosesc niciun ulei pe fata si chiar am incercat, la mine chestia cu naturalul nu prea tine. In cateva ore incep sa iasa cosuri mici, adica sa se inflameze pielea. N-am incercat nimic de la Clinique.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.