Translate

joi, 23 mai 2019

4 tipuri de biciclete: care este cea mai potrivita pentru tine?


Daca nu ai mai mers de mult timp pe bicicleta, sa stii ca zicala "e ca mersul pe bicicleta" se aplica si in cazul tau.  Pe langa faptul ca este sanatos si relaxant sa pedalezi, o bicicleta te ajuta sa te descurci mult mai usor in traficul din oras. Asadar, prima decizie va consta in alegerea tipului de bicicleta potrivit pentru tine. Gandeste-te ce fel de activitati vei desfasura cu ea. Fie ca vrei sa o folosesti intensiv pentru deplasarea in oras, sa pedalezi rapid pe sosea alaturi de prieteni, sau pur si simplu sa faci miscare in aer liber, exista biciclete pentru o gama larga de activitati.

In acest articol, m-am gandit sa iti dezvalui cateva informatii despre fiecare categorie, astfel incat sa iti faca mai usoara decizia de cumparare. Asadar, hai sa exploram impreuna care sunt tipurile de biciclete pe care le gasesti pe Veloteca.ro:

1. Biciclete de munte

Aceasta categorie de biciclete este special conceputa pentru traseele montane dificile. Sunt usoare, de obicei cu cadru din aluminiu sau carbon, foarte rezistente la trepidatii si au anvelope late, cu margini consolidate. Daca esti pasionat de astfel de experiente sau, pur si simplu, vrei sa preintampini greutatile strazilor pline de gropi si bordurile inalte din orasul tau, atunci acest gen de biciclete off-road este potrivit pentru tine.

2. Biciclete hibrid

Bicicletele de cross si trekking, cunoscute si sub denumirea de "biciclete hibrid" sunt recomandate si in turele lungi pe sosele sau drumuri vicinale din zonele urbane si peri-urbane.
De asemenea, aceasta este o combinatie intre bicicleta de oras si bicicleta de munte, dar daca iti plac intrecerile si cauti adrenalina ce numai viteza ti-o poate oferi, aceasta va ceda in fata bicicletelor de sosea mai rapide.

3. Biciclete de sosea

Viteza, viteza si iar viteza - acesta este primul lucru la care ne gandim cand vine vorba despre biciclete de sosea. Sunt usoare, rotile subtiri cu cauciucuri aproape netede, asigura o rezistenta la inaintare mica si o viteza superioara. Fiind construite din aluminiu sau fibra de carbon, sunt pregatite pentru orice provocare ar intampina pe asfalt.  Daca vrei sa faci performanta pe doua roti, aceasta bicicleta este alegerea ideala pentru tine!

 4. Biciclete de oras

Atunci cand te hotarasti sa iti achizitionezi o bicicleta de oras, te gandesti sa fie usoara, confortabila si sa iti ofere siguranta. Pentru multi dintre noi, bicicleta de oras a devenit un stil de viata. Acest tip de biciclete, cunoscute si sub denumirea de "cruisere". Au in comun cateva caracteristici standard care au ca rezultat o bicicleta stabila, usor de folosit, ce este ideala pentru ture relaxante, la viteze mici sau moderate. Cruiserele nu reprezinta altceva decat voie buna, relaxare si amuzament.


Aceste 4 tipuri de biciclete sunt printre cele mai cautate modele, insa pe site-ul Veloteca.ro vei mai descoperi si biciclete pliabile, electrice, biciclete de dama sau de copii.
In general, inainte de a achizitiona o bicicleta, fii atent la componentele acesteia si compara fisele tehnice cu cele ale altor modele. In acest fel, vei opta pentru o bicicleta care iti ofera cel mai bun raport calitate-pret, cum este si Veloteca. Tu pe care o vei alege?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.